csrf
Haarlemmermeervoorelkaar logo
Haarlemmermeervoorelkaar

Mentoren gezocht

MatchMentor is een programma in de Gemeente Haarlemmermeer. Hierbij ondersteunen wij kwetsbare jongeren tussen 10 en 23 jaar met variërende ondersteuningsvragen. Hierbij denkend aan. Het helpen bij zijn of haar huiswerk, organiseren van werk en school of bij het vinden van een (bij)baantje. “ Samen gaan jullie op een laagdrempelige wijze werken aan zijn of haar doelen “ Wij zoeken vrijwilligers vanaf 18 jaar en ouder. - Met mentor kwaliteiten. - Die minimaal 2 uur per week beschikbaar zijn en de bereidheid hebben dit traject voor minimaal 6 maanden te doen. - De beoogde vrijwilliger moet het niet erg vinden om af en toe van de jongere een WhatsApp of telefoontje te krijgen. - Die kan omgaan met lastige situaties, voor als de jongere bijvoorbeeld wordt blootgesteld aan pesten, ruzie thuis/ buitenshuis of depressie. - Die sterk in zijn of haar schoenen staat Wat bieden wij, Een interne training met alle tips & tricks hoe je iets het best kunt aanpakken. Mocht je tegen een situatie aanlopen waar je hulp bij nodig hebt of een feedback, dan heb je een compleet team achter je staan die je hierin coacht. Ook worden er regelmatig terugkommomenten en/of intervisie momenten georganiseerd. Alle vrijwilligers die actief zijn, delen hun kennis en ervaring tot dan toe met de rest. Dit wordt als erg nuttig en leerzaam ervaren door iedereen die meedoet. Wij waarderen een input vanuit jouw oogpunt om onszelf en het MatchMentor programma te verbeteren. Zie jij je eigen mentorkwaliteiten in onze hulpvraag? Ben jij de eerste stap voor iemand, waarbij hij/zij weer wat meer vertrouwen krijgt in zijn of haar toekomst ? Maak snel een afspraak voor een kennismaking en wie weet!

Lees meer

project

Hoofddorp

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Taal & lezen

Beschrijving

MatchMentor is een programma in de Gemeente Haarlemmermeer.
Hierbij ondersteunen wij kwetsbare jongeren tussen 10 en 23 jaar met variërende ondersteuningsvragen.
Hierbij denkend aan. Het helpen bij zijn of haar huiswerk, organiseren van werk en school of bij het vinden van een (bij)baantje.

“ Samen gaan jullie op een laagdrempelige wijze werken aan zijn of haar doelen “

Wij zoeken vrijwilligers vanaf 18 jaar en ouder.

- Met mentor kwaliteiten.
- Die minimaal 2 uur per week beschikbaar zijn en de bereidheid hebben dit traject voor minimaal 6 maanden te doen.
- De beoogde vrijwilliger moet het niet erg vinden om af en toe van de jongere een WhatsApp of telefoontje te krijgen.
- Die kan omgaan met lastige situaties, voor als de jongere bijvoorbeeld wordt blootgesteld aan pesten, ruzie thuis/ buitenshuis of depressie.
- Die sterk in zijn of haar schoenen staat

Wat bieden wij,

Een interne training met alle tips & tricks hoe je iets het best kunt aanpakken.
Mocht je tegen een situatie aanlopen waar je hulp bij nodig hebt of een feedback, dan heb je een compleet team achter je staan die je hierin coacht.
Ook worden er regelmatig terugkommomenten en/of intervisie momenten georganiseerd. Alle vrijwilligers die actief zijn, delen hun kennis en ervaring tot dan toe met de rest. Dit wordt als erg nuttig en leerzaam ervaren door iedereen die meedoet.
Wij waarderen een input vanuit jouw oogpunt om onszelf en het MatchMentor programma te verbeteren.

Zie jij je eigen mentorkwaliteiten in onze hulpvraag? Ben jij de eerste stap voor iemand, waarbij hij/zij weer wat meer vertrouwen krijgt in zijn of haar toekomst ?

Maak snel een afspraak voor een kennismaking en wie weet!

Praktische informatie

Project - 52 weken

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Hoofddorp

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van MeerWaarde Welzijn

Haarlemmermeer

Een gezin steunen in Zwanenburg

MeerWaarde Welzijn

Ben je zelf ouder of heb je ervaring met kinderen? Dan is Home-Start misschien iets voor jou! Soms gaat een gezin even een lastige periode door en dan is het fijn om steun te hebben. Vrijwilligers bij Home-Start in de Haarlemmermeer kunnen deze steun bieden door o.a. mee te denken in de opvoeding of het uitbreiden van het sociaal netwerk. Je bent 1x per week bij het gezin (ongeveer 2 uur). Je kan goed luisteren en je inleven in een ander. Je hoeft niet alle antwoorden te hebben. Vaak vinden ouders het al heel fijn om even hun verhaal kwijt te kunnen. Dat geeft soms weer ruimte en overzicht. Word onderdeel van deze gezellige club vrijwilligers. Wij bieden een training aan, zodat je weet hoe Home-Start te werk gaat en om je voor te bereiden op het ondersteunen van een gezin. Vrijwilligers worden begeleid en ondersteunt door een coördinator. Home-Start wordt uitgevoerd door MeerWaarde

Structureel
Haarlemmermeer

Steun een gezin in Badhoevedorp

MeerWaarde Welzijn

Ben je zelf ouder of heb je ervaring met kinderen? Word dan vrijwilliger bij Home-Start! Vrijwilligers bieden een luisterend oor, denken mee over de opvoeding en gaan samen de buurt verkennen. Een verhaal uit de praktijk Halima is een alleenstaande moeder van 3 kinderen. Haar moeder is vorig jaar overleden en ze heeft weinig familie en vrienden in de buurt wonen. Haar jongste zoon is een peuter die de grenzen op zoekt en snel boos wordt. Moeder zou het fijn vinden als iemand met haar kan meedenken hoe zij hiermee om kan gaan. Ook zou ze het fijn vinden om af en toe te praten, want daar komt ze eigenlijk nooit aan toe naast het doen van boodschappen, koken, kinderen ophalen, de taalles en alle andere dagelijkse dingen. Samen met de coördinator van Home-Start maakt Halima kennis met de vrijwilliger Barbara. Barbara is zelf moeder van twee tieners en weet maar al te goed hoe het is als kinderen niet willen luisteren. Er is meteen een klik en Barbara en Halima spreken elke week af. Ze drinken samen thee, praten wat en soms gaan ze naar buiten. Even een wandeling maken of samen naar de speeltuin. Barbara vertelt hoe zij omging met haar kinderen toen ze peuter waren. Halima vindt het fijn om te horen dat ze niet de enige moeder is die dit lastig vindt. Door de gesprekken wordt het wat rustiger in het hoofd van Halima. Daarnaast wordt ze zich steeds meer bewust waar ze goed in is. Barbara leert nieuwe recepten van Halima die ze thuis uitprobeert. Barbara gaat elke week met veel plezier naar het gezin, de kinderen staan haar vaak op te wachten bij de deur. Halima vraagt: zullen we weer “mens erger je niet” samen spelen? Iedereen doet mee. Na een jaar is het tijd om afscheid te nemen. Dit is voor niemand makkelijk, maar Halima is trots en voelt zich zekerder. Wat vragen wij van een vrijwilliger? • Ervaring met kinderen, goed kunnen luisteren en inleven in een ander • 2 a 3 uurtjes per week • Deelname aan de voorbereidingscursus Wat heeft Home-Start te bieden? • Waardering van een gezin en kennismaken met verschillende culturen en opvoedstijlen • Onderdeel zijn van een gezellige club vrijwilligers • Begeleiding en training door coördinatoren Home-Start wordt uitgevoerd door MeerWaarde

Structureel
Haarlemmermeer

Steuntje in de rug voor een gezin

MeerWaarde Welzijn

Wil jij vrijwilliger worden en iets voor een ander doen? Word vrijwilliger bij Home-Start! Wekelijks kom je 2 uur thuis bij een gezin. Ondersteunen door te luisteren, mee te denken en meedraaien in het gezin. Wat fijn dat je er bent, denkt de ouder! Nu jij er bent: • Heb ik een luisterend oor en kan ik al mijn vragen stellen • Kunnen wij samen naar buiten met de kinderen • Zie jij (en ik) wat er allemaal al goed gaat thuis • Denk je mee over wat ik moet regelen voor mijn kinderen • Help jij mij de buurt verkennen (voor ouders en kinderen) • Hebben we het gezellig samen en ben ik even niet alleen (met de kinderen). Elk gezin en elke vrijwilliger is anders. Bij Home-Start luisteren we goed waar jij energie van krijgt en koppelen we je aan passend gezin. Een klik vinden wij heel belangrijk. Doel: Home-Start wil het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken. Ontspannen ouders ervaren meer overzicht en rust in het opvoeden. Vrijwilliger bij Home-Start worden iets voor jou? Heb je ervaring met kinderen doordat je bijvoorbeeld zelf (groot) ouder bent? Kun je goed inleven in een ander? In een kennismakingsgesprek kunnen we samen verder kijken of Home-Start iets voor je is. Wat krijg je ervoor terug? Jij en jouw Home-Start gezin geven elkaar een mooie ervaring cadeau. Je komt in contact met verschillende culturen en verschillende manieren van opvoeden. Vrijwilligers ervaren het werken bij Home-Start als heel zinvol en divers. Vanuit de organisatie krijg je een training en bijeenkomsten aangeboden met een leuke groep vrijwilligers, jaarlijks teamuitje en een reiskostenvergoeding. Interesse? Stuur dan een berichtje. Home-Start@meerwaarde.nl Foto Home-Start door Anneke

Structureel
Haarlemmermeer

Gezinsmaatje gezocht in Spaarndam

MeerWaarde Welzijn

Woon jij in Spaarndam en wil je een andere ouder steunen? En vind je het leuk om wekelijks op bezoek te gaan bij een gezin? Word dan vrijwilliger bij Home-Start. Als je geen familie of vrienden in de buurt hebt wonen, is het heel fijn als er wekelijks een gezellig momentje is met een Home-Start vrijwilliger. Samen koffie of thee drinken, kletsen over de kinderen en misschien wel een spelletjes spelen of samen een wandeling maken. Jouw tijd en aandacht als vrijwilliger kan een groot verschil maken! Want geen enkele ouder wil alleen opvoeden. Hoe fijn als ze even kunnen sparren met iemand en kunnen vragen hoe doe jij dat? En dat ze horen dat ze niet de enigen zijn waarbij hun peuter een driftbui krijgt of dat de baby 's nachts zo vaak wakker word. Als vrijwilliger hoef je niet een professional te zijn in opvoeden, maar ben je luisterend oor en een klankbord voor een ander. En omdat je als vrijwilliger met frisse ogen naar het gezin kijkt, zie je ook wat er allemaal goed gaat. Hoe fijn als je dit terug kan geven aan een moeder die er even doorheen zit. Kan jij goed luisteren? Heb je ervaring met kinderen? En heb je 1 a 2 uurtjes in de week tijd? Neem dan contact met ons op zodat we meer kunnen vertellen over Home-Start en elkaar beter kunnen leren kennen. Foto © Home-Start / Anneke

Structureel
Haarlemmermeer, Amsterdam, Haarlem

Word maatje van een toekomstige moeder

MeerWaarde Welzijn

Home-Start is er voor zwangere vrouwen. Er gebeurt zo veel als je zwanger bent en dan is het fijn om je vragen en ervaringen te delen. Dat kan bij een vrijwilliger van Home-Start die zelf ook moeder is. Kan jij goed luisteren naar een ander? En vind je het leuk om samen wat uit te zoeken ter voorbereiding op de baby? Vrijwilligers van Home-Start ondersteunen ouders door een luisterend oor te bieden en mee te denken. Jij kan een ander helpen voorbereiden op de komst van het kindje. Denk aan de babykamer, kleertjes, kraamzorg, opvang. Hoe fijn als een toekomstige moeder dat niet alleen hoeft te doen en zich zekerder voelt over het toekomstige ouderschap. Home-Start ondersteunt gezinnen met allerlei vragen over de kinderen en het ouderschap in gemeente Haarlemmermeer. Vrijwilligers komen 1x in de week bij een gezin thuis. Ze worden begeleid door een professionele coördinator van MeerWaarde. Neem gerust contact op voor meer informatie via: Home-Start@meerwaarde.nl

Structureel
Haarlemmermeer

Voorlezer voor kinderen met taalachterstand

MeerWaarde Welzijn

In de gemeente Haarlemmermeer zijn nog diverse gezinnen op zoek naar een gezellige voorlezer! De VoorleesExpress van MeerWaarde is er voor kinderen met een taalachterstand in de leeftijd van 3 tot en met 9 jaar. Vrijwilligers komen gedurende 20 weken thuis bij gezinnen om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Het doel is om samen met ouders de taalomgeving te verrijken, zodat kinderen thuis meer gestimuleerd worden in de taalontwikkeling. Ouders krijgen van de vrijwilliger handvatten om het voorlezen en het stimuleren van de taalontwikkeling na 20 weken zelf over te nemen. Kijk hier een kort filmpje over het leuke vrijwilligerswerk voor de VoorleesExpress: rb.gy/zz4vhu Lijkt het je leuk om kinderen te helpen hun taalgevoel te verbeteren? Of heb je vragen? Stuur ons dan een bericht en wij geven je door hoe jij je kunt aanmelden als vrijwilliger. Na de aanmelding nemen wij contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Dan krijg je ook uitleg over de aanpak van de VoorleesExpress. Wij ontmoeten je graag!

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer, Haarlem, Amsterdam

Programmeur Zondagmiddagpodium

MeerWaarde Welzijn

Het Zondagmiddagpodium Haarlemmermeer bestaat uit een enthousiaste club vrijwilligers, ondersteunt door een sociaal werker van Meerwaarde (coördinator), die op de vaak stille zondagmiddag aantrekkelijke culturele voorstellingen verzorgt voor senioren in de Haarlemmermeer. Het Zondagmiddagpodium brengt al ruim 20 jaar een gevarieerd programma, waarbij de werkgroep programmering een grote rol speelt. De programmering wordt gedaan door programmeurs (vrijwilligers) met ieder een eigen genre. We zoeken een sociaal iemand, die gemakkelijk contact maakt en affiniteit heeft met de doelgroep van het Zondagmiddagpodium en met toneel en (volks)dans. Tot het takenpakket van de vrijwilliger behoort: artiesten zoeken, contact leggen (meestal telefonisch of per mail) met artiesten om optredens te regelen, gevarieerd aanbod binnen het eigen genre samenstellen, teksten en foto’s voor het programmaboekje verzamelen, gastheer/gastvrouw zijn bij enkele optredens, overleg met de overige werkgroep leden. (De werkzaamheden kunnen grotendeels online, per telefoon of van thuis uit gedaan worden). De voorstellingen zijn in heel de Haarlemmermeer, dus een auto is noodzakelijk. Vrijwilligers van het Zondagmiddagpodium mogen zelf gratis naar alle voorstellingen. (De voorstellingen van het Zondagmiddagpodium lopen van oktober t/m april, tussen mei en september liggen de voorstellingen even stil en kan er opgeladen worden voor het nieuwe seizoen).

Structureel
Haarlemmermeer, Amsterdam

Chauffeur gezocht voor onze huiskamergroep

MeerWaarde Welzijn

Onze groep chauffeurs zorgen ervoor dat de oudere bezoekers van onze huiskamergroep in het dorpshuis van Zwanenburg/Halfweg die slecht ter been zijn, thuis opgehaald worden en (eventueel met stok of opvouwbare rollator) naar het dorpshuis gebracht worden. Na de activiteit worden ze weer opgehaald en thuis gebracht. De huiskamergroep vindt elke vrijdag plaats van 13:30-16:00 uur. Als chauffeur wordt u ingepland voor bepaalde vrijdagen roulerend met de andere chauffeurs. Uw brandstofkosten betalen wij.

Structureel
Haarlemmermeer

Strijd tegen eenzaamheid

MeerWaarde Welzijn

Voor een mevrouw uit Floriande zijn wij op zoek naar iemand die haar met regelmaat kan bezoeken voor een kopje koffie of thee. Mevrouw heeft zelf geen netwerk waar ze op terug kan vallen. Ze is terminaal en heeft nog maar enkele maanden te leven. Wil jij haar gezelschap brengen en haar wat meer plezierige maanden bezorgen? Het gaat hier alleen om gezelschap en gezelligheid. Mevrouw ontvangt verder professionele hulp. Natuurlijk zal haar aanstaande overlijden één van de gespreksonderwerpen kunnen zijn, maar het zal vooral gaan over het leven.

Structureel
Haarlemmermeer

Programmeur ZondagMiddagPodium

MeerWaarde Welzijn

Het Zondagmiddagpodium Haarlemmermeer bestaat uit een enthousiaste club vrijwilligers, ondersteund door een sociaal werker van Meerwaarde (coördinator), die op de vaak stille zondagmiddag aantrekkelijke culturele voorstellingen verzorgt voor senioren in de Haarlemmermeer. Het Zondagmiddagpodium brengt al bijna 25 jaar een gevarieerd programma, waarbij de werkgroep programmering een grote rol speelt. Momenteel is er 1 programmeur (vrijwillig) die graag haar kennis en ervaring met iemand zou delen. Geïnteresseerd? Neem snel contact op zodat we in een persoonlijk gesprek kunnen zien of dit iets is. We zoeken een sociaal iemand, die gemakkelijk contact maakt en affiniteit heeft met de doelgroep van het Zondagmiddagpodium. Wat doe je als programmeur? Je zoekt geschikte : artiesten, legt contact (meestal telefonisch of per mail) met artiesten om optredens te regelen, je verzamelt teksten en foto’s voor het programmaboekje, Je bent gastheer/gastvrouw zijn bij enkele optredens en hebt overleg met de overige werkgroepleden. (De werkzaamheden kunnen grotendeels online, per telefoon of van thuis uit gedaan worden). De voorstellingen zijn in heel de Haarlemmermeer,. Vrijwilligers van het Zondagmiddagpodium mogen zelf gratis naar alle voorstellingen. (De voorstellingen van het Zondagmiddagpodium lopen van oktober t/m april, tussen mei en september liggen de voorstellingen even stil en kan er opgeladen worden voor het nieuwe seizoen). Ben je nieuwsgierig? Laten we dan met elkaar een gesprek aangaan om te zien of dit iets voor je is.

Structureel
Haarlemmermeer

Geef jij nieuwkomers een warm welkom?

MeerWaarde Welzijn

Stelt u zich eens voor, u komt in een vreemd land want u bent gevlucht voor het regime, voor oorlog of voor armoede. Hoe fijn zou het dan zijn als u welkom wordt geheten door mensen die het land goed kennen? Wilt u nieuwkomers hier een warm welkom heten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor ons project de Z-route zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De Z-route is onderdeel van de nieuwe inburgeringswet en de Z staat voor zelfredzaamheid. Maar je kunt van iemand niet verwachten dat ze direct in een vreemd land volledig zelfredzaam zijn. Binnen drie jaar moeten deze nieuwkomers voldoende zelfredzaam zijn. Dit doen zij doormiddel van participatieprojecten die worden georganiseerd door vrijwilligers, onder coördinatie van Meerwaarde. Wilt u nieuwkomers: - De buurt laten zien? Markten, de bibliotheek, het centrum, het buurtcentrum, etc. - Een workshop geven rondom de Nederlandse geschiedenis, koken, EHBO, kunst en cultuur, werk en inkomen, financiën, etc. - Helpen met de Nederlandse taal (bijvoorbeeld met lezen van officiële post, etc.) - Of wanneer u zelf ideeën krijgt als u deze oproep leest... allerlei participatie projecten zijn mogelijk en zeer welkom, dus kom maar op met uw idee!

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer

Matchmaker voor vriendschap en/of liefde 65+

MeerWaarde Welzijn

Ben jij gek met mensen, heb jij je hart op een mooie plek en help jij graag een ander om een perfecte match te maken? Dan zoeken wij jou! Zilveren Connectie is ontstaan door een leuke samenwerking tussen Meerwaarde, Amstelring, C. en de Gemeente Haarlemmermeer. Het doel is om 65-plussers te matchen voor de liefde en/of vriendschappelijke connectie. Eind 2023 zijn wij van start gegaan en het wordt, al echt een succes. We hebben al veel inschrijvingen ontvangen en de bekendheid van Zilveren Connectie wordt steeds groter binnen de gemeente Daarom zoeken wij een extra collega vrijwilliger om ons te assisteren bij het matchen. Dit zijn o.a. jouw taken: - Het bijhouden van de aanmeldingen en correspondentie via mail/postbus. - Telefonische intakegesprekken voeren en het registreren van nieuwe aanmeldingen. - In de toekomst wellicht intake/spreekuur op kantoor. - Het matchen van personen n.a.v. hun profiel. - Ondersteunen bij het organiseren van bijeenkomsten die we in de toekomst maandelijks organiseren. Alles is nog in opstartende fase, dit maakt het nog leuker, omdat je dan ook echt betrokken wordt bij de planning, ontwikkeling en het creëren van ideeën. Als team gaan wij dan ook voor succesverhalen en jouw persoonlijke inbreng hierbij is dus van groot belang. Wat vragen wij van jou? - Ons motto is wel: vrijwillig is niet vrijblijvend. Er zijn mensen die op jou rekenen. - Minimaal 1 vast dagdeel in de week beschikbaar te zijn van 10.00 tot 12.30 uur. Of wellicht ook wel een keer in de middag, overleg is altijd mogelijk. Wat doen wij voor jou? Wat krijg je ervoor terug? - Een gezellige werksfeer, waarbij initiatief tonen wordt gewaardeerd. - Hopelijk in de toekomst, een jaarlijks terugkerende bijeenkomst met alle betrokkenen voor een borreltje en/of hapje. - Een vrijwilligersovereenkomst via MeerWaarde, reiskosten/ kilometervergoeding, jaarlijkse waardering en de mogelijkheid om trainingen via de VrijwilligersCentrale te volgen. Het zou ook leuk zijn als heren zich aangesproken voelen om ons te helpen. :-) Wil jij meer weten of heb je vragen? Stuur jouw berichtje via deze site t.a.v. Daniëlle. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op. Bereikbaar op de maandagen van 10.00 tot 12.30 uur.

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Leiden, Hillegom, Lisse

Vervoersmaatjes gezocht!

Cardea

Vindt jij het leuk om kinderen naar de zwemles te brengen, therapie, naar een bezoek aan ouders of naar een logeeradres? Je helpt en ondersteunt hiermee kinderen, ouders en pleeg/gezinsouders bij Cardea! We zijn op zoek naar vrijwilligers die het geen probleem vinden om regelmatig een kind te brengen naar zijn of haar afspraak. Elke vraag en elk kind is weer anders. We kijken samen met jou wat passend is en wanneer je beschikbaar bent. Bij Cardea geloven we dat ieder kind het verdient om zich goed te kunnen ontwikkelen en zetten ons daarom in om kinderen, jongeren (tot 23 jaar) en hun gezin hierbij te ondersteunen. De jongeren en hun gezin krijgen vanuit Cardea specialistische jeugd- en opvoedhulp. Heb jij echt een hart voor het bieden van hulp aan kinderen en jongeren, wil je hen graag Supporten? Ben je in het bezit van een auto? Heb je affiniteit met de doelgroep? Ook ervaringsdeskundigen zijn welkom! Kom dan ons team versterken! Neem contact op met de coördinatoren van het Supportteam

Structureel
Leiden, Hillegom, Lisse, Noordwijk, Oegstgeest, Kaag en Braassem, Nieuwkoop

Supporter worden bij Cardea?

Cardea

Wil jij het verschil maken voor kinderen, jongeren en ouders? Geeft het je een goed gevoel om een ander te zien groeien of als iemand je simpelweg bedankt voor je hulp? Dan is vrijwilliger zijn bij Supporters van Cardea misschien wel iets voor jou! Als vrijwilliger bij Supporters van Cardea ga jij aan de slag met lichte, maar waardevolle hulpvragen die de jongeren en zijn/haar gezin nodig hebben. Je hebt contact met de betrokken hulpverleners en wordt ook begeleid door een coördinator van het Supportteam. Bij Cardea geloven we dat ieder kind het verdient om zich goed te kunnen ontwikkelen en zetten ons daarom in om kinderen, jongeren (tot 23 jaar) en hun gezin hierbij te ondersteunen. De jongeren en hun gezin krijgen vanuit Cardea specialistische jeugd- en opvoedhulp. Op dit moment zijn we op zoek naar Supporters die het leuk vinden om met een kind activiteiten te ondernemen. Dit kunnen kinderen zijn met een beperking, met een rugzak aan ervaringen, een moeilijke thuissituatie en/of ouders hebben die overbelast zijn. Ook hebben we Supporters nodig die een kind naar een logeerhuis kunnen brengen of voor kinderen die op bezoek gaan bij hun ouders omdat ze even niet meer thuis kunnen wonen. Of vind je het leuk om een luisterend oor te kunnen bieden aan een jongere? Heb jij echt een hart voor het bieden van hulp aan kinderen en jongeren, affiniteit met de doelgroep en wil je hen graag Supporten? Ook ervaringsdeskundigen zijn welkom! Kom dan ons team versterken! Neem contact op met de coördinatoren van het Supportteam: Marloes en Inge

Structureel
Haarlemmermeer

Buddie voor vluchtelingen

COA Hoofddorp

Heb jij belangstelling om asielzoekers te helpen bij de opbouw van een nieuw bestaan? Dat kan op verschillende manieren. Bij het AZC Hoofddorp aan de Planeetbaan 2 staan verschillende vacatures open zo ook de volgende: Soms zijn er buddies nodig om bewoners te begeleiden naar een ziekenhuis of vrijwilligers om te helpen met het aanvragen van bankpasjes en andere administratieve handelingen. Ook kun je taalmaatje worden. Wil je ook als vrijwilliger bijdragen aan de opvang van asielzoekers? Dat kan als je: • 18 jaar of ouder bent • affiniteit hebt met (de opvang van) asielzoekers • professioneel te werk gaat • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt aanleveren Wat krijg je terug? Voldoening doordat je iemand die net nieuw is in Nederland kunt helpen. Je leert andere culturen kennen, je kunt een band met nieuwkomers opbouwen en je inzet wordt ontzettend gewaardeerd door bewoners en collega’s van het COA. De bewoners staan te springen om de Nederlandse taal te leren en er is veel belangstelling voor het organiseren en begeleiden van activiteiten op onze locatie voor mannen, vrouwen en kinderen. Ben jij enthousiast om bij ons aan de slag te gaan of wil je meer informatie? Stuur mij een bericht. Ik maak graag kennis met jou!

Structureel
Haarlemmermeer

Hulp bij koken voor de buurt

Maatvast Haarlemmermeer

Bij wijkcentrum De Amazone zijn wij opzoek naar een kooktalent! Kom jij ons helpen in de keuken voor de buurtmaaltijd? 1x per maand op woensdag komen de buurtbewoners bij het wijkcentrum langs om met elkaar te eten. Wij zoeken iemand die kan helpen met de voorbereiding en het koken van de maaltijden. Je bent hier in totaal ongeveer 5 uur aan kwijt. Uiteraard mag je zelf ook mee-eten! Je mag ook altijd een keer langskomen om de sfeer te proeven! Stuur mij dan even een berichtje en dan plannen wij een afspraak in.

Structureel
Haarlemmermeer

Gastvrouw/ gastheer

De Heimanshof

Tijdens de zomermaanden (5 mei tot eind september) is de heemtuin ook op zondagmiddag geopend voor bezoekers. We zoeken mensen die het leuk vinden om mensen gastvrij te ontvangen en toezicht te houden de tuin. De tuin is van 13.00 tot 17.00 uur open. Er zijn altijd minimaal twee vrijwilligers in de tuin aanwezig. Tijdsinvestering: Dat bepaal je zelf. We hebben een rooster. Wat bieden wij? - een gezellige nieuwe natuurvriendenkring - ruimte om jezelf de ontplooien - een prachtige tuin waarin veel te ontdekken valt

Project
Haarlemmermeer

Zit organiseren jou in je bloed?

De Heimanshof

Vind jij het leuk om samen met andere vrijwilligers natuuractiviteiten, workshops en lezingen te organiseren? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor je. Heemtuin De Heimanshof heeft een gevarieerd jaarprogramma dat je kunt vinden op onze website www.deheimanshof.nl We zoeken een bestuurslid die dit programma coördineert. Volgend jaar bestaan we 50 jaar! Ook daar ligt een prachtige uitdaging om een mooi jubileumprogramma in elkaar te zetten. Het bestuur van De Heimanshof vergadert 1x per maand op de eerste dinsdagavond van de maand en bestaat uit 4 personen. Het is een gezellig team dat goed samenwerkt met elkaar. Tijdsinvestering: 1/2 dag tot 1 dag per week Wat vragen wij? - enthousiasme, organisatietalent, kunnen omgaan met vrijwilligers, enthousiasme voor de natuur - enige ervaring met besturen (niet noodzakelijk) Wat bieden wij? - een gezellige nieuwe natuurvriendenkring - ruimte om jezelf de ontplooien - een prachtige tuin waarin veel te ontdekken valt

Structureel
Haarlemmermeer

Met cliënten helpen bij de honkbalclub

Ons Tweede Thuis dagcentrum Floriande

Elke donderdagochtend van 10.00 tot 13.00 gaan wij vanuit ons dagcentrum met een groep enthousiaste cliënten met een verstandelijke beperking klusjes doen bij de Pioniers, honk- en softbalvereniging in Hoofddorp. Hierbij gaat altijd een begeleider mee. Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om de cliënten zo nodig ook te ondersteunen bij de klusjes die zij daar doen. Er wordt bijvoorbeeld vuil geprikt en de tribunes worden schoongemaakt. Lijkt het je leuk om zowel wat voor mensen met een beperking te betekenen als wat voor de soft- en honkbalvereniging dan maken wij graag kennis met jou.

Structureel
Haarlemmermeer

Onze gasten zien u graag!

De Zonnebloem Nieuw Vennep/Abbenes

Vind jij het leuk af en toe minder mobiele mensen te bezoeken op de momenten die jij bepaald, voor een praatje, een kaartje of gewoon een kopje thee of koffie? Of om ze mee te nemen naar een activiteit? Dan komen wij, de Zonnebloem Nieuw Vennep/Abbenes, heel graag in contact met jou. Minder mobiele mensen willen ook graag een sociaal actief leven en daar voor organiseren wij verschillende activiteiten waar zij aan mee kunnen doen. De gasten worden gehaald en gebracht door andere vrijwilligers . Daarnaast zijn er gasten die het erg fijn vinden indien af en toe iemand bij hun op bezoek komt. Vind je het leuk zo nu en dan iets te doen voor je medemens, dan kijken wij naar je uit en horen heel graag van je. mail ons via aaltjet@hotmail.com

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer

Begeleider vrijetijdsbesteding vluchtelingen

COA Hoofddorp

Heb jij belangstelling om asielzoekers te helpen bij de opbouw van een nieuw bestaan? Dat kan op verschillende manieren. Bij het AZC Hoofddorp aan de Planeetbaan 2 staan verschillende vacatures open zo ook de volgende: Begeleider vrijetijdsbesteding: je geeft bijvoorbeeld voetbaltraining of muziekles. Of misschien wil je een bijdrage leveren aan de sport- en spelactiviteiten die bewoners zelf op een azc organiseren. Wil je ook als vrijwilliger bijdragen aan de opvang van asielzoekers? Dat kan als je: • 18 jaar of ouder bent • affiniteit hebt met (de opvang van) asielzoekers • professioneel te werk gaat • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt aanleveren Wat krijg je terug? Voldoening doordat je iemand die net nieuw is in Nederland kunt helpen. Je leert andere culturen kennen, je kunt een band met nieuwkomers opbouwen en je inzet wordt ontzettend gewaardeerd door bewoners en collega’s van het COA. De bewoners staan te springen om de Nederlandse taal te leren en er is veel belangstelling voor het organiseren en begeleiden van activiteiten op onze locatie voor mannen, vrouwen en kinderen. Ben jij enthousiast om bij ons aan de slag te gaan of wil je meer informatie? Stuur mij een bericht. Ik maak graag kennis met jou!

Structureel
Haarlemmermeer

Samen leren schoonmaken

Ons Tweede Thuis dagcentrum Floriande

Bij ons werken volwassen mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Er zijn verschillende afdelingen op Dc Floriande. Er wordt arbeid verricht, maar ook activiteiten die meer met beleving te maken hebben. Er is bijvoorbeeld een houtwerkplaats, een kunstatelier en een creagroep. Op de centrale groep wordt de koffie, thee en lunch verzorgt en inpakwerk gedaan. Ook is er een oudere groep aanwezig. Voor de centrale groep zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om samen met één cliënt schoonmaak klussen in de keuken of in het gebouw te verrichten. Onze externe schoonmaakdienst maakt alleen de vloeren en toiletten schoon. De begeleiding houdt dagelijks met de cliënten die op de centrale groep werken de keuken schoon, maar hierbij kunnen wij altijd nog extra handen gebruiken. Hou je van schoonmaken en vind je het leuk om dit in een gezellige werkomgeving te doen en ons een handje te helpen? Neem snel contact met ons op.

Structureel