csrf
Haarlemmermeervoorelkaar logo
Haarlemmermeervoorelkaar

Blije tuin- en klusjeshulp!

Voor Greet van 52 jaar oud, uit Hoofddorp, Overbos, zijn we op zoek naar iemand die haar wil helpen met klusjes in haar tuin, zoals blad aanvegen, struiken snoeien en onkruid weghalen. Zij kan zelf in haar rolstoel meehelpen en doet dit graag met je samen. Soms kan ze ook hulp gebruiken bij een klusje in haar huis. Een lekker kopje thee staat voor je klaar.

Lees meer

structureel

Hoofddorp

Klussen buiten & tuin
Klussen binnen

Beschrijving

Voor Greet van 52 jaar oud, uit Hoofddorp, Overbos, zijn we op zoek naar iemand die haar wil helpen met klusjes in haar tuin, zoals blad aanvegen, struiken snoeien en onkruid weghalen. Zij kan zelf in haar rolstoel meehelpen en doet dit graag met je samen. Soms kan ze ook hulp gebruiken bij een klusje in haar huis. Een lekker kopje thee staat voor je klaar.

Praktische informatie

Locatie

Hoofddorp

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Klussen binnen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Haarlemmermeer, Lisse, Kaag en Braassem, Hillegom, Heemstede, Aalsmeer

Vrolijke matchmaker

Haarlemmermeervoorelkaar

Heb jij zin om bij te dragen aan het succes van ons platform: Haarlemmermeervoorelkaar en actief verbinding te maken tussen mensen en organisaties die op zoek zijn naar burenhulp en vrijwilligerswerk? Wat ga je doen? - Je helpt mensen en organisaties die op zoek zijn naar burenhulp of vrijwilligerswerk op weg. - Je neemt de telefoon aan en ontvangt mensen en organisaties op afspraak en tijdens onze inloop. - Je helpt mensen om zich aan te melden op de site en je helpt bij het formuleren van hun hulpvraag, interesses en aanbod. - Je helpt bij het zoeken en vinden van een hulpvraag of aanbod die bij hen past. - Je volgt de gebruikers, de geplaatste vraag en het aanbod op de site actief - Je monitort of hulpvraag of aanbod langere tijd open staat en speelt hier op in. - Jij maakt zowel op het platform als daarnaast de perfecte match voor onze doelgroep. - Overige werkzaamheden die passen bij wat jij graag doet! Wij zoeken iemand die: - Een of twee ochtenden per week beschikbaar is van 10.00 tot 12.30 uur. Andere tijden zijn bespreekbaar (op dit moment in ieder geval op maandag). - Minimaal voor een half jaar beschikbaar is. - Goed kan werken met de computer (beheer van het matchingsplatform, Excel, Word en Outlook). - De Nederlandse taal beheerst zowel schriftelijk als mondeling. - Goed zelfstandig kan werken. - Mensenkennis heeft, goed kan luisteren en representatief is. - Het leuk vindt om met mensen te communiceren en in gesprek te gaan, zowel telefonisch als persoonlijk tijdens onze inloop. - Stressbestendig is, om kan gaan met de hectiek van een kantoor omgeving. Wij bieden: - Een prettige werkplek. - Een fijn en gezellig team. - Reiskostenvergoeding naar ons kantoor in Hoofddorp voor de auto en fiets. - Trainingsmogelijkheden voor het team en via de VrijwilligersCentrale. - Koffie, thee, leuke collegaā€™s en gezelligheid šŸ˜Š. Lijkt het je leuk om bij ons team aan te sluiten? Stuur ons dan een bericht of bel even. Je bent welkom!

Structureel
Haarlemmermeer

Gastvrouw/ gastheer

De Heimanshof

Tijdens de zomermaanden (5 mei tot eind september) is de heemtuin ook op zondagmiddag geopend voor bezoekers. We zoeken mensen die het leuk vinden om mensen gastvrij te ontvangen en toezicht te houden de tuin. De tuin is van 13.00 tot 17.00 uur open. Er zijn altijd minimaal twee vrijwilligers in de tuin aanwezig. Tijdsinvestering: Dat bepaal je zelf. We hebben een rooster. Wat bieden wij? - een gezellige nieuwe natuurvriendenkring - ruimte om jezelf de ontplooien - een prachtige tuin waarin veel te ontdekken valt

Project
Haarlemmermeer

Hulp bij koken voor de buurt

Maatvast Haarlemmermeer

Bij wijkcentrum De Amazone zijn wij opzoek naar een kooktalent! Kom jij ons helpen in de keuken voor de buurtmaaltijd? 1x per maand op woensdag komen de buurtbewoners bij het wijkcentrum langs om met elkaar te eten. Wij zoeken iemand die kan helpen met de voorbereiding en het koken van de maaltijden. Je bent hier in totaal ongeveer 5 uur aan kwijt. Uiteraard mag je zelf ook mee-eten! Je mag ook altijd een keer langskomen om de sfeer te proeven! Stuur mij dan even een berichtje en dan plannen wij een afspraak in.

Structureel
Haarlemmermeer, Haarlem, Heemstede, Hillegom, Lisse

Rondleider

Stichting Haarlemmermeermuseum de Cruquius

Een markant museum in Haarlemmermeer, het museum in het stoomgemaal De Cruquius, zoekt inspirerende vertellers om onze bezoekers rond te leiden en het verhaal van het gemaal en de polder te vertellen. En uiteraard hen de bijzondere belevenis van de bewegende stoommachine te bieden. Wat zoeken we in u? U bent geĆÆnteresseerd in de geschiedenis van Haarlemmermeer en het gemaal De Cruquius (en eventueel in watermanagement) en u wilt het verhaal bestuderen, uw eigen maken en doorvertellen. U bent gastvrij, representatief, u bent gewend om groepjes aan te spreken, u heeft een duidelijke stem en kunt uw verhaal en toon aanpassen aan de groep die voor u staat. Meest belangrijk, het lijkt u leuk onze gasten te vertellen hoe we hier in Nederland en met name in de polder omgaan met land, lucht en water. U krijgt van ons een goede opleiding en begeleiding. De opleiding is bedoeld voor de Nederlandstalige rondleidingen. Bent u een andere taal machtig dan volgt er, als u dat wilt, aansluitend (of overlappend) een verkorte opleiding voor Engels of Franstalige rondleidingen. We verwachten van u minstens 1 maal per maand een rondleiding te doen, dit naar gelang van uw agenda en de vraag naar rondleidingen. Ook verwachten wij van u dat u (soms of regelmatig n.a.v. uw voorkeur) schoolklassen ontvangt. Wij bouwen aan een nieuw paviljoen naast het gemaal. Daar vertellen we straks het verhaal van nĆ  de drooglegging: over de verkaveling, de pioniers, land, lucht en water. Als rondleider Cruquius verzorgt u straks ook daar de rondleidingen. U komt in een fijn team van rondleiders en receptiemedewerkers die samen onze bezoekers een goede tijd bezorgen. Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius draait bijna geheel op vrijwilligers dus u kunt er zeker van zijn vele nieuwe kennissen en ervaringen op te doen. U bent welkom! Heeft u vragen, aarzel niet contact met ons op te nemen. Graag zelfs, ook als u aan een andere taak denkt. Groet, Anneloes Bakker.

Structureel
Haarlemmermeer

Cliƫnten wandelend naar huis brengen

Ons Tweede Thuis dagcentrum Floriande

Van April t/m Oktober zoeken we een of meerdere vrijwilligers die ons willen ondersteunen bij het naar huis brengen van een leuke groep (ongeveer 10) cliƫnten. Deze cliƫnten wonen ongeveer 20 minuten lopen vanaf het dagcentrum. De groep is te groot om alleen naar huis te brengen daarom zoeken we dagelijks naast een begeleider van ons dagcentrum een vrijwilliger die het ook leuk vindt om mee te wandelen, een cliƫnt in een rolstoel wilt duwen en die tegelijkertijd een leuk praatje wilt maken met de cliƫnten. Tijd: tussen 15.00 en 16.00 uur Frequentie: 1 of meerdere dagen per week (ma t/m vrij) Heb jij zin om te helpen? Stuur mij dan een bericht.

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer

Zit organiseren jou in je bloed?

De Heimanshof

Vind jij het leuk om samen met andere vrijwilligers natuuractiviteiten, workshops en lezingen te organiseren? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor je. Heemtuin De Heimanshof heeft een gevarieerd jaarprogramma dat je kunt vinden op onze website www.deheimanshof.nl We zoeken een bestuurslid die dit programma coƶrdineert. Volgend jaar bestaan we 50 jaar! Ook daar ligt een prachtige uitdaging om een mooi jubileumprogramma in elkaar te zetten. Het bestuur van De Heimanshof vergadert 1x per maand op de eerste dinsdagavond van de maand en bestaat uit 4 personen. Het is een gezellig team dat goed samenwerkt met elkaar. Tijdsinvestering: 1/2 dag tot 1 dag per week Wat vragen wij? - enthousiasme, organisatietalent, kunnen omgaan met vrijwilligers, enthousiasme voor de natuur - enige ervaring met besturen (niet noodzakelijk) Wat bieden wij? - een gezellige nieuwe natuurvriendenkring - ruimte om jezelf de ontplooien - een prachtige tuin waarin veel te ontdekken valt

Structureel
Haarlemmermeer, Haarlem, Hillegom, Heemstede

Hart voor tuinieren Ć©n mensen? Lees verder!

Hospice Bardo

In Bardo verblijven mensen in de laatste fase van hun leven. Rondom het hospice zijn twee tuinen, waaronder ƩƩn met uitzicht op het fort Hoofddorp en de Geniedijk, waar gasten en hun naasten gebruik van kunnen maken. Ook dragen de tuinen bij aan een prettige verblijf bij Bardo. Het onderhoud van de tuinen wordt gedaan door een gezellige groep vrijwilligers. EƩn keer in de 14 dagen, op maandagochtend van maart t/m november, gaan ze met elkaar aan de slag in de tuin. In de wintermaanden wordt gekeken wanneer er wat nodig is. Een aantal keer per jaar zorgt een hoveniersbedrijf voor het grote onderhoud, zoals het snoeien van bomen. Bij eventuele vragen kan de hovenier ook om advies worden gevraagd. Heb je groene vingers of ben je graag buiten bezig en wil je samen met de andere tuinvrijwilligers ervoor zorgen dat de tuinen een fijne plek zijn voor onze gasten? dan zien we je aanmelding graag tegemoet. Past maandagochtend je niet? Neem gewoon contact op, dan kijken we samen wat er mogelijk is. Wat bieden we: Vergoedingen: reis- en onkostenvergoeding; Attenties op verschillende momenten in het jaar; Scholing waar gewenst door de groep en begeleiding door hovenier; Bijeenkomsten: over diverse onderwerpen Overleg: 2x per jaar Begeleiding 2 coƶrdinatoren vrijwilligers.

Structureel
Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Haarlem

Wordt jij blij van koken?

Hospice Bardo

Hou je van koken, inspelen op de actuele vraag en meedenken in het hele proces rondom voeding? Lees vooral verder: Als kookvrijwilliger ben je onderdeel van een team en bereid je een verse maaltijd voor de gasten en soms een naaste. Je bent betrokken bij het maken van het wisselende menu (3 wekelijks roulerend per seizoen aangepast) en doet de inkoop van de verse producten die voor het menu van die dag nodig zijn. Wat heb je nodig om deze rol te vervullen: Plezier in koken, een open houding m.b.t. wensen, een lerende instelling en het leuk vinden om in een team te werken. Inzet: Volgens rooster online zelf in te plannen. EƩn keer per week een dienst van vier uur, bereidheid om afwisselend ook in het weekend en 1 of 2 keer per jaar met feestdagen een dienst te doen. We hechten er belang aan je een goede start te kunnen geven: Eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek Vervolgens inwerkdiensten met ervaren vrijwilligers Een afrondende evaluatie. Een 'Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)" is een vereiste, nadat je gestart bent. Binnen een jaar na je start volg je een algemene introductie cursus van 1 dagdeel Het kan lastig zijn om online een goede indruk te krijgen wat het inhoud om in Bardo vrijwilliger te zijn. Aarzel niet om te bellen of mailen als je vragen hebt of meer wilt weten dan hier staat! Wat bieden we: Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: de mogelijkheid om je via een overkoepelende organisatie te verdiepen in koken binnen de palliatieve zorg. Overleg: 4x per jaar Begeleiding: door twee coƶrdinatoren.

Structureel
Haarlemmermeer

Hobby elektronica reparateur

Olivier

Ben jij gek op elektronica en kun je kleine reparaties uitvoeren aan bijvoorbeeld laptops, tablets en koelkasten? Iedere dag ontvangen wij veel elektronische producten. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die alle binnen gekomen apparaten met een sticker kan testen en kleine reparaties uit kan voeren. Onze werkplaats is iedere dag behalve in het weekend geopend van 8.00 tot 16.30 uur. Heb jij zin om ons te helpen en ben je beschikbaar voor Ć©Ć©n of meerdere dagdelen? Stuur ons dan een bericht waarin je kort laat weten wat je voor ons kunt betekenen en op welke dagen je beschikbaar bent. We ontmoeten je graag.

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer

Steuntje in de rug voor een gezin

MeerWaarde Welzijn

Wil jij vrijwilliger worden en iets voor een ander doen? Word vrijwilliger bij Home-Start! Wekelijks kom je 2 uur thuis bij een gezin. Ondersteunen door te luisteren, mee te denken en meedraaien in het gezin. Wat fijn dat je er bent, denkt de ouder! Nu jij er bent: ā€¢ Heb ik een luisterend oor en kan ik al mijn vragen stellen ā€¢ Kunnen wij samen naar buiten met de kinderen ā€¢ Zie jij (en ik) wat er allemaal al goed gaat thuis ā€¢ Denk je mee over wat ik moet regelen voor mijn kinderen ā€¢ Help jij mij de buurt verkennen (voor ouders en kinderen) ā€¢ Hebben we het gezellig samen en ben ik even niet alleen (met de kinderen). Elk gezin en elke vrijwilliger is anders. Bij Home-Start luisteren we goed waar jij energie van krijgt en koppelen we je aan passend gezin. Een klik vinden wij heel belangrijk. Doel: Home-Start wil het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken. Ontspannen ouders ervaren meer overzicht en rust in het opvoeden. Vrijwilliger bij Home-Start worden iets voor jou? Heb je ervaring met kinderen doordat je bijvoorbeeld zelf (groot) ouder bent? Kun je goed inleven in een ander? In een kennismakingsgesprek kunnen we samen verder kijken of Home-Start iets voor je is. Wat krijg je ervoor terug? Jij en jouw Home-Start gezin geven elkaar een mooie ervaring cadeau. Je komt in contact met verschillende culturen en verschillende manieren van opvoeden. Vrijwilligers ervaren het werken bij Home-Start als heel zinvol en divers. Vanuit de organisatie krijg je een training en bijeenkomsten aangeboden met een leuke groep vrijwilligers, jaarlijks teamuitje en een reiskostenvergoeding. Interesse? Stuur dan een berichtje. Home-Start@meerwaarde.nl Foto Home-Start door Anneke

Structureel