Online: (Gratis) VOG & Veiligheid

Startdatum:
24.11.2020 11:00
Einddatum:
24.11.2020 12:15
Kosten deelname:
Gratis
Sluiting inschrijving:
23.11.2020 16:00
Beschrijving:
*LET OP* Deze training wordt verplaatst naar een later tijdstip. Wil jij op de hoogte gehouden worden wanneer dat is in het voorjaar? Meld je dan alvast aan.

Vrijwilligersorganisaties kunnen voor vrijwilligers gratis een VOG aanvragen. Voorwaarde is dat de organisatie werkt met mensen in een kwetsbare situatie, zoals kinderen, ouderen, mensen met een beperking of mensen die van je informatie afhankelijk zijn, zoals bij taalles of administratiehulp. Hoe werkt de aanvraagprocedure & welke maatregelen kun je nog meer nemen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, zoals een gedrags/social-media code voor vrijwilligers, aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon, aannamebeleid bij nieuwe vrijwilligers.


Magda van der Wees, expert sociale veiligheid van NOV (Nederlandse Organisatie voor Vrijwilligerswerk), geeft een webinar over dit onderwerp, dat juist óók van belang is in de 1,5 meter samenleving met veel tijdelijk vrijwilligerswerk.

We organiseren deze bijeenkomst op 24 november om 11.00.

Deelnemen is eenvoudig. Meld je aan via onderstaande groene deelnameknop en we sturen je een link waarmee je deel kunt nemen aan deze bijeenkomst via Microsoft Teams.
Aangeboden door:
Vrijwilligerscentrale Haarlemmermeer