Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Haarlemmermeervoorelkaar

Jongeman wenst maatje voor leuke uitjes

Voor een jongeman van drieëndertig jaar uit Lisserbroek zoeken wij een maatje van tussen de twintig en vijfenveertig jaar. De jongeman had voorheen veel vrienden. Sinds hij een psychische kwetsbaarheid ervaart, heeft hij nagenoeg geen sociale contacten meer over. Hij kan zichzelf goed redden en hij gaat er veel op uit. Maar hij vindt het niet leuk om alles alleen te doen. Hij houdt van gezelligheid en hij mist iemand met wie hij leuke activiteiten kan ondernemen. Hij omschrijft zichzelf als een mensenmens. Hij kan zich snel aanpassen en is makkelijk in de omgang. Hij houdt ervan om gezellig te kunnen praten met iemand. In de kwetsbaarheid die hij ervaart, is hij al een tijd stabiel. Wanneer de kwetsbaarheid opspeelt, dan kan hij wat stiller worden en meer teruggetrokken zijn. Met een maatje zou hij graag op een locatie afspreken. Bijvoorbeeld om te wandelen, koffie te drinken, een bioscoop te bezoeken, naar een pretpark te gaan. Hij is voor veel activiteiten in. Hij kan op maandag, donderdag en zaterdag afspreken. Hij rookt, ook binnenshuis. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Lees meer
project

Hoofddorp

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voor een jongeman van drieëndertig jaar uit Lisserbroek zoeken wij een maatje van tussen de twintig en vijfenveertig jaar. De jongeman had voorheen veel vrienden. Sinds hij een psychische kwetsbaarheid ervaart, heeft hij nagenoeg geen sociale contacten meer over.

Hij kan zichzelf goed redden en hij gaat er veel op uit. Maar hij vindt het niet leuk om alles alleen te doen. Hij houdt van gezelligheid en hij mist iemand met wie hij leuke activiteiten kan ondernemen.

Hij omschrijft zichzelf als een mensenmens. Hij kan zich snel aanpassen en is makkelijk in de omgang. Hij houdt ervan om gezellig te kunnen praten met iemand.

In de kwetsbaarheid die hij ervaart, is hij al een tijd stabiel. Wanneer de kwetsbaarheid opspeelt, dan kan hij wat stiller worden en meer teruggetrokken zijn.

Met een maatje zou hij graag op een locatie afspreken. Bijvoorbeeld om te wandelen, koffie te drinken, een bioscoop te bezoeken, naar een pretpark te gaan. Hij is voor veel activiteiten in.

Hij kan op maandag, donderdag en zaterdag afspreken. Hij rookt, ook binnenshuis.

Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid.

Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje.

Aannameprocedure:
Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do).
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden.
Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Praktische informatie

Tijd

Project - 52 weken

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Hoofddorp

Impact

Impactgebied
Sociaal & welzijn
Categorie
Maatje, buddy & gezelschap
Chantal
95% profielsterkte

Over Chantal

Hallo, Mijn naam is Chantal van Mierlo. Ik ben werkzaam bij het Maatjesproject. Dit project is een onderdeel van Roads en Arkin. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid te doorbreken. Lijkt het je leuk om wat vrije tijd door te brengen met iemand die behoefte heeft aan een gezellige afleiding via een één-op-één contact? Als vrijwilliger wordt je gedurende een jaar gekoppeld een deelnemer. Jullie vormen samen een maatjeskoppel. Jullie spreken op tweewekelijkse basis af en bepalen in onderling overleg wat jullie gaan ondernemen. Je kunt denken aan: samen koffie drinken, boodschappen doen, een gezelschapsspelletje spelen, wandelen of fietsen, winkelen of naar het strand. De koppeling vindt plaats op basis van wensen en gemeenschappelijke interesses. Heb je interesse om bij ons vrijwilliger te worden? Laat dan ajb een berichtje met je naam en telefoonnummer achter. Ik maak graag telefonisch kennis met je. Vriendelijke groet, Chantal.

  • Deze hulpvraag is gecheckt door de helpdesk
  • Chantal is ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar sinds 24-01-2013
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 10 aanbevelingen ontvangen
Na een goed gesprek een goede match
Matchmaker