Online Workshop: Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken

Startdatum:
13.07.2020 11:30
Einddatum:
13.07.2020 12:30
Kosten deelname:
Gratis
Sluiting inschrijving:
12.07.2020 17:00
Beschrijving:
Workshop: Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken

De Corona crisis heeft ons met de neus op de feiten gedrukt. Eenzaamheid kun je overal tegenkomen én kan iedereen overkomen. De crisis laat ook het belang zien van vrijwilligers en initiatieven in buurten en wijken, waarbij we elkaar tot steun zijn. Iedereen kan op eigen wijze een bijdrage leveren aan het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid. Het is vaak niet makkelijk om erover in gesprek te gaan. Maar de signalen herkennen en het gesprek aangaan, dat is wat we allemaal kunnen leren.

In de interactieve online workshop ‘Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken’ zullen Yvonne van den Berg en Bas Geelen hier dieper op in gaan. Ook komen de verwijs- en hulpmogelijkheden aan bod.
Yvonne werkt al geruime tijd bij MeerWaarde, eerst als ouderenadviseur en sinds twee jaar als sociaal makelaar, waarbij ze zich richt op het verbinden van mensen met elkaar, een activiteit, een organisatie of vrijwilligerswerk. Bas heeft als sociaal werker met als specialisme het sociaal raadlieden werk
ruime ervaring in het sociaal domein, waarbij hij veel mensen spreekt die door het verliezen van een baan en het verlies van inkomen of relatieproblemen te maken krijgen met eenzaamheid.

Doelgroep: Vrijwilligers

De workshop zal plaatsvinden via Microsoft Teams.
Na het aanmelden via onderstaande knop, krijg je verdere informatie toegestuurd.
Aangeboden door:
Vrijwilligerscentrale Haarlemmermeer