Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Haarlemmermeervoorelkaar

Wie brengt een vrouw (33) wat gezelligheid?

Voor een vrouw van drieendertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. De vrouw woont in een begeleid wonen project en krijgt begeleiding van hulpverleners. De vrouw voelt zich eenzaam. Ze mist gezelligheid en ze wil meer te doen hebben. Daarom hoopt ze dat ze via het Maatjesproject aan een maatje gekoppeld kan worden. Omdat ze al de nodige hulpverleners om zich heen heeft, wenst ze een maatje dat geen betweter is. Ze heeft juist behoefte aan iemand met wie ze wat gezelligheid en ontspanning kan ervaren. Met een maatje gaat ze graag wandelen, koken, muziek luisteren, een gezelschapsspelletje spelen of ergens wat drinken. Het liefst ontmoet ze haar maatje op vrijdag, zaterdag of zondag overdag of ’s avonds. Ze rookt. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Lees meer
structureel

Hoofddorp

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voor een vrouw van drieendertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. De vrouw woont in een begeleid wonen project en krijgt begeleiding van hulpverleners. De vrouw voelt zich eenzaam. Ze mist gezelligheid en ze wil meer te doen hebben. Daarom hoopt ze dat ze via het Maatjesproject aan een maatje gekoppeld kan worden.

Omdat ze al de nodige hulpverleners om zich heen heeft, wenst ze een maatje dat geen betweter is. Ze heeft juist behoefte aan iemand met wie ze wat gezelligheid en ontspanning kan ervaren.

Met een maatje gaat ze graag wandelen, koken, muziek luisteren, een gezelschapsspelletje spelen of ergens wat drinken. Het liefst ontmoet ze haar maatje op vrijdag, zaterdag of zondag overdag of ’s avonds. Ze rookt.

Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid.

Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje.

Aannameprocedure:
Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do).
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden.

Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Praktische informatie

Locatie

Hoofddorp

Impact

Impactgebied
Sociaal & welzijn
Categorie
Maatje, buddy & gezelschap
Chantal
95% profielsterkte

Over Chantal

Hallo, Mijn naam is Chantal van Mierlo. Ik ben werkzaam bij het Maatjesproject. Dit project is een onderdeel van Roads en Arkin. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid te doorbreken. Lijkt het je leuk om wat vrije tijd door te brengen met iemand die behoefte heeft aan een gezellige afleiding via een één-op-één contact? Als vrijwilliger wordt je gedurende een jaar gekoppeld een deelnemer. Jullie vormen samen een maatjeskoppel. Jullie spreken op tweewekelijkse basis af en bepalen in onderling overleg wat jullie gaan ondernemen. Je kunt denken aan: samen koffie drinken, boodschappen doen, een gezelschapsspelletje spelen, wandelen of fietsen, winkelen of naar het strand. De koppeling vindt plaats op basis van wensen en gemeenschappelijke interesses. Heb je interesse om bij ons vrijwilliger te worden? Laat dan ajb een berichtje met je naam en telefoonnummer achter. Ik maak graag telefonisch kennis met je. Vriendelijke groet, Chantal.

  • Deze hulpvraag is gecheckt door de helpdesk
  • Chantal is ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar sinds 24-01-2013
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 10 aanbevelingen ontvangen
aardig ,professioneel goed gesprek gehad, maar duurt nog even voor het loopt v.w vakantie van road -medewerker
Simcha -arda

Bekijk meer van Roads Maatjesproject

Wandel- of fietsmaatje gezocht!

Wandel- of fietsmaatje gezocht!
Hoofddorp
Project · maandelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject
Ga je graag wandelen of fietsen? En ben je sociaalvoelend? Misschien is het dan iets voor jou om samen met één van onze deelnemers wandel- en/of fietstochtjes te maken en hem of haar tijdens deze activiteit een luisterend oor of gezellige afleiding te bieden. Wat ga je doen? We koppelen je aan één vaste deelnemer. De koppeling vindt plaats op basis van gemeenschappelijke wensen en interesses. Gedurende een jaar vormen jullie een maatjeskoppel. Jullie spreken op tweewekelijkse basis af. Als vrijwilliger zorg je voor afleiding en een stukje gezelligheid, in dit geval middels het maken van wandel- en/of fietstochtjes. Onze deelnemers Onze deelnemers zijn mensen die zich eenzaam voelen omdat zij een psychische kwetsbaarheid ervaren en zich niet snel zelfstandig in een sociale omgeving durven te mengen. Als vrijwilliger doorbreek je zijn of haar eenzaamheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om ‘open’ het contact aan te gaan, zonder daarbij je maatje te willen veranderen. Werkwijze De projectleider onderhoudt het contact met jou als vrijwilliger. Middels nieuwsbrieven blijf je geïnformeerd. Maatjeskoppels dienen zich aan de regels van het RIVM houden. Zowel de vrijwilliger als deelnemer moet zich bij deze regels goed voelen. Werktijden Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten, bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek met de projectleider. Als jij je definitief als vrijwilliger inschrijft, dan volgt een ontmoeting met een deelnemer. Na afloop van deze ontmoeting kun je aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje. Heb je interesse? Lijkt het je wat om iemand (woonachtig in jouw omgeving) wat sociale afleiding te bieden en samen met hem of haar wat te ondernemen? Laat dan ajb een berichtje met je naam en telefoonnummer achter. Ik maak graag telefonisch kennis met je. Dat is uiteraard geheel vrijblijvend en ter oriëntatie. Mvg, Chantal Roads Maatjesproject

Man wenst maatje voor thuisbezoek

Man wenst maatje voor thuisbezoek
Hoofddorp
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een man van zestigplus zoeken wij een maatje (m/v). De man woont sinds enkele jaren in Hoofddorp. Hij werkte altijd in de horeca en was dus veel onder de mensen. Sinds hij te maken heeft met ziekzijn en pijn, zit hij thuis en lukt het hem moeizaam om in voldoende mate sociale contacten op te bouwen. Hij zou het leuk vinden als hij gekoppeld wordt aan een maatje, dat hem thuis komt bezoeken of ophalen. Wanneer hij zich fysiek slechter voelt, dan lijkt het hem leuk om samen met het maatje bij hem thuis te eten, een spelletje rummikub te spelen of om iets te lezen en daarover te praten. Op betere dagen zou hij er graag even op uit gaan. Door een slechte heup kan hij moeilijk wandelen. Maar een klein ommetje maken lukt soms wel. De leeftijd van het maatje vindt hij niet belangrijk. Wel vindt hij het belangrijk dat het klikt, er wederzijds respect is en dat er goede gespreksstof is. Ook zou het fijn zijn als zijn maatje, net als hij, aardig, geïnteresseerd en verzorgd is en dat hij met zijn maatje zou kunnen lachen. Hij spreekt het liefst overdag af. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrijwilliger gezocht voor luchtige gesprekken

Vrijwilliger gezocht voor luchtige gesprekken
Hoofddorp
Project · maandelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject
Voor vriendelijke en rustige man van zeventigplus uit Nieuw-Vennep zoeken wij een maatje van vijftig jaar of ouder. De man heeft weinig contacten. Hij zou graag via het Maatjesproject een één-op-één contact met iemand willen onderhouden. Hij hoopt dat iemand zich meldt, die vijftig jaar of ouder is en die luchtige gesprekken met hem wil voeren. De man kan veel piekeren. Waar hij mee tobt, dat zal hij niet snel vertellen. Met een maatje zou hij graag juist over andere onderwerpen dan zijn problemen praten. Zoals over actualiteiten. Hij staat open voor veel gespreksonderwerpen, zolang de gesprekken maar niet te diepgravend worden. Met een maatje wil hij bijvoorbeeld koffiedrinken, een wandelingetje maken, boodschappen doen, een stukje fietsen of een buurthuis bezoeken. Als maatje moet je in staat zijn om de kar te trekken en om gesprekken op gang te houden. Het is de bedoeling dat je de man thuis ophaalt. De man rookt. Hij kan zich aanpassen, maar in zijn huis ruik je een rooklucht. De man heeft dagbesteding. Hij is beschikbaar op woensdagmiddag en in het weekend. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie wil bowlen met een jongen van dertig?

Wie wil bowlen met een jongen van dertig?
Hoofddorp
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een jongen van dertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje (m/v) dat met hem wil bowlen. De jongen geeft de voorkeur aan een niet-rokend persoon. De leeftijd van het maatje vindt hij niet heel relevant. Hoe het maatje met hem omgaat, is voor hem wel een belangrijk uitgangspunt. Hij wenst een maatje dat oprechte interesse toont en geduldig is. Iemand die het goede in de mens ziet en niet bij voorbaat een mening heeft of een stempel op een ander drukt. Daarbij is het voor hem belangrijk dat zijn maatje nauwkeurig is in het nakomen van afspraken. Als vrijwilliger zal je geen verwachtingen moeten hebben dat je meteen zijn vertrouwen zult winnen. Ook de communicatie zal een uitdaging zijn. Op het moment dat jullie elkaar wat beter kennen, zal je merken dat het contact makkelijker gaat verlopen. De jongen is beschikbaar op dinsdag, woensdag en zondag. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw wenst maatje voor leuke activiteiten

Vrouw wenst maatje voor leuke activiteiten
Hoofddorp
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een vrouw van tegen de dertig uit Hoofddorp zoeken wij een maatje met wie zij leuke activiteiten kan ondernemen. Ze is veel thuis, maar wil juist naar buiten en leuke dingen doen. De vrouw is in sociale situaties snel verlegen of overprikkeld. Zij ervaart een drempel in het leggen van contacten. Daardoor ervaart zij een drempel om zelfstandig wat te ondernemen. Tezamen met een maatje zal zij zich in dergelijke situaties meer op haar gemak voelen. Het lijkt haar leuk om samen met haar maatje te wandelen of fietsen, ergens wat te gaan eten of drinken, te gaan winkelen, naar de bioscoop te gaan, te fotograferen, om creatieve dingen te doen (als tekenen en schilderen) of om een gezelschapsspelletje te spelen. Zij houdt van dieren. Het zou leuk zijn als haar maatje ook van dieren houdt, omdat dit voor haar een prettig gespreksonderwerp is. Haar ideale maatje is rustig en heeft gevoel voor humor. Ze hoopt dat zij zich bij haar maatje op haar gemak voelt, zodat ze zich zal ontspannen. Naarmate het contact langer duurt, zij zelf ook meer en meer gaan praten. De vrouw kan op dinsdag, woensdag en vrijdag afspreken. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Man 30+ wenst maatje om wat te ondernemen

Man 30+ wenst maatje om wat te ondernemen
Hoofddorp
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een jongeman van dertigplus uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. Op sociaal vlak heeft de jongeman veel teleurstellingen ervaren. Dat maakt het voor hem moeilijker om nieuwe sociale contacten aan te gaan. De eenzaamheid raakt hem. Hij wil graag de deur uit komen en onder de mensen zijn, maar in zijn eentje voelt hij zich ongemakkelijk op straat. Daarom blijft hij liever binnen. Als hij sámen met iemand buiten is, dan ervaart hij dat het ongemak vermindert. De jongeman is eerder aan een maatje gekoppeld geweest. Daar heeft hij positieve ervaringen aan over gehouden. Hij hoopt weer aan een maatje gekoppeld te worden. De jongeman vindt het wel spannend om het maatjescontact aan te gaan. Zeker in het begin zal hij nauwelijks oogcontact maken. Dat heeft tijd nodig. Hij vindt het ook moeilijk om zelf een gesprek op te starten. Daarom is het belangrijk dat zijn maatje de kar kan spannen, initiatief neemt en het gesprek kan opstarten. Hij wenst een maatje van rond zijn leeftijd. Iemand die zacht, geduldig, betrouwbaar, vriendelijk en begripvol is en die het maatjescontact met hem serieus neemt, waardoor hij weer een positieve ervaring opdoet. Het is niet heel belangrijk of zijn maatje gemeenschappelijke interesses heeft. Eventueel zijn Marvel-films voor hem een leuk gespreksonderwerp. Met een maatje onderneemt hij graag activiteiten die leeftijdgenoten ook veelal ondernemen. Zoals: het bezoeken van een bioscoop of ergens koffiedrinken of wat eten. Een wandeling maken is ook een optie. Hij kan op veel momenten afspreken. Zowel doordeweeks als in het weekend. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Man 50+ wenst maatje voor wandelen/uitstapjes

Man 50+ wenst maatje voor wandelen/uitstapjes
Hoofddorp
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een man van vijftigplus uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. Als gevolg van ziekte heeft de man de laatste jaren zijn sociale contacten verwaarloosd. Momenteel heeft de man geen vrienden of kennissen met wie hij activiteiten onderneemt. Hij voelt zich eenzaam. Hij is soms wat somber en hij kan veel piekeren. Het lukt de man moeilijk zich ertoe te zetten om in zijn eentje te gaan wandelen of op pad te gaan. Het hebben van een maatje zou het voor hem makkelijker maken om ‘in beweging te komen’. Met een maatje zou hij graag een wandeling maken. Hij wenst een maatje van zijn leeftijd of iemand die maximaal zo’n vijf jaar jonger of ouder is. Zijn maatje moet niet snel beren op de weg zien, maar juist wat nuchterder en makkelijker dan hij in het leven staan. De man is gesteld op zijn privacy. Hij praat niet makkelijk over zichzelf. Wat dat betreft is hij voorzichtig en gesloten. Hij zou het prima vinden als een vrijwilliger dat zelf ook is. Hij praat wel graag over algemene onderwerpen. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jongeman wenst maatje voor leuke activiteiten

Jongeman wenst maatje voor leuke activiteiten
Hoofddorp
Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject
Voor een jongen van achtentwintig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje (m/v) van tussen de twintig en dertig jaar. Hij heeft voornamelijk met zijn familie en soms met wat lotgenoten contact. Graag zou hij met meer mensen in contact komen. Hij is eerder aan een maatje gekoppeld geweest en heeft daar een goede ervaring aan overgehouden. De jongen kan zich met periodes wat somber voelen. In die somberdere periodes heeft hij moeite met het aangaan en onderhouden van sociaal contact. Daarom is het wel zo fijn als zijn maatje sociaal vaardig, flexibel en betrouwbaar is. En dat hij of zij de kar kan trekken en initiatief kan nemen. Ook is het belangrijk dat zijn maatje hem duidelijkheid geeft, afspraken nakomt en dat er een klik is tussen hem en zijn maatje. Met een maatje onderneemt hij graag iets. Bijvoorbeeld vindt hij het leuk om ergens wat te gaan drinken, een korte wandeling te maken, bij hem thuis film te kijken, naar de bioscoop te gaan, te koken en/of eten of een gezelschapsspelletje te spelen. Hij praat graag over leuke dingen, maar ook over wat hem dwarszit. Hij kan om de week in het weekend afspreken en doordeweeks op verschillende momenten. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jonge maatjes gezocht (20 – 30 jaar)

Jonge maatjes gezocht (20 – 30 jaar)
Hoofddorp
Structureel
Roads Maatjesproject
Wist jij dat er in jouw omgeving jongeren van tussen de twintig en dertig jaar zijn die zich eenzaam voelen? Dat zijn mogelijk studiegenoten of klasgenoten. Omdat zij last hebben van een psychische kwetsbaarheid, vinden zij het moeilijk om zich in sociale situaties te mengen en om met anderen te communiceren. Zij mijden sociale omgevingen en spreken niet snel met iemand af. Terwijl ze juist wél graag leuke activiteiten zouden willen ondernemen. Deze jongeren zouden baat hebben bij het hebben van een leeftijdsgenoot als maatje. Iemand met wie ze op vriendschappelijke basis via een één-op-één contact wat leuks kunnen ondernemen. Met een leeftijdgenoot zouden ze graag bijvoorbeeld ergens wat drinken, naar de bioscoop gaan, een buurthuis bezoeken, gamen, een wandeling of fietstocht maken, creatief bezig zijn, een evenement bezoeken of naar het winkelcentrum gaan. Iets voor jou? De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als maatje bouw je een vriendschappelijk één-op-één contact met iemand op en zorg je voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je de kar trekt, dat je initiatief weet te nemen en dat je de deelnemer er mee op uit neemt. En dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. De koppeling vindt o.a. plaats op basis van gemeenschappelijke interesses. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.
Jongeren

Jonge vrouw wenst gezellig maatje

Jonge vrouw wenst gezellig maatje
Hoofddorp
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een vrouw van tweeëndertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje van tussen de dertig en vijftig jaar. De vrouw ervaart een psychische kwetsbaarheid. De laatste jaren is zij stabiel. Maar zij woont begeleid. Gezelligheid is niet altijd zomaar om haar heen te vinden, maar is wel heel belangrijk voor haar. De vrouw is eerder aan een maatje gekoppeld geweest. Daaruit heeft ze de ervaring dat het maatjescontact haar echt gezelligheid brengt. Ze hoopt nu weer aan een maatje gekoppeld te worden. Ze wenst een maatje met wie ze bovenal een leuk contact kan opbouwen. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat haar maatje en zij elkaar in elkaars waarde kunnen laten en dat ze in het maatjescontact op zoek gaan naar waar je met elkaar klikt en een overeenkomst hebt. Ze houdt er niet van als iemand haar zou vertellen hoe zij haar leven zou moeten leven. Ze zou graag met haar maatje een low-budget activiteit willen ondernemen. Dan kan zijn wandelen of theedrinken. Ze is beschikbaar op doordeweekse dagen in de middag en in het weekend in de ochtend en middag. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Zwemmaatje voor vrouw (34) gezocht

Zwemmaatje voor vrouw (34) gezocht
Hoofddorp
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een vrouw van vierendertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. De vrouw is door een fysieke beperking afhankelijk van een rolstoel of scootmobiel. Daarnaast is haar zicht heel beperkt. Ze woont zelfstandig, maar heeft begeleiding in verband met psychische klachten. Het leven is voor haar té zwaar. Zij wenst een traject van levensbeëindiging in te gaan. In deze fase van haar leven zouden wij haar graag koppelen aan een vrouwelijk maatje van rond haar leeftijd of ouder, dat in staat is om haar wat ontspannen afleiding, gezelligheid en een luisterend oor te bieden. De vrouw houdt van zwemmen. Ze wordt graag gekoppeld aan een maatje dat met haar wat baantjes wil gaan zwemmen. Iemand met wie zij een klik zal hebben en met wie zij het gezellig kan hebben. In het zwembad kan de vrouw wel zelfstandig lopen en zwemmen, maar het is handig als haar maatje een oogje in het zeil houdt en behulpzaam is. Als haar maatje bied je haar dus wat gezelligheid. Je moet compassie kunnen tonen en gemotiveerd zijn om de vrouw wat fijne en waardige momenten te bieden. Je moet ook om kunnen gaan met haar situatie en het traject dat zij wenst te starten. Het zou een leuke bijkomstigheid zijn als je haar interesse in sport deelt. De vrouw is fan van Ajax. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Man (37) wenst maatje vr wandelen / sport

Man (37) wenst maatje vr wandelen / sport
Hoofddorp
Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject
Voor een man van zevenendertig jaar uit Nieuw-Vennep zoeken wij een maatje (m/v). De man is oorlogsslachtoffer, woont sinds zijn veertiende jaar in Nederland en heeft sindsdien last van een posttraumatische stressstoornis. Als gevolg van het oorlogstrauma ervaart hij angsten. Hij schrikt hij af van (harde) mannenstemmen en buitenshuis voelt hij zich niet op zijn gemak. Daarom verblijft hij veelal binnen. Zijn wereld is klein geworden. Daarbij kampt hij met overgewicht en is het noodzakelijk dat hij gaat bewegen. Het zou ideaal zijn als een maatje met hem gaat wandelen of naar de sportschool gaat. De man heeft een abonnement op ‘SportPlaza de Estafette’ en kent de weg in die sportschool, maar is daar al twee jaar niet meer geweest. Het is ook een idee om samen met hem bij hem thuis wat bewegingsfilmpjes op YouTube mee te doen. In dit maatjescontact draait het met name om de motivatie en de mentale steun. Het is belangrijk dat je hem op zijn gemak kan laten voelen en hem kan helpen om zich in een andere omgeving vertrouwd te gaan voelen. Omdat hij moeite heeft met het nakomen van afspraken, is het handig als je goed bent in het duidelijk communiceren en dat je je flexibel kunt opstellen. Hij kijkt graag films en series, dus dat zou een gespreksonderwerp kunnen zijn. Hij is alle dagen van de week beschikbaar en hij spreekt het liefst in de middag af. Hij spreekt goed Nederlands. Wil jij helpen om zijn wereld weer wat groter te maken en om te zorgen dat hij wat fitter wordt? Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrijbuiter wenst wandel- of fietsmaatje

Vrijbuiter wenst wandel- of fietsmaatje
Badhoevedorp
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een man van zestig jaar uit Badhoevedorp zoeken wij een maatje. Voordat hij een beroerte kreeg, was hij naar eigen zeggen een vrijbuiter. Hij reisde veel, ging graag met de motor op pad of op survival in de Ardennen. Het leven met die beroerte is voor hem psychisch best lastig. Zo voelt hij zich op straat ongemakkelijk omdat hij slecht ter been is en hij daarom het gevoel heeft dat mensen naar hem kijken. Het lukt hem nu om vijfhonderd meter te lopen, dan moet hij bij een bankje uitrusten. Hij maakt kort een praatje met mensen, daardoor heeft hij her en der wat contact. Maar het zijn geen één-op-één contacten om écht een uitstapje mee te maken. Dat zou hij met een maatje graag vaker willen doen. Hij zou bijvoorbeeld samen met een maatje willen oefenen met wandelen, hij hoopt uiteindelijk een wandeling van vijf kilometer te kunnen maken. Ook fietst hij graag een stukje en gaat hij graag naar plekken waar kunstenaars en schilders komen. Behalve zaterdag, is hij elke dag overdag beschikbaar. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar één maal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie neemt een jongeman er mee op uit?

Wie neemt een jongeman er mee op uit?
Hoofddorp
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een jongeman van tweeëntwintig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje van tussen de twintig en vijfendertig jaar oud. Sinds corona zit hij niet zo lekker in zijn vel. Hij gaat door ups en downs en mist sociale afleiding. Hij zou baat hebben bij een één-op-één contact met iemand die hem mee op pad neemt. Het lijkt hem leuk om samen te gaan wandelen of fietsen, om een terrasje te pakken of om evt. een bordspel te spelen. Het is belangrijk dat je het maatjescontact met deze jongen als gelijkwaardig beschouwt, dat je sociaal sterk bent en dat je de kar kunt trekken. De jongeman spreekt bij voorkeur op zaterdag of zondag af. Hij rookt niet. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie neemt een jongeman er mee op uit?

Wie neemt een jongeman er mee op uit?
Hoofddorp
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een jongeman uit Hoofddorp zoeken wij een maatje van tussen de twintig en vijfendertig jaar oud. Sinds corona zit hij niet zo lekker in zijn vel. Hij gaat door ups en downs en mist sociale afleiding. Hij zou baat hebben bij een één-op-één contact met iemand die hem mee op pad neemt. Het lijkt hem leuk om samen te gaan wandelen of fietsen, om een terrasje te pakken of om evt. een bordspel te spelen. Het is belangrijk dat je het maatjescontact met deze jongen als gelijkwaardig beschouwt, dat je sociaal vaardig bent en dat je de kar kunt trekken. De jongeman spreekt bij voorkeur op zaterdag of zondag af. Hij rookt niet. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw wenst Turks- of Duitssprekend maatje

Vrouw wenst Turks- of Duitssprekend maatje
Hoofddorp
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een vrouw van vijfenveertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje dat haar mee naar buiten wil nemen. Als de vrouw alleen de straat op gaat, ervaart ze angstklachten die in paniek kunnen overgaan. Wanneer iemand haar vergezelt, dan heeft ze meestal geen last van die angst- of paniekklachten. De vrouw heeft een gezin, dat overdag druk is. Het zou fijn zijn als de vrouw óók wat afleiding buitenshuis heeft. Het is de bedoeling dat haar maatje haar thuis komt ophalen om samen vervolgens een ommetje van zo’n dertig tot vijfenveertig minuten te lopen of om samen even naar het winkelcentrum te gaan. De vrouw heeft daarbij last van lichamelijke klachten. Ze heeft in het verleden meerdere malen een hartaanval gehad. De laatste was vier jaar geleden. Mocht de vrouw tijdens het maatjescontact opnieuw een hartaanval krijgen, dan is het belangrijk dat je meteen 112 belt. Als vrijwilliger moet je dus voorbereid zijn op en om kunnen gaan met een dergelijke situatie. Haar moedertalen zijn Turks en Duits. De vrouw heeft daarom de voorkeur voor een Turks- of Duitssprekend maatje (v). Iemand van 18 jaar of ouder, die vrolijk en vriendelijk is. En die haar weet op te beuren. De vrouw heeft geen specifieke hobby’s of interesses. Het gaat er in dit maatjescontact dus om dat de vrijwilliger haar wat afleiding kan bieden, haar er mee op uit neemt en met haar praat over wat luchtige onderwerpen. De vrouw is op doordeweekse dagen overdag beschikbaar. Ze rookt. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw heeft behoefte aan gezellig contact

Vrouw heeft behoefte aan gezellig contact
Hoofddorp
Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject
Voor een vrouw van vijftigplus uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. De vrouw heeft werk en is prima in staat om er zelf op uit te gaan en activiteiten te ondernemen. Maar ze mist een gezellig één-op-één contact met iemand. Ze wenst daarom een maatje met wie ze eens in de maand kan kletsen. Het lijkt de vrouw leuk om samen een wandeling te maken, een kop koffie te drinken, ergens te lunchen, een bioscoop te bezoeken, een gezelschapsspelletje te spelen of een uitstapje te maken en eventueel om samen te sporten. Het gaat haar om de gezelligheid en het sociale contact. De leeftijd van de vrijwilliger is niet belangrijk. Wel vindt de vrouw het prettig als de vrijwilliger energiek, open en enthousiast is en als de vrijwilliger wat diepgang kan voeren in gesprekken. De vrouw omschrijft zichzelf als iemand die humor heeft en eerlijk is. Tegelijkertijd zegt dat als dingen haar in negatieve vorm opvallen, dat ze sterk de neiging heeft om die ook te bestempelen of te bekritiseren. Vervolgens kan ze weer lachen. De vrouw wil in eerste instantie de psychische kwetsbaarheid die zij ervaart niet graag benoemen, maar geeft aan dat zij het spannend vindt om een vriendschappelijk contact met iemand op te bouwen. De vrouw rookt niet. Ze is alleen op dinsdag beschikbaar; op de overige doordeweekse dagen werkt ze. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw met COPD wenst maatje voor afleiding

Vrouw met COPD wenst maatje voor afleiding
Hoofddorp
Project · maandelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject
Voor een vrouw van zesenvijftig jaar uit Nieuw-Vennep zoeken wij een maatje. De vrouw heeft COPD. Daardoor heeft zij moeite bij inspanning en is ze eigenlijk al moe voordat ze ergens arriveert. De vrouw heeft daarbij recent een moeilijke periode achter de rug, waardoor ze nu een extra drempel ervaart om naar buiten te komen of om een publieke gelegenheid (als een buurthuis) te bezoeken. De vrouw wil graag uit haar isolement komen. Ze hoopt daarbij op de hulp van een maatje, dat haar wat sociale afleiding kan bieden. Het is voor de vrouw dus niet makkelijk om er even op uit te gaan. In eerste instantie wil de vrouw graag bij haar thuis afspreken. Samen wat muziek luisteren, een beetje praten of een gezelschapsspelletje spelen. De vrouw zou het in een later stadium fijn vinden om sámen naar buiten te gaan en om bijvoorbeeld een klein ommetje te doen in het park achter haar huis. De vrouw was vroeger spontaan en had de nodige (Amsterdamse) humor. Haar ideale maatje is ook iemand ie spontaan is en gevoel voor humor heeft. Daarbij is het belangrijk dat haar maatje niet opdringerig is en geduld heeft. En dat haar maatje oog voor háár heeft, ziet wat ze voelt, haar respecteert en haar een luisterend oor kan bieden. Met haar maatje zou de vrouw graag een luchtig contact willen onderhouden. Ze wil niet focussen op de negatieve aspecten, maar bespreekt juist graag de luchtige kanten van het leven. De vrouw houdt van dieren. Dat is een onderwerp waarover ze ook graat praat. Ze is overdag beschikbaar. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie neemt een seniorenman er mee op uit?

Wie neemt een seniorenman er mee op uit?
Hoofddorp
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een vriendelijke man van drieënzeventig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje, dat hem er mee op uit kan nemen en hem een leuke dag kan bezorgen. De man woont begeleid. Hij heeft contact met begeleiders en andere bewoners, maar hij zou graag wat extra gezelligheid ervaren en er mee op uit worden genomen. Het lijkt hem leuk om bijvoorbeeld samen ergens een stukje te wandelen, koffie te drinken, een hapje te eten, naar de bioscoop te gaan, muziek te luisteren, naar het strand of bos te gaan of vliegtuigen te kijken. Je moet er als vrijwilliger mee om kunnen gaan dat hij soms met zijn gedachten naar een soort van waanideeën overschakelt. Hij is dan niet meer goed te volgen in zijn verhaal. Als dat gebeurt, dan wil hij meestal ook graag terug naar huis. Het is dan ook het beste om te besluiten om hem weer thuis te brengen. Als vrijwilliger moet je kunnen respecteren dat het zo werkt bij hem. Ook is het belangrijk dat je hem dan in zijn waarde kan laten. De man is elke dag beschikbaar. Hij rookt, maar kan zich schikken. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw wenst maatje (v) om mee te wandelen

Vrouw wenst maatje (v) om mee te wandelen
Hoofddorp
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een vrouw van tegen de vijftig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een vrouwelijk maatje van rond haar leeftijd. De vrouw heeft een levensgezel, maar mist daarnaast een vriendschappelijk contact met iemand. Met een maatje zou de vrouw graag op een locatie afspreken, om te gaan wandelen of om koffie te drinken. De vrouw heeft een hondje. Die kan ze eventueel meenemen. Als de vrijwilliger ook een hond heeft, dan vindt de vrouw het prima als die hond ook meegaat. Voor de vrouw is het belangrijk dat haar maatje stabiel in het leven staat en geen ervaringsachtergrond in de ggz heeft. Ze wenst een maatje dat niet dominant is, want dan zou ze zich snel ondergeschikt gaan voelen. De vrouw heeft juíst behoefte om in het maatjescontact een stukje van zichzelf te kunnen laten zien en om wat aandacht te ontvangen. Het zou voor haar dus fijn zijn als het maatje een gelijkwaardig contact met haar kan opbouwen en actief interesse in haar kan tonen. Met haar maatje zou ze graag praten over bijvoorbeeld alledaagse dingen, actualiteiten of hoe het weekend was. De vrouw heeft de neiging om zichzelf niet snel op de voorgrond te zetten. Daarom is het belangrijk dat haar maatje haar betrekt in het gesprek, onder andere door het stellen van vragen. De vrouw is nauwkeurig in het nakomen van afspraken; ze hoopt dat haar maatje daar ook secuur in is. Ze rookt niet. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie maakt met deze man een wandelingetje?

Wie maakt met deze man een wandelingetje?
Hoofddorp
Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject
Voor een man van vijftigplus uit Hoofddorp zoeken wij een maatje van tussen de vijfenveertig en vijfenzestig jaar, dat het leuk vindt om met hem in zijn woonwijk of in het Haarlemmermeerse Bos een wandeling(etje) te maken. De man voelt zich eenzaam. Hij mist het om af en toe een gesprekje met iemand te hebben. Daarnaast heeft hij behoefte om meer zijn huis uit te komen en om wat actiever te worden. Maar in zijn eentje kan hij moeilijk de motivatie vinden. Het idee dat iemand zijn maatje wil worden, geeft hem wat spanning. Hij hoopt dat die spanningsboog af zal nemen als hij ervaart dat zijn maatje vriendelijk en rustig is, geïnteresseerd in hem is en hem een luisterend oor kan bieden. De man is geïnteresseerd in voetbal, wielrennen, auto’s, formule-1 en modeltreinen. Deze onderwerpen zouden voor hem dus ook leuke gespreksonderwerpen kunnen zijn. Bij slecht weer zou een gezelschapsspel een optie kunnen zijn. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jongeman wil sporten bij Basic-Fit / eropuit

Jongeman wil sporten bij Basic-Fit / eropuit
Hoofddorp
Project · 1 tot 2 uur in totaal
Roads Maatjesproject
Voor een jongeman van drieëntwintig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje (m/v) van rond zijn leeftijd dat met hem wil sporten en/of met hem op pad wil gaan. De jongeman heeft een netwerk dat bestaat uit mensen uit zijn familie, wat vrienden en mensen die hij kent via de dagbestedingsactiviteiten die hij bezoekt. Maar hij zit voor zijn gevoel nog steeds méér thuis dan goed voor hem is. Hij hoopt op een één-op-één contact met iemand die hem er mee op uit neemt. De jongeman heeft de wens om een sportschool in zijn buurt te bezoeken. Hij hoopt dat wanneer hij met iemand sámen met de sportschool bezoekt, hij meer gemotiveerd blijft om het sporten vol te houden. Ook staat de jongeman open voor een maatje dat het leuk lijkt om met hem te wandelen, fietsen, winkelen, biljarten, een bordspel te spelen of een concert of een bioscoop te bezoeken. Hij omschrijft zichzelf als iemand die wat verlegen en gevoelig is. Als hij meer op zijn gemak is, dan kan hij best praterig zijn. Maar als hij zich slechter voelt, dan raakt hij wat in zichzelf, praat hij minder en voelt hij zich wat negatiever. Hij hoopt gekoppeld te worden aan een maatje met wie hij goed klikt. Want als het goed klikt, dan ontspant hij en dan verloopt het maatjescontact makkelijker voor hem. Hij wenst een maatje met wie hij kan praten luchtige ofwel zwaardere onderwerpen. Zijn maatje moet geen betweter zijn. De jongeman rookt, ook binnenshuis. Hij kan zich schikken en de ramen openzetten of hij kan zijn maatje buitenshuis ontmoeten. Hij is beschikbaar op maandag (avond), donderdag (avond), vrijdag (avond), zondag (middag en avond). Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jongedame (27) wenst sociaal contact

Jongedame (27) wenst sociaal contact
Hoofddorp
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een jongedame van zevenentwintig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje (v). Op het gebied van sociale contacten heeft zij in het verleden negatieve ervaringen opgedaan. Sindsdien lukt het haar niet om in een sociale omgeving aan te haken of om iemand te vinden met wie zij een wederzijdse interesse ervaart. Ze hoopt nu dat ze aan een maatje gekoppeld zal worden, zodat ze via een één-op-één contact wél weer een positieve ervaring op kan bouwen. Ze omschrijft zichzelf als een rustig, eerlijk en vriendelijk persoon. Ze is niet zo een kletser, maar deelt wel graag haar mening. Ze wenst een niet-rokend maatje van tussen de drieëntwintig en drieënveertig jaar oud. Het ideale maatje is iemand die het initiatief neemt om er samen op uit te gaan, maar die niet té aanwezig is. Met haar maatje wil ze graag film kijken, koken, ergens wat eten of wat drinken, winkelen, wandelen, naar de bioscoop of een kringloopwinkel bezoeken. Het kan zo zijn dat de jongedame het ineens spannend vindt om de activiteit aan te gaan en dat jullie alsnog moeten beslissen om dan een activiteit te ondernemen die voor haar op dat moment wat rustiger is. Het maatjescontact zal de jongedame wel wat spanning geven en energie kosten. Het zal waarschijnlijk ook even duren voor zij zich bij haar maatje op haar gemak voelt en ze het maatjescontact als een ontspanning gaat ervaren. Maar ze kijkt er erg naar uit. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie wil baantjes zwemmen met deze vrouw?

Wie wil baantjes zwemmen met deze vrouw?
Hoofddorp
Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject
Voor een vrouw van vijfenvijftig jaar uit Hoofddorp Overbos zoeken wij een vrouwelijk maatje dat met haar wil gaan baantjes zwemmen. Bij voorkeur op zondag. De stap om alleen naar het zwembad te gaan, is voor haar te groot. Ook het opdoen van nieuwe contacten ervaart de vrouw als een drempel. Het aangaan van een maatjescontact is voor haar niet zo vanzelfsprekend. Ze hoopt dat de vrijwilliger daar begrip voor kan opbrengen. Ook hoopt de vrouw dat haar maatje zal snappen dat zij niet alles dat tijdens het maatjescontact besproken wordt, onthoudt. De vrouw zou het fijn vinden als haar maatje haar thuis ophaalt en haar naar het zwembad vergezelt, waar zij samen ongeveer een uurtje banen zwemmen. En dat zij dan weer samen richting huis gaan. De vrouw houdt van poezen. Dat zou een leuk gespreksonderwerp kunnen zijn. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jongedame (31) wenst maatje van haar leeftijd

Jongedame (31) wenst maatje van haar leeftijd
Hoofddorp
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een jongedame van eenendertig jaar zoeken wij een vrouwelijk maatje van tussen de vijfentwintig en vijfendertig jaar. In haar leven heeft de jongedame al veel meegemaakt. Haar vrije tijd brengt ze veelal alleen thuis door omdat ze weinig tot geen sociale contacten heeft. Ze vindt het lastig om nieuwe contacten aan te gaan of om een gesprek op te starten en te onderhouden. Ze heeft behoefte aan een één-op-één contact met iemand. Het lijkt haar leuk om samen te wandelen, fietsen, koken of een gezelschapsspelletje te spelen. Ze omschrijft zichzelf als stil en verlegen. Zeker in het begin van het maatjescontact zal ze de kat uit de boom kijken. Wanneer ze ervaart dat het vertrouwen met haar maatje groeit, zal ze zich meer openen. Ze werkt flexibel, dus het maatjescontact zal in overleg moeten plaatsvinden. In de weekenden kan ze sowieso. Ze rookt binnenshuis. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jongeman wenst maatje voor leuke uitjes

Jongeman wenst maatje voor leuke uitjes
Hoofddorp
Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject
Voor een jongeman van drieëndertig jaar uit Lisserbroek zoeken wij een maatje van tussen de twintig en vijfenveertig jaar. De jongeman had voorheen veel vrienden. Sinds hij een psychische kwetsbaarheid ervaart, heeft hij nagenoeg geen sociale contacten meer over. Hij kan zichzelf goed redden en hij gaat er veel op uit. Maar hij vindt het niet leuk om alles alleen te doen. Hij houdt van gezelligheid en hij mist iemand met wie hij leuke activiteiten kan ondernemen. Hij omschrijft zichzelf als een mensenmens. Hij kan zich snel aanpassen en is makkelijk in de omgang. Hij houdt ervan om gezellig te kunnen praten met iemand. In de kwetsbaarheid die hij ervaart, is hij al een tijd stabiel. Wanneer de kwetsbaarheid opspeelt, dan kan hij wat stiller worden en meer teruggetrokken zijn. Met een maatje zou hij graag op een locatie afspreken. Bijvoorbeeld om te wandelen, koffie te drinken, een bioscoop te bezoeken, naar een pretpark te gaan. Hij is voor veel activiteiten in. Hij kan op maandag, donderdag en zaterdag afspreken. Hij rookt, ook binnenshuis. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie biedt deze man (66) een luisterend oor?

Wie biedt deze man (66) een luisterend oor?
Hoofddorp
Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject
Voor een man van zesenzestig jaar zoeken wij een maatje. De man heeft een zichtbare lichamelijke handicap. Hij kan wel lopen, maar buitenshuis gebruikt hij een rollator of driewieler. Hij is gewend om anders dan ‘normaal’ te zijn. Dat kan ermee te maken hebben dat hij er ook wat anders uitziet dan anderen. De man groeide hij op in een dorp waar hij iedereen kende en waar hij aanspraak had. Sinds hij in Hoofddorp woont, ervaart hij dat hij géén aanspraak heeft en lijkt hij niet met de mensen om zich heen te kunnen mengen. Als hij zelf probeert om met iemand contact te maken, dan merkt hij dat er negatief gereageerd wordt. Dat vindt hij heel moeilijk. De man houdt van gezelligheid en is graag onder de mensen, al bevindt hij zich weer niet graag in te grote groepen mensen. Hij heeft erge behoefte aan een luisterend oor. Hij wenst daarom een maatje bij wie hij zijn ei kwijt kan en met wie hij over ‘koetjes en kalfjes’ onderwerp kan praten. Voor zijn gevoel was vroeger alles beter. Hij vindt het bijvoorbeeld moeilijk dat mensen tegenwoordig veel via de telefoon communiceren. Hij heeft de behoefte om dit onderwerp te bespreken. De man heeft de neiging om meer over zichzelf te praten dan naar een ander te luisteren. Hij zegt zelf ook: ‘als ik eenmaal contact heb met iemand, dan kan ik veel aan het woord zijn, aanwezig zijn en me snel uiten’. Mensen kunnen hem dus als druk ervaren. Hij hoopt dat hij wordt gekoppeld aan een maatje dat geduld met hem heeft en dat niet snel opgeeft, maar de tijd neemt om hem te leren kennen. Het lijkt de man leuk om in de avonduren met een maatje wat te kletsen en een gezelschapsspelletje als yahtzee of rummikub, pesten, hartenjagen, poker of patience te spelen. Het zou leuk zijn als zijn maatje de omgeving kent en hem zo nu en dan ergens mee naar toe kan nemen. In dit maatjescontact is de activiteit van minder belang en draait het meer om de gezelligheid. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Man wenst actief en gezellig maatje

Man wenst actief en gezellig maatje
Hoofddorp
Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject
Voor een man van zesendertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. Door een mentale ziekte heeft zijn leven op een lager pitje moeten zetten. Door medicatie en begeleiding is hij nu alweer een tijdlang stabiel. En zijn dagen verlopen nu eigenlijk allemaal hetzelfde. Hij wil zijn leven graag weer wat meer invulling geven. De man zou met een maatje graag in het Haarlemmermeerse bos, het Amsterdamse bos of bij de Waterleidingduinen gaan wandelen, fietsen of wielrennen. Hij kan op een locatie afspreken. Een beetje regen deert hem niet. Het lijkt hem leuk om samen actief bezig te zijn en om ondertussen gezellig wat te kletsen, over alledaagse en uiteenlopende onderwerpen. De man is wat terughoudend in het aangaan van sociale contacten. Het maatjescontact zou een mooie eerste stap zijn om zijn leven weer wat socialer in te richten en om weer wat te oefenen met sociale situaties. De man wenst een niet-rokend maatje van tussen de achtentwintig en veertig jaar. Hij heeft interesse in Formule1, auto’s en koken. Gemeenschappelijke interesses zouden leuk zijn, maar vindt hij niet een voorwaarde. Hij vindt het wel belangrijk dat zijn maatje net als hij respect voor een ander heeft en integer, eerlijk en loyaal is. En dat zijn maatje van sport houdt. Hij is alle dagen van de week beschikbaar. Hij spreekt bij voorkeur in de middag of avond af. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie helpt deze man met sleutelen en rommelen?

Wie helpt deze man met sleutelen en rommelen?
Vijfhuizen
Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject
Voor een vriendelijke man van zestig jaar uit Vijfhuizen jaar zoeken wij een maatje dat net als hij houdt van sleutelen aan brommers, timmerwerk en techniek. De man heeft op het gebied van gezondheid veel tegenslagen gehad en is teleurgesteld geraakt in het leven. Hij krijgt bijna nooit visite en heeft weinig sociale contacten. Hij zegt zich niet echt eenzaam te voelen, maar hij staat ervoor open om te ondervinden wat een maatjescontact met hem doet. Hij is vriendelijk in contact. Hij zou het fijn vinden als zijn maatje hem thuis rond tien uur ’s ochtends bezoekt. Tijdens een kop koffie zou hij graag praten over zijn passie voor sleutelen, timmeren en klussen. Hij zou het ook leuk vinden als zijn maatje wat mee wil klussen. Hij vindt het ook een optie om ergens in een cafetaria een kop koffie te drinken. Als maatje dien je rekening te houden met zijn woonsituatie. De man is de hele dag bezig met sleutelen, timmeren, klussen en zijn huis is als het ware zijn werkplaats. Hij rookt en heeft een hond. De man wenst een maatje dat hem kan respecteren om wie hij is. Iemand die eerlijk en positief is en die niet elke keer een oordeel over hem heeft of een opmerking plaatst. Hij praat wat minder duidelijk. Ook kan hij wat op en neer gaan tussen sombere en blijere periodes. Momenteel gaat het wat beter. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jongeman (24) in ziek lichaam wenst maatje

Jongeman (24) in ziek lichaam wenst maatje
Hoofddorp
Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject
Voor een slimme jongeman van vierentwintig jaar uit Hoofddorp zijn wij hard op zoek naar een maatje. Rond zijn twintigste werd bij hem een zenuwziekte gediagnosticeerd. Die ziekte heeft hem aan één oog blind gemaakt. Aan het andere oog heeft hij nu nog maar vijftien procent zicht. Ook kan hij niet meer goed lopen en heeft hij last met slikken en praten. Zijn ziekte heeft hem dus fysiek enorm beperkt. In de afgelopen jaren zat hij veelal thuis. Hij zou graag weer meer onder de mensen komen. De jongeman heeft een zeer hoog IQ. Hij heeft een grote interesse in taalkunde en een voorliefde voor de Nederlandse taal. Hij spreekt vloeiend Engels en enigszins Japans en Italiaans. Vóór zijn diagnose studeerde hij informatica. Verder houdt hij van Japanse animé, geschiedenis, natuurkunde en filosofie. Zijn ideale maatje is iemand die met hem over bovenstaande onderwerpen wil praten. Een gepensioneerde leraar bijvoorbeeld. Of iemand die vloeiend Engels spreekt. De jongeman heeft ook gevoel voor humor; een grapje tussendoor is zeer welkom. Het is de bedoeling dat zijn maatje hem thuis komt bezoeken. Het maatjescontact zal vooral uit praten bestaan. Eventueel is het een optie om hem in een rolstoel mee te nemen naar een café om de hoek en daar samen koffie te drinken. Tijdens een gesprek kan het voorkomen dat hij een associatie met een ander onderwerp maakt en dat hij ineens over dat onderwerp wil doorpraten. Hij kan dan in een monoloog terechtkomen. De jongen is zeer flexibel om af te spreken. Er is een hond aanwezig. De hond is lief, maar zoekt wel contact. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw (37) wenst uit huis te komen

Vrouw (37) wenst uit huis te komen
Hoofddorp
Maandelijks · 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject
Voor een vrouw van 37 jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. Ze heeft een ziekte die haar in haar mobiliteit beperkt. Daarbij ervaart zij een drempel om buiten de deur te komen en om nieuwe dingen te doen en nieuwe mensen te ontmoeten. Het aangaan van een maatjescontact vindt ze spannend. Maar ze wil het graag proberen. De vrouw hoopt gekoppeld te worden aan een maatje met wie ze wat gezellige afleiding ervaart. Iemand die haar mee naar buiten neemt. De vrouw is buitenshuis afhankelijk van ofwel een scootmobiel ofwel een rolstoel. Op het moment dat zij zelf fysiek niet in staat is om die scootmobiel te besturen, dan zou het handig zijn dat de vrijwilliger haar rolstoel kan duwen. Als haar maatje een hond heeft, die mee kan tijdens een wandeling met de scootmobiel of rollator, dan zou de vrouw dat heel leuk vinden. Ook is de vrouw fan van ‘Pokémon Go’. Op een dag dat zij zich slecht voelt of dat het slecht weer is, lijkt het haar gezellig om binnenshuis te puzzelen of een gezelschapsspelletje te spelen. Binnenshuis kan de vrouw zich met en zonder rollator verplaatsen. Doordeweeks is de vrouw elke ochtend beschikbaar. Ze kan ook op maandag- en dinsdagmiddag. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw (70+) wenst gezellig maatje

Vrouw (70+) wenst gezellig maatje
Zwanenburg
Project · maandelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject
Voor een vriendelijke vrouw van 70+ uit Zwanenburg zoeken wij een maatje van rond de 55+. De vrouw zou het fijn vinden om samen met iemand wat te ondernemen. Bijvoorbeeld ergens wat drinken, een taartje eten bij de Hema, een stukje fietsen, een terrasje pakken, een stad bezoeken of naar de bioscoop gaan. Ze is niet heel goed ter been, ze kan wel kleine stukjes lopen met een rollator, maar geen wandelingen maken. Een maatje om thuis koffie te drinken is niet wat wij zoeken, want zoals ze zelf zegt: "Ik zit al genoeg thuis". Enerzijds praat de vrouw graag en kan zij erg aanwezig zijn. Anderzijds voelt de vrouw zich niet snel geaccepteerd, is zij bang voor afwijzing en kan zij moeite hebben om zich op haar gemak te voelen. De vrouw wenst een maatje met wie ze leuk kan kletsen. Het zou fijn zijn als haar maatje sociaal vaardig is en stevig in zijn of haar schoenen staat. De vrouw vindt het niet erg als haar maatje zelf een ervaringsachtergrond heeft. Wel stelt zij het op prijs als haar maatje haar durft te onderbreken op het moment dat zij zelf veel aan het woord is of haar er vriendelijk op aan durft te spreken als zij de rode draad in haar verhaal kwijtraakt. De vrouw maakt gebruik van het openbaar vervoer om zich te verplaatsen. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Transgender vrouw wenst maatje

Transgender vrouw wenst maatje
Hoofddorp
Project · maandelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject
Wij zoeken een maatje voor een vrouw van 29 jaar uit Hoofddorp. De vrouw is als man geboren. Behalve haar familie heeft ze niet echt een kennissen- of vriendenkring. De vrouw heeft behoefte aan een vriendschappelijk één-op-één contact. Haar voorkeur gaat uit naar een vrouwelijk maatje van tussen de twintig en dertig jaar, met wie ze gezellig kan praten en leuke activiteiten kan ondernemen. Ze zou het leuk vinden om met haar maatje activiteiten te ondernemen die ze zelfstandig niet onderneemt. Bijvoorbeeld: naar de bioscoop gaan, ergens wat eten, een uitstapje maken, op een terrasje zitten of een festival of concert bezoeken. Ze staat ook open voor activiteiten die de vrijwilliger voorstelt. Het lijkt haar evenzo leuk om een grote wandeling te maken of om een gezelschapsspelletje te spelen. Onderwerpen waarover ze graag praat zijn: kleding, make-up, dieren, games, films en actualiteiten. Ook vindt ze het fijn om het onderwerp Pride&Gender te kunnen bespreken. In dit maatjescontact is het belangrijk dat je als vrijwilliger niet erg vindt als je maatje je niet altijd in de ogen aankijkt. En dat je de gemaakte afspraken serieus neemt en nakomt. De vrouw is in de middag of in de avond beschikbaar. Ze kan op een locatie afspreken. Ze spreekt ook goed Engels. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, op een ander moment, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw 55+ wenst maatje tijdens revalideren

Vrouw 55+ wenst maatje tijdens revalideren
Zwanenburg
Project · maandelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject
Voor een vrouw van 55+ uit Zwanenburg zoeken wij een maatje van ongeveer veertig jaar of ouder. De vrouw had vroeger een groot sociaal netwerk. Ze stond op de markt en praatte met iedereen. Een jaar geleden is de vrouw van het ene op het andere moment in een rolstoel terechtgekomen. Ze heeft vervolgens een revalidatietraject doorlopen. Het is nu de bedoeling dat ze zelfstandig weer haar leven oppakt. Dat vindt ze spannend. Ze weet nog niet of het haar gaat lukken om alleen op pad te gaan. Dat heeft ze nog niet geprobeerd. Ze kan ook niet goed inschatten in hoeverre ze het aankan om zich weer in sociale omgevingen te mengen. Met de steun van een maatje zou ze het wel willen proberen. De vrouw is prettig in de omgang. Ze hoopt dat haar maatje dat ook is. De vrouw omschrijft haar ideale maatje als: ‘iemand die haar hart kan verwarmen’. Ze wordt graag gekoppeld aan een maatje dat vrolijk gestemd is en oprecht interesse in anderen heeft. De vrouw staat ervoor open als haar maatje ook een lichamelijke handicap heeft. Het maatjescontact bouwt ze graag heel rustig op. Ze zou het fijn vinden als haar maatje haar in eerste instantie thuis komt bezoeken en een kopje koffie met haar drinkt en wat met haar kletst. De vrouw hoopt het maatjescontact op te bouwen door samen naar buiten te gaan en vervolgens bijvoorbeeld een buurthuis of een andere activiteit in het dorp te bezoeken. Of dit haalbaar is, zal dus moeten blijken. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Man (55) wenst maatje (v) voor leuke uitjes

Man (55) wenst maatje (v) voor leuke uitjes
Hoofddorp
Project · 2 tot 4 uur in totaal
Roads Maatjesproject
Voor een man van 55 jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje (v) van rond zijn leeftijd. De man heeft een kleine sociale kring. In zijn eentje gaat hij er niet zo snel op uit. Hij zou graag sámen met iemand wat willen ondernemen. De man wordt graag gekoppeld aan iemand die zich niet te opdringerig opstelt, een open persoonlijkheid heeft en een makkelijke prater is. Zijn insteek in het maatjescontact is: ‘samen er een leuke tijd van maken’. Het lijkt hem bijvoorbeeld leuk om samen te winkelen, een bioscoop of museum te bezoeken of muziek te luisteren. De man houdt voornamelijk van rockmuziek. Omdat de man in sociaal contact wat negatieve ervaringen met mannen heeft opgedaan, gaat zijn voorkeur uit naar een vrouw. De man is in de middagen beschikbaar. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Anderen bekeken ook

Geef jij nieuwkomers een warm welkom?

Geef jij nieuwkomers een warm welkom?
Haarlemmermeer, Hoofddorp
Project · 1 tot 4 uur in totaal
MeerWaarde Welzijn
Stelt u zich eens voor, u komt in een vreemd land want u bent gevlucht voor het regime, voor oorlog of voor armoede. Hoe fijn zou het dan zijn als u welkom wordt geheten door mensen die het land goed kennen? Wilt u nieuwkomers hier een warm welkom heten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor ons project de Z-route zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De Z-route is onderdeel van de nieuwe inburgeringswet en de Z staat voor zelfredzaamheid. Maar je kunt van iemand niet verwachten dat ze direct in een vreemd land volledig zelfredzaam zijn. Binnen drie jaar moeten deze nieuwkomers voldoende zelfredzaam zijn. Dit doen zij doormiddel van participatieprojecten die worden georganiseerd door vrijwilligers, onder coördinatie van Meerwaarde. Wilt u nieuwkomers: - De buurt laten zien? Markten, de bibliotheek, het centrum, het buurtcentrum, etc. - Een workshop geven rondom de Nederlandse geschiedenis, koken, EHBO, kunst en cultuur, werk en inkomen, financiën, etc. - Helpen met de Nederlandse taal (bijvoorbeeld met lezen van officiële post, etc.) - Of wanneer u zelf ideeën krijgt als u deze oproep leest... allerlei participatie projecten zijn mogelijk en zeer welkom, dus kom maar op met uw idee!
Jongeren

Avontuurlijke begeleider logeerweekenden

Avontuurlijke begeleider logeerweekenden
Abbenes / Buitenkaag, Centrum, Hoofddorp, Lijnden / Boesingheliede, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Rijsenhout, Spaarndam, Vijfhuizen, Zwanenburg
Eenmalig · 1 tot 30 uur
Stichting Humblebees
Wij van Humblebees organiseren elk weekend leuke, avontuurlijke en gezellige logeerweekenden voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke of lichamelijke beperking. Onze weekenden vinden plaats op Center Parcs Zandvoort en worden altijd begeleid door een team van ervaren begeleiders. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die affiniteit hebben met de doelgroep en af en toe een weekend mee willen. Kom jij ons helpen de allerleukste weekenden te realiseren? Ook als je vanuit een opleiding vrijwilligersuren moet maken is het bij ons mogelijk deze snel in te vullen. Aangezien wij gehele weekenden organiseren is het mogelijk 36 uur vrijwilligerswerk af te tekenen na een weekend. Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend een bericht sturen. Hopelijk tot snel op een van onze weekenden!
Jongeren

Stichting Humblebees zoekt vrijwilligers!

Stichting Humblebees zoekt vrijwilligers!
Abbenes / Buitenkaag, Centrum, Hoofddorp, Lijnden / Boesingheliede, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Rijsenhout, Spaarndam, Vijfhuizen, Zwanenburg
Project · 1 tot 30 uur in totaal
Stichting Humblebees
Stichting Humblebees is een jonge organisatie die zich inzet voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking en hun families. Dit doen wij door 45 keer per jaar compleet verzorgde logeerweekenden te organiseren op Center Parcs te Zandvoort met de meest avontuurlijke en uiteenlopende activiteiten. Wij zoeken spontane, enthousiaste en gezellige mensen die de deelnemers willen begeleiden bij hun dagelijkse routine en natuurlijk tijdens een van onze vele uitstapjes en activiteiten. De weekenden vinden plaats op Zandvoort van vrijdagmiddag tot zondagavond en zijn compleet verzorgd. Accommodatie, eten, drinken, deelname aan alle activiteiten en reiskostenvergoeding zijn inbegrepen. Als vrijwilliger word jij aangestuurd door de coördinerend begeleider van het weekend en werk je nauw samen met stagiaires en andere vrijwilligers om het een geweldig weekend voor iedereen te maken! Enthousiast geworden? Stuur ons een berichtje hier en hopelijk zien we jou snel op een van onze weekenden!
Jongeren

Planner Trainingsprogramma reg Noord-Holland

Planner Trainingsprogramma reg Noord-Holland
Badhoevedorp, Hoofddorp
Wekelijks · 0 tot 4 uur
Rode Kruis
Ben jij een organisatorisch talent met een passie voor vrijwilligerswerk en zelfontplooiing van vrijwilligers? Dan zijn wij op zoek naar jou als onze nieuwe planner voor het trainingsprogramma voor de vrijwillige coördinatoren. Als planner voor het trainingsprogramma voor de vrijwillige coördinatoren in regio Noord-Holland, ben jij de spil in dit proces. Je zorgt ervoor dat alle vrijwillige coördinatoren de juiste trainingen kunnen doen, door dit goed in te plannen. Wat ga je doen? - Inplannen van data voor trainingsbijeenkomsten met de vrijwillige coördinatoren; - Onderhouden van contacten met vrijwillige coördinatoren om afspraken te maken, bevestigen of te verzetten wanneer nodig, dit kan middels e-mail en telefoon gebeuren; - Reserveren van een zaal waar de trainingen kunnen plaatsvinden; - Je houdt bij wie welke training(smodule) heeft gedaan op welke datum en rapporteert dit Wie ben jij? - Communicatief ben je sterk en je beheerst de Nederlandse taal goed in spraak en schrift - Je weet mensen op een prettige manier te benaderen, bent pro-actief en organisatorisch en administratief weet jij je wel raad; - Ervaring met MS Office (Excel, Word en Outlook) is een pré, net als ervaring in een plannersfunctie. Beiden zijn geen vereisten. - De functie is voor ongeveer 4 uur per week, die je zelf flexibel in kan delen. De vacature staat uit voor heel regio Noord-Holland. Regio Noord-Holland is Haarlem en omstreken, Alkmaar en omstreken, Hoorn en omstreken en Purmerend en omstreken. Je komt in een kleine groep met planners en je zal bij voorkeur worden ingezet in of dichtbij jouw eigen woonplaats. Je kunt deze functie tevens goed vanuit huis invullen. Wat bieden we jou? Als vrijwilliger draag je bij aan het werk van het Rode Kruis. Dat geeft een goed gevoel! Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen want het Rode Kruis verzorgt cursussen en/of trainingen ten behoeve van het uitoefenen van de functie. Het Rode Kruis vergoedt gemaakte reis- en onkosten en zorgt dat je tijdens uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent. Bij het Rode Kruis werken we middels de grondbeginselen en onze gedragscode. Interesse? Reageer via de sollicitatiebutton. Meer informatie vind je op onze website. - Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Eerstehulpverlener Kennemerland

Eerstehulpverlener Kennemerland
Badhoevedorp, Hoofddorp
Wekelijks · 1 tot 4 uur
Rode Kruis
Help jij een sporter om de finish te halen tijdens een hardloopevenement? Kun jij iemand geruststellen bij een zonnesteek op een festival? Door trainingen en regelmatige inzet bij evenementen, houden vrijwillige Evenementenhulpverleners bij het Rode Kruis hun kennis actueel en breiden deze uit. Vrijwilligers en beroepskrachten staat zodoende ook paraat als noodhulporganisatie die door de overheid in tijd van nood kan worden ingezet. Word eerstehulpverlener bij het Rode Kruis! Je verleent dan samen met andere vrijwilligers EHBO op allerlei locaties, zoals evenementen of opvangcentra voor vluchtelingen. Uiteraard krijg je eerst een EHBO-opleiding aangeboden. Wie ben jij? Je spreekt goed Nederlands en bent 18 jaar of ouder · Je hebt een geldig certificaat Uitgebreide Rode Kruis EHBO of bent bereid deze te halen. Je bent bereid om een aanvullende training te volgen. Je stelt jezelf een aantal dagen per jaar beschikbaar Je bent stressbestendig en beschikt over incasseringsvermogen Je komt direct in actie als er iets gebeurt en je neemt je verantwoordelijkheid Je luistert goed en reageert op behoeften van slachtoffers Jij krijgt: Zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk De kans om mensen onbezorgd van een evenement te laten genieten Een aanbod van relevante opleidingen en trainingen om je EHBO-kennis uit te breiden Doorgroeimogelijkheden om te specialiseren in hulpverlening. Onkostenvergoeding. Is dit iets voor jou? Laat het ons dan weten en stuur ons een berichtje via deze site.

Hoofd Noodhulpteam Kennemerland

Hoofd Noodhulpteam Kennemerland
Badhoevedorp, Hoofddorp
Wekelijks · 0 tot 4 uur
Rode Kruis
Zorg jij dat ons noodhulpteam paraat is in tijden van nood en ben jij administratief sterk? Dan zijn wij op zoek naar jou als onze nieuwe hoofd noodhulpteam in Kennemerland. Binnen het Rode Kruis hebben we noodhulpteams die met zwaailicht en sirene op weg gaan naar grote of kleine calamiteiten. Middels een pager wordt je opgeroepen wanneer een calamiteit heeft plaatsgevonden waar het noodhulpteam nodig is. Bij het incident behandeld het noodhulpteam de lichtgewonde patiënten, zodat het ambulancepersoneel de handen vrij heeft voor de zwaarder gewonde patiënten. Als hoofd noodhulpteam stuur jij het noodhulpteam aan in de koude fase. In de warme fase ben je betrokken maar niet direct aansturend. Wat ga je doen? - Je draagt bij aan de kwaliteit, paraatheid en inzetbaarheid van het noodhulpteam door ervoor te zorgen dat je team compleet, gemotiveerd en getraind is. - Oefeningen en trainingen worden door jou (samen met de coördinator van de hulpverlening) opgezet - Je houdt toezicht op de vastgestelde procedures bij een oefeningen en inzetten, knelpunten signaleer je, bijvoorbeeld tijdens een oefening of door evaluatie van een inzet, en deze rapporteer je aan de coördinator. Samen bouwen jullie aan vooruitgang in het noodhulpteam - Indien nodig ben je tijdens een inzet aanwezig in het actiecentrum waar jij de stem hebt op operationeel niveau met de veiligheidsregio, ambulancedienst en andere ketenpartners Wat vragen we van jou? Een vereiste voor deze functie is dat je ervaring hebt met de evenementenhulpverlening bij het Rode Kruis of kennis hebt van crisisbeheersing door bijvoorbeeld werkervaring of opleiding. - Communicatief ben je sterk en je beheerst de Nederlandse taal goed in spraak en schrift - Je bent een verbindende teamplayer, kan goed zelfstandig beslissingen nemen en durft de leiding te pakken - Je bent in het bezit van een EHBO-certificaat of bent bereid deze te halen - Op tactisch niveau kun jij de organisatie en het noodhulpteam vertegenwoordigen; jij bent het visitekaartje van het Rode Kruis - Je bent flexibel inzetbaar (gemiddeld 4 uur per week) en bent woonachtig in Kennemerland - Bij voorkeur heb je een flexibele werkomgeving waardoor je makkelijk, in tijden van nood, met toestemming van jouw werkgever ingezet kan worden Wat bieden we jou? Als vrijwilliger draag je bij aan het werk van het Rode Kruis. Dat geeft een goed gevoel! Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen want het Rode Kruis verzorgt cursussen en/of trainingen ten behoeve van het uitoefenen van de functie. Het Rode Kruis vergoedt gemaakte reis- en onkosten en zorgt dat je tijdens uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent. Bij het Rode Kruis werken we middels de grondbeginselen en onze gedragscode. Interesse? Reageer via de sollicitatiebutton. Meer informatie vind je op onze website. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Taal op Maat Haarlemmermeer (een project van Vluchtelingenwerk) zoekt enthousiaste Taalcoaches

Taal op Maat Haarlemmermeer (een project van Vluchtelingenwerk) zoekt enthousiaste Taalcoaches
Badhoevedorp, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Rijsenhout, Vijfhuizen, Zwaanshoek, Zwanenburg
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer
Het ondersteunen van anderstalige inwoners van de Haarlemmermeer (vluchtelingen en andere nieuwkomers; inburgeringsplichtigen) bij het oefenen van de Nederlandse taal aan de hand van alledaagse voorbeelden en situaties. Werkzaamheden: Gedurende een jaar heb je als Taalcoach 1 keer per week met je anderstalige taalmaatje een vaste afspraak (van zo'n anderhalf uur) om spreekvaardigheid te oefenen. Wensen: Communicatieve vaardigheden, goede beheersing van de Nederlandse taal, geduld en improvisatievermogen. Respectvol kunnen omgaan met mensen uit verschillende culturele achtergronden. Bijzonderheden: Als je interesse hebt nodigen wij je graag uit voor een kennismaking! Wil je meer informatie stuur dan een mailtje naar: taalopmaat (at) vluchtelingenwerk (dot) nl NB. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is nodig om aan de slag te kunnen. ​ VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland draagt hier zorg voor.
Jongeren

Coördinator HOR regio Noord-Holland

Coördinator HOR regio Noord-Holland
Badhoevedorp, Hoofddorp
Wekelijks · 0 tot 4 uur
Rode Kruis
Zelfs tijdens oorlog is niet alles geoorloofd. Er gelden regels om menselijk lijden te voorkomen en te beperken. Dit is de kern van het humanitair oorlogsrecht (HOR). Heb jij belangstelling voor dit thema? En lijkt het je leuk om een HOR-team te coördineren en voorlichting te geven? Dan zijn wij op zoek naar jou! Van oudsher is het Rode Kruis hoeder en promotor van het Humanitair Oorlogsrecht. Eén van de taken daarbij is ervoor zorgdragen dat zoveel mogelijk mensen kennis opdoen van dit recht. Want kennis van de regels kan schendingen in de toekomst voorkomen. Dat geldt in tijden van oorlog, maar ook wanneer er vrede is. Als coördinator zorg je dat de voorlichtingen goed ingepland worden en soepel verlopen. Wat ga je doen? - Je bent het eerste aanspreekpunt voor de vrijwillige voorlichters HOR in regio Noord-Holland en de schakel tussen de vrijwilligers en het beroepsteam. Je organiseert per kwartaal een teamoverleg; - Je biedt vrijwilligers HOR ondersteuning op inhoudelijk en logistiek vlak bij (de voorbereiding van) de voorlichtingsactiviteiten. Het bijhouden van ontwikkelingen op het gebied van HOR hoort hier bij; - Netwerken: je legt en onderhoudt contacten met externe partijen - Je houdt de administratie bij en rapporteert dit - Indien nodig of als je het leuk vindt, geef je zelf ook voorlichting over HOR. Wat breng je mee? - Communicatief ben je sterk, je beheerst de Nederlandse taal goed zowel in spraak en geschrift - Je bent zelfstandig maar kan goed functioneren in een groep en de groep motiveren; - Jouw talenten zijn plannen, organiseren en coördineren en je bent oplossingsgericht; - Ongeveer 4 uur per week ben jij beschikbaar voor deze rol en je bent woonachtig in regio Noord- Holland (Haarlem en omstreken, Alkmaar en omstreken of Purmerend en omstreken) Bekendheid met HOR is een pré, geen vereiste en we kunnen je absoluut bijpraten! Wat bieden we jou? Als vrijwilliger draag je bij aan het werk van het Rode Kruis. Dat geeft een goed gevoel! Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen want het Rode Kruis biedt cursussen en/of trainingen ten behoeve van het uitoefenen van je functie. Het Rode Kruis vergoedt gemaakte reis- en onkosten en zorgt dat je tijdens uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent. Bij het Rode Kruis werken we middels de grondbeginselen en onze gedragscode. Ben je geïnteresseerd? Wat leuk! We komen graag met je in contact. Reageer via de sollicitatiebutton. Meer informatie vind je op onze website. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vrijwillig coordinator Steun bij Rouw

Vrijwillig coordinator Steun bij Rouw
Abbenes / Buitenkaag, Badhoevedorp, Hoofddorp, Lijnden / Boesingheliede, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Rijsenhout, Spaarndam, Vijfhuizen, Zwanenburg
Wekelijks · 6 tot 8 uur
Humanitas Haarlemmermeer
Als vrijwillig coördinator Steun bij Verlies en Rouw zorg jij voor een goede match tussen een deelnemer en vrijwilliger t.b.v. steun bij rouwverwerking en ben je aanspreekpunt voor deelnemers en vrijwilligers. Je bent de spil tussen de deelnemers en de vrijwilligers Steun bij Verlies Rouw. Uitgebreide taakomschrijving: • Je bent verantwoordelijk voor de kennismakingsgesprekken met de deelnemers waarin je de hulpvraag formuleert en de motivatie van de deelnemer goed in kaart brengt. • Vervolgens zoek je een passende vrijwilliger, doet een telefonische tussenevaluatie en volgt het verdere traject actief via het registratiesysteem en middels telefonisch contact met deelnemer en vrijwilliger. • Je bent verantwoordelijk voor het werven, selecteren, coachen en begeleiden van de vrijwilligers en je hebt regelmatig overleg met hen. • Je bent de steun en toeverlaat voor de vrijwilliger gedurende het traject en je organiseert met een team van vrijwillig coördinatoren enkele keren per jaar een groepsbijeenkomst voor de vrijwilligers. • Regelmatig is er overleg met de coördinatoren waarbij we allerhande zaken rondom de activiteit Steun bij Verlies en Rouw en Humanitas Haarlemmermeer met elkaar bespreken. • Je hebt daarnaast regelmatig contact met de bestuurslid/ondersteuner over de voortgang. Wat vragen we van jou? • Je hebt affiniteit met waarden en visie van Humanitas • Je hebt kennis van én affiniteit met rouw en kwetsbare deelnemers • Je hebt organisatorische kwaliteiten • Je kan goed kunnen luisteren, hebt coachende vaardigheden, je kan mensen enthousiasmeren en binden en je kan goed omgaan met feedback • Je kan problemen signaleren • Je kan grenzen stellen, bent geduldig en empathisch • Je kan zowel in een team als zelfstandig werken. • Wij vragen voor jou een gratis VOG aan. Wat krijg je er voor terug? Je start met een introductietraining, en daarna volg je een training voor coördinatoren. Daarnaast zijn er diverse themabijeenkomsten, en uitwisselingsbijeenkomsten. Je wordt begeleid door het bestuurslid/ondersteuner Steun bij Verlies en Rouw van de afdeling Humanitas Haarlemmermeer. Je gaat aan de slag in een leuke vrijwilligersorganisatie met een prettige, informele werksfeer. En uiteraard levert het werkervaring op, veel inzichten en nieuwe netwerken. Hoe kom ik in aanmerking? Je bent minimaal een jaar beschikbaar gedurende ongeveer 8 uur per week. We nodigen je graag uit om je motivatie met C.V. aan ons te sturen. In een persoonlijk gesprek lichten we het project toe en kijken we of het vrijwilligerswerk bij je past. Interesse of meer informatie? Mail [e-mailadres verborgen] of bel [telefoonnummer verborgen] Meer informatie over Steun bij Verlies en Rouw op onze website [website verborgen]/.

Vrijwilliger steun bij verlies & rouw M/V

Vrijwilliger steun bij verlies & rouw M/V
Abbenes / Buitenkaag, Badhoevedorp, Hoofddorp, Lijnden / Boesingheliede, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Rijsenhout, Spaarndam, Vijfhuizen, Zwanenburg
Wekelijks · 0 tot 2 uur
Humanitas Haarlemmermeer
De activiteit 'Steun Verlies en Rouw' van Humanitas Haarlemmermeer ondersteunt mensen die in aanraking komen met verlies en zich hier alleen in voelen. Ieder mens komt in zijn leven in aanraking met verlies. Overlijden van een familielid of een andere dierbare, maar ook een ander ingrijpend verlies zoals het moeten opgeven van zelfstandig wonen, het verlies van een baan, een echtscheiding of bijvoorbeeld een ernstige ziekte. Er zijn veel soorten verlies en bij ieder verlies hoort een rouwproces. Allerlei gevoelens en emoties kunnen hierbij een rol spelen en iedereen verwerkt verlies op zijn/haar eigen manier. Als vrijwilliger... Ondersteun je de deelnemer 1-2 uur per week bij hem/haar thuis bij het verwerken van het verlies. Je bent vooral het luisterende oor en nodigt de deelnemer zelf uit om tot oplossingen te komen. Ben jij één van onze nieuwe vrijwilligers? • De voorkeur gaat uit naar vrijwilligers met persoonlijke ervaring op gebied van verlies en rouw; • Van de vrijwilliger wordt een zelfkritische houding verwacht; • Hij/zij staat open voor coaching tijdens de regelmatig geplande vergaderingen en neemt hiertoe zo nodig zelf contact op met de coördinator; • De vrijwilliger houdt de doelstelling ‘steun bij verlies en rouw’ in het oog en weet ondanks mee te leven ook afstand te bewaren; • De vrijwilliger kent zijn grenzen en signaleert tijdig onderliggende problemen en zoekt naar eventuele noodzakelijke ondersteuning van professionele hulpverleners. Wat krijg je ervoor terug? • Een training • Begeleiding van een coördinator (iemand op wie je altijd kunt terugvallen) • Terugkombijeenkomsten om ervaringen te delen en nieuwe ideeën op te doen • Reis- en onkostenvergoeding Hebben wij jouw interesse gewekt? Laat dan wat van je horen. Stuur je reactie en cv via e-mail naar de coördinatoren van Steun bij Verlies en Rouw , [e-mailadres verborgen] Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust telefonisch contact op met de coordinatoren via het telefoonnummer [telefoonnummer verborgen]