Online: De kracht van Kwetsbaarheid

Startdatum:
16.06.2021 19:00
Einddatum:
30.06.2021 21:00
Kosten deelname:
Gratis
Sluiting inschrijving:
15.06.2021 17:00
Beschrijving:
De Kracht van Kwetsbaarheid – Driedaagse training
Jezelf kwetsbaar opstellen.. Iets waar de meeste mensen van terug deinzen. Want het kan best spannend zijn om over je gevoelens, gedachten en verlangens te delen. Maar kwetsbaarheid is absoluut geen teken van zwakte. Integendeel, het is een pad naar moed, authenticiteit, betrokkenheid en betekenisvolle verbindingen! Niet alleen op (vrijwilligers)werkgebied, maar ook binnen onze vriendschappen en relaties.
Het helpt je om beter om te gaan met je innerlijke onzekerheden, die ieder mens (en iedere professional) heeft. Met name hulpverleners en vrijwilligers hebben er nog wel een handje van om deze gevoelens weg te cijferen. Door eerst aan de ander te denken, en dan pas aan zichzelf. Het delen van gevoelens en verlangens kan zelfs voelen als een risico, en misschien zelfs egoïstisch. Want ik ben er toch om de ander te helpen? Dan kan ik niet de ruimte innemen om over mijn gevoelens te gaan praten..
Maar juist jouw kwetsbaarheid in contact brengen met de ander, is zo van belang ! Dit vraagt moed, om de schaamte die met jezelf blootgeven gepaard kan gaan te overwinnen. Alleen dan kun je werkelijk verbinding maken en de vertrouwensband verstevigen tussen jou en de ander. Dit is heel waardevol als je bijvoorbeeld een maatje bent of vrijwilligerswerk doet in de zorg.

Wat gaan we doen?
Door op jezelf en elkaar te reflecteren maken we inzichtelijk wat de huidige stand van zaken is. Hoe sta ik er nu voor op het gebied van kwetsbaarheid?
Vaak is iets ondergaan de beste manier om te leren. En dat ga je in deze training ervaren. Door op een veilige manier kwetsbaarheid en moed te ervaren ga je het belang van inzien. Hiervoor zullen we gebruik maken van verschillende gesprekstechnieken en oefeningen.
In verschillende opdrachten ga je aan de slag met de koppeling tussen de werkvloer en kwetsbaarheid. Hoe kunnen jullie kwetsbaarheid gebruiken om mee verbondenheid en vertrouwen te creëren in je vrijwilligerswerk of in je privé leven?

Over Nikki Bogman
Nikki heeft een passie voor het verbinden van mensen. Ze is afgestudeerd Kunstzinnig Therapeut. Naast haar 1-op-1 sessies begeleidt zij groepen mensen via workshop en trainingen om zo dieper met zichzelf en de ander in contact te komen.

*Let op*
Wij zetten een virtuele stoel voor je klaar. Er zijn een beperkte aantal plaatsen. En na aanmelding gaan wij er ook vanuit dat je daadwerkelijk aanwezig bent. Kan je onverhoopt toch niet komen? Dan ontvangen wij graag tijdig een afmelding zodat iemand anders jouw plekje kan innemen.

De training vind plaats op woensdag 16, 23 en 30 juni.
Online via Zoom van 19:00-21:00 uur.

Doelgroep: Vrijwilligers/vrijwilligerscoördinatoren die wonen in Haarlemmermeer of Vrijwilligerswerk doen in Haarlemmermeer
Aangeboden door:
Vrijwilligerscentrale Haarlemmermeer