Fysiek: Reanimatie *VOL*

Startdatum:
07.10.2021 19:00
Einddatum:
07.10.2021 22:00
Kosten deelname:
Gratis
Sluiting inschrijving:
06.10.2021 17:00
Beschrijving:
Iedere week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskansen voor het slachtoffer stijgen aanzienlijk wanneer er binnen 6 minuten gestart wordt met de reanimatie en er zo snel mogelijk een AED wordt ingezet.

In deze basiscursus leer je hoe je een hartstilstand herkent en hoe je goede hartmassage en mond-op-mond-beademing geeft. Ook wordt het gebruik van een AED geleerd. Verschillende scenario’s worden geoefend en er wordt stilgestaan bij bijzondere situaties, in het bijzonder het reanimeren tijdens de Corona pandemie.

Er wordt geoefend op reanimatiepoppen en met oefen-AED's. De cursus wordt Corona-proof gegeven: het COVID-protocol ‘Veilig trainen’ wordt gevolgd. Voorkennis is niet nodig. Leeftijd vanaf 16 jaar. Kleine groepen van maximaal 6 personen garanderen voldoende persoonlijke aandacht.

Bij voldoende resultaat ontvang je een Europees erkend certificaat van de Nederlandse Reanimatieraad NRR. Met dit certificaat kan je je ook aanmelden als burgerhulpverlener bij het oproepnetwerk HartslagNu.

Trainer:
Mijn naam is Remco Smit, instructeur voor deze cursus. Via mijn eigen bedrijf meerEHBO geef ik onder andere deze reanimatiecursus. Ik vind het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen leren reanimeren en zich aanmelden als burgerhulpverlener. Omdat daarmee levens kunnen worden gered van moeders, vaders, opa’s, oma’s, vrienden en vriendinnen. Allemaal mensen die niet gemist mogen worden.

*Let op*
Er zijn beperkt aantal plekken beschikbaar bij deze training. Dit is een gesubsidieerde training. Wanneer je je aanmeld, gaan we ervan uit dat je ook daadwerkelijk aanwezig bent. Heb je je aangemeld, en je kan onverhoopt toch niet kan komen, laat dit dan zo snel mogelijk weten. Dan kan iemand anders jouw plek innemen.

Deze training is vol. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst.
Aangeboden door:
Vrijwilligerscentrale Haarlemmermeer