csrf
Haarlemmermeervoorelkaar logo
Haarlemmermeervoorelkaar

Budgetcoach

Vluchtelingen starten hun leven in Nederland vaak vanuit een zeer kwetsbare inkomenspositie. Zij hebben een minimuminkomen en beschikken niet over spaargeld. Voor het inrichten van de woning sluiten zij een lening af, dus zij starten al met een schuld. VluchtelingenWerk helpt cliënten bij het ontwikkelen van financiële vaardigheden als een ordelijke thuisadministratie, omgaan met digitaal betaalverkeer en leren vooruit denken/plannen in uitgave patroon. Hiervoor zijn wij op zoek naar vrijwilligers die budgetcoach willen worden voor vluchtelingen die willen leren financieel zelfredzaam te zijn. Als budgetcoach bied je begeleiding aan vluchtelingen, één op één of groepsgewijs. Samen inventariseer je wat de leerwensen zijn. Aanvankelijk doen de vrijwillige budgetcoach en de vluchteling veel samen, maar uiteindelijk neemt de vluchteling stap voor stap de activiteiten over. Ter ondersteuning van de budgetcoaches is door het Nibud een speciaal op vluchtelingen gericht werkboek ontwikkeld, aan de hand waarvan de budgetcoaches kunnen werken. Om met dit materiaal te leren werken biedt VluchtelingenWerk de budgetcoach een training. Interesse? Stuur een bericht. Voor vragen kun je via een bericht contact opnemen.

Lees meer

structureel

Hoofddorp

Administratie & receptie
Juridisch
Financiën & fondsenwerving

Beschrijving

Vluchtelingen starten hun leven in Nederland vaak vanuit een zeer kwetsbare inkomenspositie. Zij hebben een minimuminkomen en beschikken niet over spaargeld. Voor het inrichten van de woning sluiten zij een lening af, dus zij starten al met een schuld.
VluchtelingenWerk helpt cliënten bij het ontwikkelen van financiële vaardigheden als een ordelijke thuisadministratie, omgaan met digitaal betaalverkeer en leren vooruit denken/plannen in uitgave patroon. Hiervoor zijn wij op zoek naar vrijwilligers die budgetcoach willen worden voor vluchtelingen die willen leren financieel zelfredzaam te zijn.
Als budgetcoach bied je begeleiding aan vluchtelingen, één op één of groepsgewijs. Samen inventariseer je wat de leerwensen zijn. Aanvankelijk doen de vrijwillige budgetcoach en de vluchteling veel samen, maar uiteindelijk neemt de vluchteling stap voor stap de activiteiten over.

Ter ondersteuning van de budgetcoaches is door het Nibud een speciaal op vluchtelingen gericht werkboek ontwikkeld, aan de hand waarvan de budgetcoaches kunnen werken. Om met dit materiaal te leren werken biedt VluchtelingenWerk de budgetcoach een training.
Interesse?
Stuur een bericht.
Voor vragen kun je via een bericht contact opnemen.

Praktische informatie

Wekelijks 6 tot 12 uur

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

Locatie

Hoofddorp

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Administratie & receptie
Juridisch
Financiën & fondsenwerving
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer

Haarlemmermeer

Enthousiaste taalcoaches

Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer

Als taalcoach help je een anderstalige inwoner van de Haarlemmermeer bij het leren spreken van de Nederlandse taal. Vaak zijn dit vluchtelingen, maar ook anderstalige nieuwkomers. Je komt één keer per week ongeveer één á twee uur bij elkaar om te oefenen. De taalcoach en zijn of haar taalmaatje bepalen zelf hun doelen en activiteiten. Meestal begin je gewoon thuis aan de keukentafel, of in de bibliotheek, met het praten over dagelijkse onderwerpen. Als taalcoach ben je geen docent maar iemand waar veel de Nederlandse taal mee gesproken wordt. Ben je goed in taal, heb je interesse in andere culturen en beschik je over een beetje geduld? Stuur mij een bericht en meld je aan als taalcoach!

Structureel
Haarlemmermeer

Buurtcoach Vijfhuizen/Cruquius

Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer

Help jij je nieuwe buur wegwijs te worden in de buurt? Wij zoeken mensen die het leuk vinden om buurtcoach te worden. Een buurtcoach maakt nieuwkomers (statushouders) wegwijs in de buurt: je neemt je buurtbuddy mee naar het buurthuis, leuke activiteiten, mooie plekken, stelt je buurtbuddy voor aan andere buren en je praat Nederlands met elkaar. Wil je andere buurtcoaches, buurtbuddies en de coördinator ontmoeten? Dan is er elke dinsdag van 10-12 uur het Taalcafe&Theeleuten in het dorpshuis in Vijfhuizen: dit is een gezellige koffie & theedrink activiteit, waar alle buurtbewoners welkom om zijn. Als je op vakantie gaat deze zomer, dan is dat uiteraard geen probleem: jij en je buurtbuddy zijn vrij om zelf te besluiten wanneer en hoe vaak jullie elkaar ontmoeten. De tijd en de duur die ik heb aangegeven zijn alleen richtlijnen. We hopen je binnenkort te ontmoeten.

Project
Haarlemmermeer

Buurtcoaches Nieuw-Vennep

Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer

Help jij je nieuwe buur wegwijs te worden in de buurt? Wij zoeken mensen die het leuk vinden om buurtcoach te worden. Een buurtcoach maakt nieuwkomers (statushouders) wegwijs in de buurt: je neemt je buurtbuddy mee naar het buurthuis, leuke activiteiten, mooie plekken, stelt je buurtbuddy voor aan andere buren en je praat Nederlands met elkaar. Wil je andere buurtcoaches, buurtbuddies en de coördinator ontmoeten? Dan is er eens per maand een bijeenkomst op donderdagmiddag om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Als je op vakantie gaat deze zomer, dan is dat uiteraard geen probleem: jij en je buurtbuddy zijn vrij om zelf te besluiten wanneer en hoe vaak jullie elkaar ontmoeten. De tijd en de duur die ik heb aangegeven zijn alleen richtlijnen. We hopen je binnenkort te ontmoeten.

Project
Haarlemmermeer

Buurtcoaches Hoofddorp

Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer

Help jij je nieuwe buur wegwijs te worden in de buurt? Wij zoeken mensen die het leuk vinden om buurtcoach te worden. Een buurtcoach maakt nieuwkomers (statushouders) wegwijs in de buurt: je neemt je buurtbuddy mee naar het buurthuis, leuke activiteiten, mooie plekken, stelt je buurtbuddy voor aan andere buren en je praat Nederlands met elkaar. Wil je andere buurtcoaches, buurtbuddies en de coördinator ontmoeten? Dan is er elke donderdag van 10-12 uur Theeleuten in het kantoor van VluchtelingenWerk: dit is een gezellige koffie & theedrink activiteit, waar alle buurtbewoners welkom zijn. Als je op vakantie gaat deze zomer, dan is dat uiteraard geen probleem: jij en je buurtbuddy zijn vrij om zelf te besluiten wanneer en hoe vaak jullie elkaar ontmoeten. De tijd en de duur die ik heb aangegeven zijn alleen richtlijnen. We hopen je binnenkort te ontmoeten.

Project
Haarlemmermeer

Met statushouders in de tuin werken

Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer

Vorig jaar zijn wij begonnen met wekelijks vrijwilligerswerk in de Heimanshof. Elke week gingen we met een klein groepje statushouders meehelpen in de tuin. Dit is hartstikke goed bevallen en we willen dit graag voortzetten. Vorig jaar was Rozemijn, coördinator van VluchteingenWerk wekelijks aanwezig, maar omdat er nu meerdere projecten zijn gestart, kan Rozemijn niet meer wekelijks aanwezig zijn. Hierdoor zijn we op zoek naar een vrijwilliger, of meerdere, die het leuk vinden om een klein groepje statushouders te vergezellen in de Heimanshof. Je werkt mee met de tuin en hoort er elke ochtend van de tuinbeheerder wat je taken in de tuin zijn. Jouw voornaamste taak is dat je naast meehelpen in de tuin, gezellig in het Nederlands praat met de deelnemers. Zo hebben jullie een heerlijke ochtend buiten, ontmoeten jullie andere vrijwilligers, en helpen jullie statushouders met het leren van de Nederlandse taal en het leren kennen van de buurt. Lijkt dit je wat? Dan hoor ik het graag

Structureel
Haarlemmermeer

Maatschappelijk begeleider

Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer

Als maatschappelijk begeleider maak je vluchtelingen wegwijs in hun nieuwe woonplaats. Nadat een vluchteling in een gemeente is gevestigd, is het belangrijk dat hij/zij geholpen wordt om zelfstandig de weg in de maatschappij te vinden. Door de vluchtelingen te begeleiden en te coachen naar zelfredzaamheid hopen we dat de nieuwkomers volwaardig deel gaan uitmaken van de bevolking. Je helpt hen bij allerlei praktische zaken zoals: - Het regelen van een school voor kinderen en de inburgeringscursus voor volwassenen. - Helpen bij het invullen van formulieren. - Het organiseren van diverse zaken rondom financiën, verzekeringen en energieleveranciers. - Post samen doornemen. - Uitleg geven over de werking van instanties en procedures. - Bemiddelen tussen vluchtelingen en instanties. - Verslag leggen van gemaakte afspraken en voortgang (in een logboek). Wat maakt het werk van maatschappelijk begeleider de moeite waard? Een vluchteling die in Nederland aankomt, heeft meestal alles achter moeten laten: zijn hele familie en bezit. Hij moet dus vanaf nul beginnen en er komt heel wat op hem of haar af. Jij bent de steun en toeverlaat voor mensen die nieuw zijn in de gemeente Haarlemmermeer. Door dit werk kan je concreet iets betekenen voor vluchtelingen. Je biedt ondersteuning op verschillende gebieden en coacht iemand richting zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Je maakt tevens kennis met mensen uit veel verschillende culturen. Wij zoeken iemand die: - Affiniteit heeft met vluchtelingen. - Inlevingsvermogen heeft en in staat is een vertrouwensband op te bouwen. - Goede sociale en communicatieve vaardigheden heeft. - Zelfstandig en in teamverband kan werken. - Zelfredzaamheid kan stimuleren en kan helpen bij het vergoten van het netwerk. - Administratieve basisvaardigheden heeft. - Bereid is cursussen en trainingen te volgen. - Een dagdeel per week, tijdens kantoortijden, beschikbaar is. Wij bieden jou: - Een vrijwilligersbaan waarbij je concreet iets kan betekenen voor vluchtelingen. - Een interessante werkervaring en verrijking van je CV. - Een inwerkprogramma en een scholingsaanbod. - Professionele begeleiding op de werkvloer. - Een klein, hecht en gemotiveerd team van vrijwilligers. - Je krijgt een vrijwilligerscontract en bent op de werkvloer verzekerd. - Reiskostenvergoeding. Voor alle functies binnen Vluchtelingenwerk vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Heb je zin om bij ons aan de slag te gaan of heb je vragen? Stuur mij dan snel een bericht en ik maak graag een afspraak met je.

Structureel

Anderen bekeken ook

Haarlemmermeer

Buddie voor vluchtelingen

COA Hoofddorp

Heb jij belangstelling om asielzoekers te helpen bij de opbouw van een nieuw bestaan? Dat kan op verschillende manieren. Bij het AZC Hoofddorp aan de Planeetbaan 2 staan verschillende vacatures open zo ook de volgende: Soms zijn er buddies nodig om bewoners te begeleiden naar een ziekenhuis of vrijwilligers om te helpen met het aanvragen van bankpasjes en andere administratieve handelingen. Ook kun je taalmaatje worden. Wil je ook als vrijwilliger bijdragen aan de opvang van asielzoekers? Dat kan als je: • 18 jaar of ouder bent • affiniteit hebt met (de opvang van) asielzoekers • professioneel te werk gaat • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt aanleveren Wat krijg je terug? Voldoening doordat je iemand die net nieuw is in Nederland kunt helpen. Je leert andere culturen kennen, je kunt een band met nieuwkomers opbouwen en je inzet wordt ontzettend gewaardeerd door bewoners en collega’s van het COA. De bewoners staan te springen om de Nederlandse taal te leren en er is veel belangstelling voor het organiseren en begeleiden van activiteiten op onze locatie voor mannen, vrouwen en kinderen. Ben jij enthousiast om bij ons aan de slag te gaan of wil je meer informatie? Stuur mij een bericht. Ik maak graag kennis met jou!

Structureel
Haarlemmermeer

Hulp bij koken voor de buurt

Maatvast Haarlemmermeer

Bij wijkcentrum De Amazone zijn wij opzoek naar een kooktalent! Kom jij ons helpen in de keuken voor de buurtmaaltijd? 1x per maand op woensdag komen de buurtbewoners bij het wijkcentrum langs om met elkaar te eten. Wij zoeken iemand die kan helpen met de voorbereiding en het koken van de maaltijden. Je bent hier in totaal ongeveer 5 uur aan kwijt. Uiteraard mag je zelf ook mee-eten! Je mag ook altijd een keer langskomen om de sfeer te proeven! Stuur mij dan even een berichtje en dan plannen wij een afspraak in.

Structureel
Haarlemmermeer

Gastvrouw/ gastheer

De Heimanshof

Tijdens de zomermaanden (5 mei tot eind september) is de heemtuin ook op zondagmiddag geopend voor bezoekers. We zoeken mensen die het leuk vinden om mensen gastvrij te ontvangen en toezicht te houden de tuin. De tuin is van 13.00 tot 17.00 uur open. Er zijn altijd minimaal twee vrijwilligers in de tuin aanwezig. Tijdsinvestering: Dat bepaal je zelf. We hebben een rooster. Wat bieden wij? - een gezellige nieuwe natuurvriendenkring - ruimte om jezelf de ontplooien - een prachtige tuin waarin veel te ontdekken valt

Project
Haarlemmermeer

Zit organiseren jou in je bloed?

De Heimanshof

Vind jij het leuk om samen met andere vrijwilligers natuuractiviteiten, workshops en lezingen te organiseren? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor je. Heemtuin De Heimanshof heeft een gevarieerd jaarprogramma dat je kunt vinden op onze website www.deheimanshof.nl We zoeken een bestuurslid die dit programma coördineert. Volgend jaar bestaan we 50 jaar! Ook daar ligt een prachtige uitdaging om een mooi jubileumprogramma in elkaar te zetten. Het bestuur van De Heimanshof vergadert 1x per maand op de eerste dinsdagavond van de maand en bestaat uit 4 personen. Het is een gezellig team dat goed samenwerkt met elkaar. Tijdsinvestering: 1/2 dag tot 1 dag per week Wat vragen wij? - enthousiasme, organisatietalent, kunnen omgaan met vrijwilligers, enthousiasme voor de natuur - enige ervaring met besturen (niet noodzakelijk) Wat bieden wij? - een gezellige nieuwe natuurvriendenkring - ruimte om jezelf de ontplooien - een prachtige tuin waarin veel te ontdekken valt

Structureel
Haarlemmermeer

Met cliënten helpen bij de honkbalclub

Ons Tweede Thuis dagcentrum Floriande

Elke donderdagochtend van 10.00 tot 13.00 gaan wij vanuit ons dagcentrum met een groep enthousiaste cliënten met een verstandelijke beperking klusjes doen bij de Pioniers, honk- en softbalvereniging in Hoofddorp. Hierbij gaat altijd een begeleider mee. Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om de cliënten zo nodig ook te ondersteunen bij de klusjes die zij daar doen. Er wordt bijvoorbeeld vuil geprikt en de tribunes worden schoongemaakt. Lijkt het je leuk om zowel wat voor mensen met een beperking te betekenen als wat voor de soft- en honkbalvereniging dan maken wij graag kennis met jou.

Structureel
Haarlemmermeer

Begeleider vrijetijdsbesteding vluchtelingen

COA Hoofddorp

Heb jij belangstelling om asielzoekers te helpen bij de opbouw van een nieuw bestaan? Dat kan op verschillende manieren. Bij het AZC Hoofddorp aan de Planeetbaan 2 staan verschillende vacatures open zo ook de volgende: Begeleider vrijetijdsbesteding: je geeft bijvoorbeeld voetbaltraining of muziekles. Of misschien wil je een bijdrage leveren aan de sport- en spelactiviteiten die bewoners zelf op een azc organiseren. Wil je ook als vrijwilliger bijdragen aan de opvang van asielzoekers? Dat kan als je: • 18 jaar of ouder bent • affiniteit hebt met (de opvang van) asielzoekers • professioneel te werk gaat • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt aanleveren Wat krijg je terug? Voldoening doordat je iemand die net nieuw is in Nederland kunt helpen. Je leert andere culturen kennen, je kunt een band met nieuwkomers opbouwen en je inzet wordt ontzettend gewaardeerd door bewoners en collega’s van het COA. De bewoners staan te springen om de Nederlandse taal te leren en er is veel belangstelling voor het organiseren en begeleiden van activiteiten op onze locatie voor mannen, vrouwen en kinderen. Ben jij enthousiast om bij ons aan de slag te gaan of wil je meer informatie? Stuur mij een bericht. Ik maak graag kennis met jou!

Structureel
Haarlemmermeer

Samen leren schoonmaken

Ons Tweede Thuis dagcentrum Floriande

Bij ons werken volwassen mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Er zijn verschillende afdelingen op Dc Floriande. Er wordt arbeid verricht, maar ook activiteiten die meer met beleving te maken hebben. Er is bijvoorbeeld een houtwerkplaats, een kunstatelier en een creagroep. Op de centrale groep wordt de koffie, thee en lunch verzorgt en inpakwerk gedaan. Ook is er een oudere groep aanwezig. Voor de centrale groep zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om samen met één cliënt schoonmaak klussen in de keuken of in het gebouw te verrichten. Onze externe schoonmaakdienst maakt alleen de vloeren en toiletten schoon. De begeleiding houdt dagelijks met de cliënten die op de centrale groep werken de keuken schoon, maar hierbij kunnen wij altijd nog extra handen gebruiken. Hou je van schoonmaken en vind je het leuk om dit in een gezellige werkomgeving te doen en ons een handje te helpen? Neem snel contact met ons op.

Structureel
Haarlemmermeer

Organisatietalent activiteiten 2-4 jarigen

COA Hoofddorp

Heb jij belangstelling om asielzoekers te helpen bij de opbouw van een nieuw bestaan in Nederland? Dat kan op verschillende manieren. Voor het asielzoekerscentrum in het voormalig Crown Plaza hotel in Hoofddorp zijn wij op zoek naar een activiteitenbegeleider voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud. Samen met medewerkers van het COA verzorg je de opvang van kinderen van 2 tot 4 jaar oud. Hun ouders kunnen zo deelnemen aan programma’s en activiteiten of een bezoek brengen aan een arts of advocaat. Wil je ook als vrijwilliger bijdragen aan de opvang van asielzoekers? Dat kan als je: • 18 jaar of ouder bent • affiniteit hebt met (de opvang van) asielzoekers • professioneel te werk gaat • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt aanleveren Wat krijg je terug? Voldoening doordat je iemand die net nieuw is in Nederland kunt helpen. Je leert andere culturen kennen, je kunt een band met nieuwkomers opbouwen en je inzet wordt ontzettend gewaardeerd door bewoners en collega’s van het COA. De bewoners staan te springen om de Nederlandse taal te leren en er is veel belangstelling voor het organiseren en begeleiden van activiteiten op onze locatie voor mannen, vrouwen en kinderen. Ben jij enthousiast om bij ons aan de slag te gaan of wil je meer informatie? Stuur mij een bericht. Ik maak graag kennis met jou!

Structureel
Haarlemmermeer

Vrijwillige docent nederlands

COA Hoofddorp

Heb jij belangstelling om asielzoekers te helpen bij de opbouw van een nieuw bestaan? Dat kan op verschillende manieren. Bij het AZC Hoofddorp aan de Planeetbaan 2 staan verschillende vacatures open zo ook de volgende: Vrijwillige taalcoach Nederlands: je geeft les aan een groep asielzoekers volgens een speciale lesmethode. Je krijgt daar een handleiding bij voor begeleiders. In de training Basaal Nederlands leren asielzoekers basiswoorden waarmee zij zich in het dagelijkse leven kunnen redden. In de winkel, bij de dokter en op de school van hun kinderen. Bij deze training staat een vrijwilliger Basaal Nederlands voor de klas, onder begeleiding van een programmabegeleider van het COA. Wil je als vrijwilliger bijdragen aan de opvang van asielzoekers? Dat kan als je: • 18 jaar of ouder bent • affiniteit hebt met (de opvang van) asielzoekers • professioneel te werk gaat • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt aanleveren Wat krijg je terug? Voldoening doordat je iemand die net nieuw is in Nederland kunt helpen. Je leert andere culturen kennen, je kunt een band met nieuwkomers opbouwen en je inzet wordt ontzettend gewaardeerd door bewoners en collega’s van het COA. De bewoners staan te springen om de Nederlandse taal te leren en er is veel belangstelling voor het organiseren en begeleiden van activiteiten op onze locatie voor mannen, vrouwen en kinderen. Ben jij enthousiast om bij ons aan de slag te gaan of wil je meer informatie? Stuur mij een bericht. Ik maak graag kennis met jou!

Structureel