Leer ze 'n lesje: Kinderrechten!

Plaats:
Hoofddorp (Haarlemmermeer)
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, Taal & lezen
Jongeren
Ja
Tijdsbesteding:
soms
Tip anderen via:

Leer ze 'n lesje: Kinderrechten!

Iedereen heeft mensenrechten. Bijvoorbeeld het recht op een eigen mening en op bescherming tegen mishandeling. Voor een wereld waarin de mensenrechten zoveel mogelijk worden nageleefd, is het belangrijk dat mensen leren en weten wat hun rechten zijn.

Jij kan hieraan bijdragen door les te geven op een basisschool over kinderrechten en mensenrechten. Het is natuurlijk het leukst om een keer voor de klas te staan op je eigen oude basisschool. Tijdens deze maatschappelijke stage ga je zelfstandig lesgeven aan groep 7 of 8 met behulp van lesmateriaal van Amnesty.

Je begint je stage met het maken van een e-learning op de website van Amnesty International Nederland. Op deze manier leer je eerst zelf over Amnesty en mensenrechten en heb je meteen 1,5 uur ingevuld voor jouw maatschappelijke stage. Vervolgens maak je zelf een afspraak met de basisschool waar jij les wilt geven. Zodra er afspraken gemaakt zijn, kan je via een bericht het stappenplan en alle materialen voor jouw les aanvragen. Deze materialen zijn gratis en zullen je helpen bij de voorbereiding van je les. Aan het einde van je les kan je de leerlingen in actie laten komen door bijvoorbeeld een groetenkaartje te sturen naar een gewetensgevangene.

Met het voorbereiden en lesgeven ben je ongeveer 14 uur bezig. Als je meer uren wilt opvullen voor jouw maatschappelijke stage, kan je met de basisschool overleggen of je misschien les mag geven aan verschillende groepen. Het is ook mogelijk om deze stage met meerdere personen te doen als dat van jouw de stagecoördinator of mentor van jouw school mag.

Voor deze stage is het belangrijk dat je het leuk vindt om zelfstandig aan de slag te gaan. Lijkt dit je een leuke stage? Meld je dan gelijk aan!

Dit is een maatschappelijke stage gericht op middelbare scholieren. Mocht je geen middelbare scholier zijn, maar toch les willen geven voor Amnesty International of Amnesty op een andere manier willen helpen: neem een kijkje op de website van Amnesty International Nederland. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Kijk voor meer informatie over maatschappelijke stages bij Amnesty op de website van Amnesty International Nederland, bij MAS!

  • Deze hulpvraag is geplaatst door een organisatie
  • De hulpvraag van Julia is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Julia is eerder via deze website geholpen
Laat Julia weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Aangesloten bij:
organisatie logo Amnesty International
Geplaatst door:
Profielfoto van Julia
35% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Julia
  • Deze hulpvraag is geplaatst door een organisatie
  • De hulpvraag van Julia is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Julia is eerder via deze website geholpen
Jongeren
Ja
Tijdsbesteding:
soms

Meer hulpvragen van Julia namens Amnesty International

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Maatschappelijke Stage: Zamel Geld in voor Amnesty International Hoofddorp (Haarlemmermeer) Coördineren & regelen (bv. evenementen), Collecte & fondsenwerving
  Maatschappelijke stage bij Amnesty International: Leer ze 'n Lesje! Hoofddorp (Haarlemmermeer) Coördineren & regelen (bv. evenementen), Taal & lezen