Online: Willem-Jan de Gast - Vrijwillige inzet na Corona

Startdatum:
Geen datum bekend
Einddatum:
Geen datum bekend
Kosten deelname:
Gratis
Sluiting inschrijving:
01.12.2021 12:00
Beschrijving:
Op 19 mei heeft Willem-Jan de Gast een webinar gegeven over Vrijwillige inzet na Corona. Heb jij het webinar gemist, maar wil je hem graag terugkijken? Dat kan. Meld je aan via onderstaande link en dan krijg je hem via de mail toegestuurd.

Hoe vreselijk en ingrijpend de coronacrisis ook is, dit blijkt ook een tijd waarin velen zich solidair tonen met kwetsbare mensen en zich vrijwillig willen inzetten. Hulporganisaties worden overspoeld door betrokken burgers en overal worden spontaan acties opgezet. Tegelijk ligt bijvoorbeeld in de sport, de culturele sector en in de zorg het georganiseerde vrijwilligerswerk bijna stil. Hoe ga je als coördinator vrijwillige inzet om met je huidige vrijwilligers die misschien wel niets kunnen doen, en tegelijk met al die nieuwe vrijwillige energie die je graag wilt honoreren? En wat kun je doen om, als het leven over een tijdje weer normaliseert, mensen betrokken te houden? Wat kunnen we leren van deze crisis?

In dit webinar gaat Willem-Jan de Gast in op deze vragen. Hij laat zien hoe je nu en later kunt inspelen op betrokkenheid, en hoe je vrijwillige energie door lokale samenwerking kunt vergroten en behouden. Willem-Jan is als adviseur, trainer en onderzoeker al meer dan 15 jaar bezig met het thema vrijwillige inzet. Hij doet dat de laatste twee jaar vanuit zijn eigen bedrijf, Nomade Training en Advies. Daarvoor heeft hij bij Movisie gewerkt. Willem-Jan is co-auteur van het Basisboek Vrijwilligersmanagement.
Aangeboden door:
Vrijwilligerscentrale Haarlemmermeer