Handige tips!

Handige tips!Tips voor hulpvragers › Hoe schrijf ik een goede hulpvraag?

Hoe schrijf ik een goede hulpvraag?

De eerste stap voor het vinden van passende hulp is het schrijven van een hulpvraag. Goede en volledige hulpvragen ontvangen eerder reacties en vergroot de kans op snelle en passende hulp. Dat is precies wat je wilt bij het plaatsen van een vraag toch? Wij geven je 5 tips om jouw hulpvraag perfect te maken!

5 TIPS VOOR DE PERFECTE HULPVRAAG:

  1. De titel. De titel is het allereerste wat vrijwilligers te zien krijgen, het is dus fijn als dit gelijk duidelijk en pakkend is. Maak een titel niet te kort, maar ook niet te lang. Een goede titel is een goede titel als het gelijk duidelijk is wat de vraag is, er enthousiasme vanaf spat en je er energie van krijgt!
  2. Stel jezelf voor. Vertel eens wat over jezelf. Zo is het voor de vrijwilliger makkelijker om erachter te komen of en wat hij/zij voor je kan betekenen! Wat zijn bijvoorbeeld je hobby’s? En waar wordt jij nou echt blij van? Waarom zoek je hulp en vooral: waarom is deze hulp voor jou belangrijk?
  3. Wat heb jij nodig van een vrijwilliger? Het moet leuk zijn om hulp te vragen én om hulp aan te bieden. Door verwachtingen met elkaar te delen, wordt het alleen maar makkelijker, en dus leuker. Te hoge eisen zullen misschien afschrikken, maar wel is het belangrijk om te laten weten wat je wil. Door er dan samen over in gesprek te gaan kunnen jullie ervoor zorgen dat jullie een fantastische match worden!
  4. Hoe vaak kan jij hulp gebruiken?. Met een duidelijke omschrijving van jouw hulpvraag kunnen hulpaanbieders gemakkelijker inschatten of de hulpvraag bij hen past. Zo komen jullie beide ook niet voor verrassingen of teleurstellingen te staan wanneer het toch niet blijkt te passen in de agenda.
  5. Positiviteit werkt aanstekelijk! Steek de hulpvraag dus positief in en zorg ervoor dat vrijwilligers zin hebben om jou te komen helpen. Misschien is niet alles rozengeur en maneschijn, maar wij geloven dat iedereen iets leuks, bijzonders of unieks heeft. Laat dit ook vooral in de hulpvraag naar voren komen. Het is hard nodig dat jij geholpen wordt, maar ook vooral heel erg leuk om jou of jouw organisatie te mogen helpen. Samen is alles namelijk véél leuker.

Wat kan je beter niet doen?

De hulpvragen zijn openbaar en dus voor iedereen zichtbaar. Deel geen persoonlijke gegevens zoals achternaam, adres, telefoonnummer of gevoelige informatie via een hulpvraag. Dit soort gegevens kan je met vrijwilligers delen via een persoonlijk bericht.

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?