csrf
Haarlemmermeervoorelkaar logo
Haarlemmermeervoorelkaar

Zorgvrijwilliger

Het kan lastig zijn om online een goede indruk te krijgen wat het inhoud om in Bardo vrijwilliger te zijn. Aarzel niet om te bellen of mailen als je vragen hebt of meer wilt weten dan hier staat! Als zorgvrijwilliger biedt je samen met de verpleegkundige zorg aan de gast en diens naasten, door het verrichten van verzorgende (denk aan helpen met douchen, op bed wassen, helpen met aankleden e.d.) en licht huishoudelijke werkzaamheden (denk aan een was draaien en de afwas opruimen). De belangrijkste invulling van de rol als zorgvrijwilliger is om er respectvol voor de gast 'te zijn', zoals door een gesprek, een luisterend oor, het geven van een ontspannende handmassage of door alleen maar in stilte nabijheid te geven aan een gast. Wat heb je nodig om deze rol te vervullen: Open houding, dienstbaarheid en een lerende instelling. Inzet: Volgens rooster online zelf in te plannen. Eén à twee keer per week een dienst van vier uur, bereidheid om in het weekend en met feestdagen inzetten te doen We hechten er belang aan je een goede start te kunnen geven: Eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek Daarna een cursus van 3 zaterdagen met praktijk en theorie Vervolgens inwerkdiensten Tot slot een afrondende evaluatie. Een 'Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)" is een vereiste, nadat je gestart bent. Wat bieden we: Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: diverse scholingen en workshops over relevante onderwerpen, zowel praktisch (bijv tillen) als verdiepend (bijv. ziektebeelden). Intervisie bespreken van casuïstiek - hoe heb je iets ervaren, hoe was dat voor anderen en hierdoor samen leren en ervaringen delen; Overleg: 4x per jaar Begeleiding: door twee coördinatoren en een verpleegkundige (op de werkvloer)

Lees meer

structureel

Hoofddorp

Schoonmaak
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Het kan lastig zijn om online een goede indruk te krijgen wat het inhoud om in Bardo vrijwilliger te zijn. Aarzel niet om te bellen of mailen als je vragen hebt of meer wilt weten dan hier staat!

Als zorgvrijwilliger biedt je samen met de verpleegkundige zorg aan de gast en diens naasten, door het verrichten van verzorgende (denk aan helpen met douchen, op bed wassen, helpen met aankleden e.d.) en licht huishoudelijke werkzaamheden (denk aan een was draaien en de afwas opruimen).
De belangrijkste invulling van de rol als zorgvrijwilliger is om er respectvol voor de gast 'te zijn', zoals door een gesprek, een luisterend oor, het geven van een ontspannende handmassage of door alleen maar in stilte nabijheid te geven aan een gast.

Wat heb je nodig om deze rol te vervullen:
Open houding, dienstbaarheid en een lerende instelling.

Inzet: Volgens rooster online zelf in te plannen. Eén à twee keer per week een dienst van vier uur, bereidheid om in het weekend en met feestdagen inzetten te doen

We hechten er belang aan je een goede start te kunnen geven:
Eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek
Daarna een cursus van 3 zaterdagen met praktijk en theorie
Vervolgens inwerkdiensten
Tot slot een afrondende evaluatie.
Een 'Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)" is een vereiste, nadat je gestart bent.

Wat bieden we:
Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding
Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden.
Scholing: diverse scholingen en workshops over relevante onderwerpen,
zowel praktisch (bijv tillen) als verdiepend (bijv. ziektebeelden).
Intervisie bespreken van casuïstiek - hoe heb je iets ervaren, hoe was dat voor
anderen en hierdoor samen leren en ervaringen delen;
Overleg: 4x per jaar
Begeleiding: door twee coördinatoren en een verpleegkundige (op de werkvloer)

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 4 uur

Locatie

Hoofddorp

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Schoonmaak
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Hospice Bardo

Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Haarlem

Wordt jij blij van koken?

Hospice Bardo

Hou je van koken, inspelen op de actuele vraag en meedenken in het hele proces rondom voeding? Dan is kookvrijwilliger bij Bardo wellicht wat voor jou! Als kookvrijwilliger bereid je een verse maaltijd voor de gasten en soms een naaste. Je bent betrokken bij het maken van het wisselende menu (3 wekelijks roulerend per seizoen aangepast) en doet de inkoop van de verse producten die voor het menu van die dag nodig zijn. Wat heb je nodig om deze rol te vervullen: Plezier in koken, een open houding m.b.t. wensen, een lerende instelling en het leuk vinden om in een team te werken. Inzet: Volgens rooster online zelf in te plannen. Eén keer per week een dienst van vier uur, bereidheid om afwisselend ook in het weekend en 1 of 2 keer per jaar met feestdagen een dienst te doen. We hechten er belang aan je een goede start te kunnen geven: Eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek Vervolgens inwerkdiensten met ervaren vrijwilligers Een afrondende evaluatie. Een 'Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)" is een vereiste, nadat je gestart bent. Binnen een jaar na je start volg je een algemene introductie cursus van 1 dagdeel Het kan lastig zijn om online een goede indruk te krijgen wat het inhoud om in Bardo vrijwilliger te zijn. Aarzel niet om te bellen of mailen als je vragen hebt of meer wilt weten dan hier staat! Wat bieden we: Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: de mogelijkheid om je via een overkoepelende organisatie te verdiepen in koken binnen de palliatieve zorg. Overleg: 4x per jaar Begeleiding: door twee coördinatoren.

Structureel
Haarlemmermeer

Hart voor tuinieren én mensen? Lees verder!

Hospice Bardo

In Bardo verblijven mensen in de laatste fase van hun leven. Rondom het hospice zijn twee tuinen, waaronder één met uitzicht op het fort Hoofddorp en de Geniedijk, waar gasten en hun naasten gebruik van kunnen maken. Ook dragen de tuinen bij aan een prettige verblijf bij Bardo. Het onderhoud van de tuinen wordt gedaan door een gezellige groep vrijwilligers. Eén keer in de 14 dagen, op maandagochtend van maart t/m november, gaan ze met elkaar aan de slag in de tuin. In de wintermaanden wordt gekeken wanneer er wat nodig is. Een aantal keer per jaar zorgt een hoveniersbedrijf voor het grote onderhoud, zoals het snoeien van bomen. Bij eventuele vragen kan de hovenier ook om advies worden gevraagd. Heb je groene vingers of ben je graag buiten bezig en wil je samen met de andere tuinvrijwilligers ervoor zorgen dat de tuinen een fijne plek zijn voor onze gasten? dan zien we je aanmelding graag tegemoet. Past maandagochtend je niet? Neem gewoon contact op, dan kijken we samen wat er mogelijk is. Wat bieden we: Vergoedingen: reis- en onkostenvergoeding; Attenties op verschillende momenten in het jaar; Scholing waar gewenst door de groep en begeleiding door hovenier; Bijeenkomsten: over diverse onderwerpen Overleg: 2x per jaar Begeleiding 2 coördinatoren vrijwilligers.

Structureel
Haarlemmermeer

Gezocht: doeners met handig handen!

Hospice Bardo

In Bardo verblijven mensen in de laatste fase van het leven. In het hospice zijn er, net als thuis, altijd uiteenlopende klussen die moeten worden gedaan. Houd jij ervan om de handen uit de mouwen te steken met kleine klussen? Lees verder! Wat doe je als klusvrijwilliger? Naast terugkerende klussen zijn er ook ad-hoc zaken die je aandacht vragen. Deze worden opgeschreven in het ‘klusboek’. Als klusvrijwilliger geef je aan welke zaken je hebt kunnen oppakken. De klussen zijn divers van aard: van elektrotechnische, timmer- en herstelwerkzaamheden tot kleine schilderklussen en reparaties. Natuurlijk wordt met je besproken wat je leuk vindt en waar je ervaring mee hebt. Je bent zelfstandig bezig, maar grotere klussen worden samen met de andere klusvrijwilligers ingepland en opgepakt. Verder kun je ook toeleveranciers van bijvoorbeeld de brand)beveiliging, elektrabeheer of liftonderhoud ontvangen en begeleiden tijdens hun werkzaamheden. De sfeer is open, ongedwongen en de lijntjes zijn kort. Wat vragen we van je? Een open houding, dienstbaarheid en een lerende instelling en natuurlijk een hart voor klussen! Heb je vragen of wil je weten hoe het is om als vrijwilliger bij Bardo actief te zijn? Neem telefonisch contact op met één van de twee vrijwilligerscoördinatoren, Hajnalka en Léonie, of stuur een e-mail naar coordinatievrijwilligers@hospicebardo.nl Wanneer werk je? Het zou fijn zijn als je op donderdag of in het weekend mogelijkheden zou hebben, maar dit is geen must. Interesse? Zo gaat het verder: We vinden het belangrijk om nieuwe vrijwilligers een goede start te geven. Graag nodigen we je uit voor een vrijblijvend en persoonlijk kennismakingsgesprek met de coördinator vrijwilligers. Daarna een inhoudelijke kennismaking met de facilitairregiehouder en medewerker facilitair. Vervolgens loop je mee met een ervaren klusvrijwilliger om te ervaren hoe dingen in de praktijk gaan. Na afloop vindt een kort evaluatiegesprek plaats. Zodra je start, is het verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen (kosten voor aanvraag worden vergoed). Wat bieden we? Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: diverse scholingen en workshops rondom palliatieve zorg als je dat wenst Overleg: 2x per jaar Begeleiding: door facilitair regiehouder en coördinatoren vrijwilligers

Structureel
Haarlemmermeer

Gastvrijheid jouw kracht? Lees verder!

Hospice Bardo

Als gastvrijwilliger bij hospice Bardo in Hoofddorp ben je het eerste aanspreekpunt voor bezoek, onze gasten en hun naasten. Wat doe je? Je bent als gastvrijwilliger op twee plekken veel aanwezig; rondom de entree/receptie en in de huiskamer. Bij de receptie ontvang je bezoek/leveranciers en beantwoord je binnenkomende telefoontjes. Je zorgt voor een gastvrije/ontspannen sfeer en ondersteunt bij kleine administratieve taken. In de huiskamer ontvang je gasten en/of hun naasten. Je zorgt voor een opgeruimde, frisse en gastvrije omgeving en helpt bij het bereiden en serveren van de lunch. Ook ondersteun je de kookvrijwilliger bij de voorbereiding van de warme maaltijd. Denk aan; groenten snijden, tafel dekken, maaltijd serveren. Wat vragen we van je? Een open houding, dienstbaarheid en een lerende instelling. Heb je vragen of wil je weten hoe het is om als vrijwilliger bij Bardo actief te zijn? Neem telefonisch contact op met één van de twee vrijwilligerscoördinatoren, Hajnalka en Léonie, of stuur een e-mail naar coordinatievrijwilligers@hospicebardo.nl Wanneer werk je? Gemiddeld ben je als gastvrijwilliger één keer in de week in het hospice. Een dienst duurt vier uur. Je kan zowel op doordeweekse dagen als in het weekend een dienst doen. Fijn als je bereid bent om dit te doen. Het rooster is door elke vrijwilliger digitaal in te zien en in te vullen. Interesse? We vinden het belangrijk om nieuwe vrijwilligers een goede start te geven. Graag nodigen we je uit voor een vrijblijvend en persoonlijk kennismakingsgesprek. Als het je leuk lijkt om aan de slag te gaan, loop je een paar diensten mee met een ervaren gastvrijwilliger. Na afloop vindt een kort evaluatiegesprek plaats. Ook krijg je een introductiecursus aangeboden. Zodra je start is het verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen (kosten voor aanvraag worden vergoed). Wat bieden wij? Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: diverse scholingen en workshops over relevante onderwerpen; Intervisie bespreken van casuïstiek - hoe heb je iets ervaren, hoe was dat voor anderen en hierdoor samen leren en ervaringen delen; Overleg: 2 x per jaar Begeleiding: door twee vrijwilligerscoördinatoren

Structureel

Anderen bekeken ook

Haarlemmermeer

Gastvrouw/ gastheer

De Heimanshof

Tijdens de zomermaanden (5 mei tot eind september) is de heemtuin ook op zondagmiddag geopend voor bezoekers. We zoeken mensen die het leuk vinden om mensen gastvrij te ontvangen en toezicht te houden de tuin. De tuin is van 13.00 tot 17.00 uur open. Er zijn altijd minimaal twee vrijwilligers in de tuin aanwezig. Tijdsinvestering: Dat bepaal je zelf. We hebben een rooster. Wat bieden wij? - een gezellige nieuwe natuurvriendenkring - ruimte om jezelf de ontplooien - een prachtige tuin waarin veel te ontdekken valt

Project
Haarlemmermeer

Help jij anderen een goed CV te maken?

MeerWaarde Welzijn

Wat ga je doen? Deelnemers aan onze trainingen hebben via de gemeente een korte training CV maken gevolgd maar kunnen soms nog wat hulp gebruiken. Ze hebben geen CV, het is niet meer actueel of kan wel wat creativiteit gebruiken. Deze deelnemers komen terecht bij het ParticipatiePunt van MeerWaarde om samen met jou de "puntjes op de i" te zetten! Ben jij handig met de computer? Ben je vriendelijk en geduldig? Heb je ervaring met Microsoft Word en/of Canva of een ander programma om een CV mee te maken? Ben je om de week een dagdeel beschikbaar? Kom dan ons team ondersteunen! Vooraf krijg je van ons een gedegen training. Je doet nuttig en praktisch werk, krijgt waardering van onze organisatie en je inzet staat ook nog goed op je eigen CV! Wil je meer informatie of kennismaken? Stuur mij dan snel een bericht!

Structureel
Haarlemmermeer

Cliënten wandelend naar huis brengen

Ons Tweede Thuis dagcentrum Floriande

Van April t/m Oktober zoeken we een of meerdere vrijwilligers die ons willen ondersteunen bij het naar huis brengen van een leuke groep (ongeveer 10) cliënten. Deze cliënten wonen ongeveer 20 minuten lopen vanaf het dagcentrum. De groep is te groot om alleen naar huis te brengen daarom zoeken we dagelijks naast een begeleider van ons dagcentrum een vrijwilliger die het ook leuk vindt om mee te wandelen, een cliënt in een rolstoel wilt duwen en die tegelijkertijd een leuk praatje wilt maken met de cliënten. Tijd: tussen 15.00 en 16.00 uur Frequentie: 1 of meerdere dagen per week (ma t/m vrij) Heb jij zin om te helpen? Stuur mij dan een bericht.

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer

Geef jij nieuwkomers een warm welkom?

MeerWaarde Welzijn

Stelt u zich eens voor, u komt in een vreemd land want u bent gevlucht voor het regime, voor oorlog of voor armoede. Hoe fijn zou het dan zijn als u welkom wordt geheten door mensen die het land goed kennen? Wilt u nieuwkomers hier een warm welkom heten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor ons project de Z-route zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De Z-route is onderdeel van de nieuwe inburgeringswet en de Z staat voor zelfredzaamheid. Maar je kunt van iemand niet verwachten dat ze direct in een vreemd land volledig zelfredzaam zijn. Binnen drie jaar moeten deze nieuwkomers voldoende zelfredzaam zijn. Dit doen zij doormiddel van participatieprojecten die worden georganiseerd door vrijwilligers, onder coördinatie van Meerwaarde. Wilt u nieuwkomers: - De buurt laten zien? Markten, de bibliotheek, het centrum, het buurtcentrum, etc. - Een workshop geven rondom de Nederlandse geschiedenis, koken, EHBO, kunst en cultuur, werk en inkomen, financiën, etc. - Helpen met de Nederlandse taal (bijvoorbeeld met lezen van officiële post, etc.) - Of wanneer u zelf ideeën krijgt als u deze oproep leest... allerlei participatie projecten zijn mogelijk en zeer welkom, dus kom maar op met uw idee!

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer

Help jij bij onze praatgroep Nederlands?

MeerWaarde Welzijn

Voor de vrijdagochtend zijn wij op zoek naar ondersteuning bij onze praatgroep Nederlands. Een groep van ongeveer 15 deelnemers oefent wekelijks bij het ParticipatiePunt in Hoofddorp met het spreken van de Nederlandse taal. Jouw rol is om de vrijwilliger die dit begeleid te ondersteunen en in kleine groepjes de gesprekken tussen de deelnemers onderling te stimuleren en mee te praten. Je doet nuttig en praktisch werk, krijgt waardering van onze organisatie en je inzet staat ook nog goed op je CV! Als je het leuk vindt om in contact te komen met andere culturen en je van 9.30 - 11.30 uur beschikbaar bent, dan horen we graag van je ! Ook als je het leuk lijkt om zelfstandig een groepje te begeleiden willen we graag met je in gesprek.

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer

Samen leren schoonmaken

Ons Tweede Thuis dagcentrum Floriande

Bij ons werken volwassen mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Er zijn verschillende afdelingen op Dc Floriande. Er wordt arbeid verricht, maar ook activiteiten die meer met beleving te maken hebben. Er is bijvoorbeeld een houtwerkplaats, een kunstatelier en een creagroep. Op de centrale groep wordt de koffie, thee en lunch verzorgt en inpakwerk gedaan. Ook is er een oudere groep aanwezig. Voor de centrale groep zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om samen met één cliënt schoonmaak klussen in de keuken of in het gebouw te verrichten. Onze externe schoonmaakdienst maakt alleen de vloeren en toiletten schoon. De begeleiding houdt dagelijks met de cliënten die op de centrale groep werken de keuken schoon, maar hierbij kunnen wij altijd nog extra handen gebruiken. Hou je van schoonmaken en vind je het leuk om dit in een gezellige werkomgeving te doen en ons een handje te helpen? Neem snel contact met ons op.

Structureel
Haarlemmermeer

Zit organiseren jou in je bloed?

De Heimanshof

Vind jij het leuk om samen met andere vrijwilligers natuuractiviteiten, workshops en lezingen te organiseren? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor je. Heemtuin De Heimanshof heeft een gevarieerd jaarprogramma dat je kunt vinden op onze website www.deheimanshof.nl We zoeken een bestuurslid die dit programma coördineert. Volgend jaar bestaan we 50 jaar! Ook daar ligt een prachtige uitdaging om een mooi jubileumprogramma in elkaar te zetten. Het bestuur van De Heimanshof vergadert 1x per maand op de eerste dinsdagavond van de maand en bestaat uit 4 personen. Het is een gezellig team dat goed samenwerkt met elkaar. Tijdsinvestering: 1/2 dag tot 1 dag per week Wat vragen wij? - enthousiasme, organisatietalent, kunnen omgaan met vrijwilligers, enthousiasme voor de natuur - enige ervaring met besturen (niet noodzakelijk) Wat bieden wij? - een gezellige nieuwe natuurvriendenkring - ruimte om jezelf de ontplooien - een prachtige tuin waarin veel te ontdekken valt

Structureel
Haarlemmermeer

Met cliënten helpen bij de honkbalclub

Ons Tweede Thuis dagcentrum Floriande

Elke donderdagochtend van 10.00 tot 13.00 gaan wij vanuit ons dagcentrum met een groep enthousiaste cliënten met een verstandelijke beperking klusjes doen bij de Pioniers, honk- en softbalvereniging in Hoofddorp. Hierbij gaat altijd een begeleider mee. Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om de cliënten zo nodig ook te ondersteunen bij de klusjes die zij daar doen. Er wordt bijvoorbeeld vuil geprikt en de tribunes worden schoongemaakt. Lijkt het je leuk om zowel wat voor mensen met een beperking te betekenen als wat voor de soft- en honkbalvereniging dan maken wij graag kennis met jou.

Structureel
Haarlemmermeer

Leren in de natuur: zet jij de lijnen uit?

De Heimanshof

Ontdek en beleef De Heimanshof! Natuureducatie staat in heemtuin De Heimanshof centraal. We zoeken iemand die de educatie voor jong en oud vanuit het bestuur verder uit wil bouwen. We denken dan aan het ontwikkelen van een educatieve kapstok waaraan informatieborden, speurtochten, activiteiten en andere dingen opgehangen kunnen worden. Het bestuur vergadert 1x per maand op de eerste dinsdagavond van de maand. Het bestaat uit 4 mensen. Het is een gezellig team dat goed met elkaar samenwerkt op basis van een meerjarig plan. Wat vragen wij? - enthousiasme voor de natuur en educatie - enige ervaring met beleidsmatig denken Wat bieden wij? - een gezellige nieuwe natuurvriendenkring - ruimte om jezelf te ontplooien - een prachtige tuin waarin veel te ontdekken valt

Structureel
Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Haarlem

Wordt jij blij van koken?

Hospice Bardo

Hou je van koken, inspelen op de actuele vraag en meedenken in het hele proces rondom voeding? Dan is kookvrijwilliger bij Bardo wellicht wat voor jou! Als kookvrijwilliger bereid je een verse maaltijd voor de gasten en soms een naaste. Je bent betrokken bij het maken van het wisselende menu (3 wekelijks roulerend per seizoen aangepast) en doet de inkoop van de verse producten die voor het menu van die dag nodig zijn. Wat heb je nodig om deze rol te vervullen: Plezier in koken, een open houding m.b.t. wensen, een lerende instelling en het leuk vinden om in een team te werken. Inzet: Volgens rooster online zelf in te plannen. Eén keer per week een dienst van vier uur, bereidheid om afwisselend ook in het weekend en 1 of 2 keer per jaar met feestdagen een dienst te doen. We hechten er belang aan je een goede start te kunnen geven: Eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek Vervolgens inwerkdiensten met ervaren vrijwilligers Een afrondende evaluatie. Een 'Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)" is een vereiste, nadat je gestart bent. Binnen een jaar na je start volg je een algemene introductie cursus van 1 dagdeel Het kan lastig zijn om online een goede indruk te krijgen wat het inhoud om in Bardo vrijwilliger te zijn. Aarzel niet om te bellen of mailen als je vragen hebt of meer wilt weten dan hier staat! Wat bieden we: Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: de mogelijkheid om je via een overkoepelende organisatie te verdiepen in koken binnen de palliatieve zorg. Overleg: 4x per jaar Begeleiding: door twee coördinatoren.

Structureel