csrf
Haarlemmermeervoorelkaar logo
Haarlemmermeervoorelkaar

Bestuursondersteuner/coördinator activiteiten

Er ligt in de Haarlemmermeer een unieke stadsboerderij in de nieuwbouwwijk Wickevoort bij Cruquius. Daar kweken de stadsboeren lokaal eten dat gifvrij en met natuurlijke mest groeit. Zij krijgen hulp van zo’n zestig vrijwilligers bij het planten, oogsten en onderhouden van de tuin. Ons assortiment loopt van kruiden tot fruit, groenten en aardappelen; van vlees tot eieren en zelfs een bloemenpluktuin. Buurtbewoners en omwonenden zijn welkom in het boerderijwinkeltje, op het mooie terras en hopelijk binnenkort ook in de nieuwe buitenkeuken. Het terrein is driemaal één hectare groot verspreid over de wijk. De boeren zijn biologisch opgeleid en zij zorgen samen met een tuinder voor de continuïteit. Ze begeleiden het hele proces van zaaien tot de oogst in de winkel ligt. Ten bate van de boeren is twee jaar geleden een stichting opgericht De Vrienden van de Wickevoorter stadsboeren. Voor ons stichtingsbestuur zoeken we een bestuursondersteuner die de activiteiten coördineert die bovenop de dagelijkse zorg voor planten en dieren plaatsvinden. Het gaat dan vooral om het bijhouden van de jaarkalender met en het plannen, werven voor en organiseren van de activiteiten. Deze kersen op de taart zijn bv de midzomer/herfst/winter/lentefeesten, open dagen, Oud & Nieuwactie, NLdoet, Burendag, vrijwilligersfeesten. Uiteraard gebeurt dit samen met de boeren en het grote team van vrijwilligers. Het aantal uren per week aan voorbereiding zal gemiddeld op zo'n 2 uur uitkomen en deze kun je grotendeels vanuit huis doen. Als er een activiteit is stellen we het op prijs dat je daar bij aanwezig bent en de activiteiten helpt te coördineren. Zo leer je de vrijwilligers, de boeren en hun werkwijze goed kennen. Zo'n activiteit beslaat meestal enkele uren. Over de stichting lees je hier meer: Stichting Vrienden van de Wickevoorter Stadsboeren. Over de boeren is de website: De Wickevoorter Stadsboeren We hopen snel iets te horen van jou.

Lees meer

structureel

Haarlemmermeer

Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie
Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Er ligt in de Haarlemmermeer een unieke stadsboerderij in de nieuwbouwwijk Wickevoort bij Cruquius. Daar kweken de stadsboeren lokaal eten dat gifvrij en met natuurlijke mest groeit. Zij krijgen hulp van zo’n zestig vrijwilligers bij het planten, oogsten en onderhouden van de tuin. Ons assortiment loopt van kruiden tot fruit, groenten en aardappelen; van vlees tot eieren en zelfs een bloemenpluktuin. Buurtbewoners en omwonenden zijn welkom in het boerderijwinkeltje, op het mooie terras en hopelijk binnenkort ook in de nieuwe buitenkeuken. Het terrein is driemaal één hectare groot verspreid over de wijk. De boeren zijn biologisch opgeleid en zij zorgen samen met een tuinder voor de continuïteit. Ze begeleiden het hele proces van zaaien tot de oogst in de winkel ligt. Ten bate van de boeren is twee jaar geleden een stichting opgericht De Vrienden van de Wickevoorter stadsboeren.

Voor ons stichtingsbestuur zoeken we een bestuursondersteuner die de activiteiten coördineert die bovenop de dagelijkse zorg voor planten en dieren plaatsvinden. Het gaat dan vooral om het bijhouden van de jaarkalender met en het plannen, werven voor en organiseren van de activiteiten. Deze kersen op de taart zijn bv de midzomer/herfst/winter/lentefeesten, open dagen, Oud & Nieuwactie, NLdoet, Burendag, vrijwilligersfeesten. Uiteraard gebeurt dit samen met de boeren en het grote team van vrijwilligers. Het aantal uren per week aan voorbereiding zal gemiddeld op zo'n 2 uur uitkomen en deze kun je grotendeels vanuit huis doen. Als er een activiteit is stellen we het op prijs dat je daar bij aanwezig bent en de activiteiten helpt te coördineren. Zo leer je de vrijwilligers, de boeren en hun werkwijze goed kennen. Zo'n activiteit beslaat meestal enkele uren.
Over de stichting lees je hier meer: Stichting Vrienden van de Wickevoorter Stadsboeren. Over de boeren is de website: De Wickevoorter Stadsboeren We hopen snel iets te horen van jou.

Praktische informatie

Maandelijks 2 tot 3 uur

Locatie

Haarlemmermeer

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Evenementen & festivals
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie
Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van stichting Vrienden van de Wickevoorter Stadsboeren

Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Haarlemmermeer

Specialist In/externe communicatie

stichting Vrienden van de Wickevoorter Stadsboeren

Er ligt in de Haarlemmermeer een unieke stadsboerderij in de nieuwbouwwijk Wickevoort bij Cruquius. Daar kweken we lokaal eten dat gifvrij en met natuurlijke mest groeit. We krijgen hulp van zo’n zestig vrijwilligers bij het planten, oogsten en onderhouden van de tuin. Ons assortiment loopt van kruiden tot fruit, groenten en aardappelen; van vlees tot eieren en zelfs een bloemenpluktuin. Buurtbewoners en omwonenden zijn welkom in het boerderijwinkeltje, op het mooie terras en hopelijk binnenkort ook in de nieuwe buitenkeuken. Ons terrein is driemaal één hectare groot verspreid over de wijk. Wij zijn twee biologisch opgeleide boeren en wij zorgen samen met een tuinder voor de continuïteit. Wij begeleiden het hele proces van zaaien tot de oogst in de winkel ligt. Daarbij willen we ondersteuning om onze stadsboerderij nog beter aan de buurtbewoners en omwonenden bekend te maken. We zoeken iemand die de naamsbekendheid en deelname aan de georganiseerde activiteiten vergroot. Er is al een mooie website, maar er zijn diverse activiteiten waar meer bekendheid aan mag worden gegeven. Eén van de belangrijkste taken zal zijn het actuele reilen en zeilen van de boerderij bekend te maken. Daarnaast is er de taak om de (aanstaande) buurtbewoners te enthousiasmeren voor het werk op de tuin, de groentenkratabonnementen, de zelfoogst, de boerderijwinkel, het nieuwe terras en hopelijk binnenkort ook een buitenkeuken. Wij organiseren rondleidingen, open dagen en seizoensfeesten. Geschat aantal uren werk: 2 tot 4 per week. Deze taak kun je deels vanachter je thuiscomputer doen. Je krijgt begeleiding van één van ons. Je maakt onderdeel uit van een groep vrijwilligers van meer dan 60 personen. We hebben enkele malen per jaar een gezellige bijeenkomst om elkaar beter te leren kennen. Meer weten over onze boerderij? Kijk op onze website https://dewickevoorterstadsboeren.nl/category/producten/#pluktuin We hopen u snel te zien op onze mooie tuin.

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Haarlemmermeer, Lisse, Kaag en Braassem, Hillegom, Heemstede, Aalsmeer

Vrolijke matchmaker

Haarlemmermeervoorelkaar

Heb jij zin om bij te dragen aan het succes van ons platform: Haarlemmermeervoorelkaar en actief verbinding te maken tussen mensen en organisaties die op zoek zijn naar burenhulp en vrijwilligerswerk? Wat ga je doen? - Je helpt mensen en organisaties die op zoek zijn naar burenhulp of vrijwilligerswerk op weg. - Je neemt de telefoon aan en ontvangt mensen en organisaties op afspraak en tijdens onze inloop. - Je helpt mensen om zich aan te melden op de site en je helpt bij het formuleren van hun hulpvraag, interesses en aanbod. - Je helpt bij het zoeken en vinden van een hulpvraag of aanbod die bij hen past. - Je volgt de gebruikers, de geplaatste vraag en het aanbod op de site actief - Je monitort of hulpvraag of aanbod langere tijd open staat en speelt hier op in. - Jij maakt zowel op het platform als daarnaast de perfecte match voor onze doelgroep. - Overige werkzaamheden die passen bij wat jij graag doet! Wij zoeken iemand die: - Een of twee ochtenden per week beschikbaar is van 10.00 tot 12.30 uur. Andere tijden zijn bespreekbaar (op dit moment in ieder geval op maandag). - Minimaal voor een half jaar beschikbaar is. - Goed kan werken met de computer (beheer van het matchingsplatform, Excel, Word en Outlook). - De Nederlandse taal beheerst zowel schriftelijk als mondeling. - Goed zelfstandig kan werken. - Mensenkennis heeft, goed kan luisteren en representatief is. - Het leuk vindt om met mensen te communiceren en in gesprek te gaan, zowel telefonisch als persoonlijk tijdens onze inloop. - Stressbestendig is, om kan gaan met de hectiek van een kantoor omgeving. Wij bieden: - Een prettige werkplek. - Een fijn en gezellig team. - Reiskostenvergoeding naar ons kantoor in Hoofddorp voor de auto en fiets. - Trainingsmogelijkheden voor het team en via de VrijwilligersCentrale. - Koffie, thee, leuke collega’s en gezelligheid 😊. Lijkt het je leuk om bij ons team aan te sluiten? Stuur ons dan een bericht of bel even. Je bent welkom!

Structureel
Haarlem, Zandvoort, Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen (NH.), Lisse, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Purmerend, Zaanstad, Amsterdam, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Haarlemmermeer

Help ons met onze social media campagnes

Stichting Humblebees

Stichting Humblebees is een kleine Haarlemse stichting die zich inzet voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Ieder weekend organiseren wij logeer weekenden vol met leuke activiteiten voor onze deelnemers en vrijwilligers. Wij zijn hard opzoek naar iemand die het leuk vindt om ons te helpen een social media campagne op te zetten. Iemand die handig is in het maken van leuke posts over onze weekenden en ons kan helpen bij het aan trekken van vrijwilligers en donaties. Ben jij die marketing of social media kenner en heb je een paar uurtjes over? Laat het ons weten en wordt onderdeel van ons leuke team!

Project
Jongeren
Haarlemmermeer, Bloemendaal, Haarlem, Zandvoort, Velsen, Uitgeest, Beverwijk

Hoofd Bevolkingszorg Kennemerland

Rode Kruis

Bij een ramp of in een crisissituatie staat het Team Bevolkingszorg van het Rode Kruis klaar om hulp te bieden aan getroffenen. Denk hierbij aan een ontruiming van een verzorgingshuis, een overstroming of gestrande reizigers op de luchthaven Schiphol. Het Rode Kruis ondersteunt in voorkomende gevallen de gemeenten bij bevolkingszorgtaken. We bieden een luisterend oor en zoeken samen met alle partijen naar geschikte oplossingen en verwijzen door naar de juiste instanties. Naast het team van getrainde bevolkingszorg vrijwilligers zet het Rode Kruis ook steeds vaker burgerhulpverleners in. Dit zijn mensen die zich hebben aangemeld bij Ready2help. Deze burgerhulpverleners hebben geen specifieke opleiding of training gehad. Het komende jaar wil Rode Kruis Kennemerland onderzoeken op welke wijze deze groep burgerhulpverleners het best kan worden geïntegreerd in de hulpverleningsprocessen. Over wat je gaat doen Samen met vrijwillige locatie coördinatoren enthousiasmeer je vrijwilligers om lid te worden van het team bevolkingszorg. Daarnaast draag je zorg voor externe werving, ontwikkel je samen met de teamleiders en de Coördinator Hulpverlening een opleiding en oefen plan. Jij zorgt voor een opgeleid team hulpverleners binnen het district en ondersteunt bij hun taken. Je neemt op tactisch gebied deel aan voorbereiding, uitvoering en evaluatie van oefeningen. Samen met het bevolkingszorgteam zorg je ervoor dat het team de middelen en mensen heeft om ingezet te worden. Als het bevolkingszorg team wordt ingezet, houd je contact met de Coördinator Hulpverlening of de crisis coördinator van het Rode Kruis. Daarnaast ben je onderdeel van het Noodhulp overleg Rode Kruis en vervang je in voorkomende gevallen het Hoofd Noodhulpteam. Je signaleert knelpunten en werkt mee aan oplossingen. Tijdens een inzet werk je, indien nodig, vanuit het actiecentrum van het Rode Kruis. Over jou • Je spreekt goed Nederlands, representatief en kunt de organisatie op tactisch niveau vertegenwoordigen. • Je kunt de leiding nemen en durft beslissingen te nemen. • Je bent een verbinder die weet hoe je van een groep mensen een team maakt. • Je bent communicatief vaardig, in staat het team te enthousiasmeren en motiveren. • Je kunt situaties goed inschatten en daarbij improviseren, prioriteiten bepalen en uitvoeren. • Je hebt een flexibele werkomgeving, zodat je in geval van nood, met toestemming van je werkgever, inzetbaar bent. Over wat dit vrijwilligerswerk jou brengt Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden en je (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten. Veel voldoening, omdat jij echt een bijdrage levert aan de activiteiten van het Rode Kruis bij jou in de buurt. Jouw werk is maatschappelijk van belang en zinvol. Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen; het Rode Kruis biedt een uitgebreid pakket aan trainingen en e-learning in de Rode Kruis Academie. Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en reiskosten en onkosten worden vergoed. Ook ben je verzekerd tijdens de werkzaamheden. Iets voor jou? Ben je enthousiast en wil je direct reageren? Maak gebruik van de sollicitatieknop! We hopen je snel te ontmoeten! Over ons Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. In Nederland helpt het Rode Kruis samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden. Vrijwilligers zetten zich in om mensen te helpen. Het geeft hen voldoening om van betekenis te zijn voor een ander. Én te groeien als mens. Collegialiteit is waardevol; de vrijwilligers helpen elkaar wanneer dat nodig is en ze houden rekening met elkaar. Samen staan ze klaar voor iedereen. Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Lees meer over het Rode Kruis op onze website. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. KL2401

Structureel
Haarlemmermeer, Amsterdam, Haarlem

Word maatje van een toekomstige moeder

MeerWaarde Welzijn

Home-Start is er voor zwangere vrouwen. Er gebeurt zo veel als je zwanger bent en dan is het fijn om je vragen en ervaringen te delen. Dat kan bij een vrijwilliger van Home-Start die zelf ook moeder is. Kan jij goed luisteren naar een ander? En vind je het leuk om samen wat uit te zoeken ter voorbereiding op de baby? Vrijwilligers van Home-Start ondersteunen ouders door een luisterend oor te bieden en mee te denken. Jij kan een ander helpen voorbereiden op de komst van het kindje. Denk aan de babykamer, kleertjes, kraamzorg, opvang. Hoe fijn als een toekomstige moeder dat niet alleen hoeft te doen en zich zekerder voelt over het toekomstige ouderschap. Home-Start ondersteunt gezinnen met allerlei vragen over de kinderen en het ouderschap in gemeente Haarlemmermeer. Vrijwilligers komen 1x in de week bij een gezin thuis. Ze worden begeleid door een professionele coördinator van MeerWaarde. Neem gerust contact op voor meer informatie via: Home-Start@meerwaarde.nl

Structureel
Haarlemmermeer, Haarlem, Heemstede, Hillegom, Lisse

Rondleider

Stichting Haarlemmermeermuseum de Cruquius

Een markant museum in Haarlemmermeer, het museum in het stoomgemaal De Cruquius, zoekt inspirerende vertellers om onze bezoekers rond te leiden en het verhaal van het gemaal en de polder te vertellen. En uiteraard hen de bijzondere belevenis van de bewegende stoommachine te bieden. Wat zoeken we in u? U bent geïnteresseerd in de geschiedenis van Haarlemmermeer en het gemaal De Cruquius (en eventueel in watermanagement) en u wilt het verhaal bestuderen, uw eigen maken en doorvertellen. U bent gastvrij, representatief, u bent gewend om groepjes aan te spreken, u heeft een duidelijke stem en kunt uw verhaal en toon aanpassen aan de groep die voor u staat. Meest belangrijk, het lijkt u leuk onze gasten te vertellen hoe we hier in Nederland en met name in de polder omgaan met land, lucht en water. U krijgt van ons een goede opleiding en begeleiding. De opleiding is bedoeld voor de Nederlandstalige rondleidingen. Bent u een andere taal machtig dan volgt er, als u dat wilt, aansluitend (of overlappend) een verkorte opleiding voor Engels of Franstalige rondleidingen. We verwachten van u minstens 1 maal per maand een rondleiding te doen, dit naar gelang van uw agenda en de vraag naar rondleidingen. Ook verwachten wij van u dat u (soms of regelmatig n.a.v. uw voorkeur) schoolklassen ontvangt. Wij bouwen aan een nieuw paviljoen naast het gemaal. Daar vertellen we straks het verhaal van nà de drooglegging: over de verkaveling, de pioniers, land, lucht en water. Als rondleider Cruquius verzorgt u straks ook daar de rondleidingen. U komt in een fijn team van rondleiders en receptiemedewerkers die samen onze bezoekers een goede tijd bezorgen. Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius draait bijna geheel op vrijwilligers dus u kunt er zeker van zijn vele nieuwe kennissen en ervaringen op te doen. U bent welkom! Heeft u vragen, aarzel niet contact met ons op te nemen. Graag zelfs, ook als u aan een andere taak denkt. Groet, Anneloes Bakker.

Structureel
Uitgeest, Beverwijk, Velsen, Haarlemmermeer, Zandvoort, Haarlem

Eerstehulpverlener Kennemerland

Rode Kruis

Wil jij er zijn voor een vluchteling die onwel wordt in een opvangcentrum? Help jij een sporter om de finish te halen tijdens een hardloopevenement? Kun jij iemand geruststellen bij een zonnesteek op een festival? Door trainingen en regelmatige inzet bij evenementen, houden vrijwillige Evenementenhulpverleners bij het Rode Kruis hun kennis actueel en breiden deze uit. Vrijwilligers en beroepskrachten staat zodoende ook paraat als noodhulporganisatie die door de overheid in tijd van nood kan worden ingezet. Word eerstehulpverlener bij het Rode Kruis! Je verleent dan samen met andere vrijwilligers EHBO op allerlei locaties, zoals evenementen of opvangcentra voor vluchtelingen. Uiteraard krijg je eerst een EHBO-opleiding aangeboden. Wie ben jij? Je spreekt goed Nederlands en bent 18 jaar of ouder · Je hebt een geldig certificaat Uitgebreide Rode Kruis EHBO of bent bereid deze te halen. Je bent bereid om een aanvullende training te volgen. Je stelt jezelf een aantal dagen per jaar beschikbaar Je bent stressbestendig en beschikt over incasseringsvermogen Je komt direct in actie als er iets gebeurt en je neemt je verantwoordelijkheid Je luistert goed en reageert op behoeften van slachtoffers Jij krijgt: Zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk De kans om mensen onbezorgd van een evenement te laten genieten Een aanbod van relevante opleidingen en trainingen om je EHBO-kennis uit te breiden Doorgroeimogelijkheden om te specialiseren in hulpverlening. Onkostenvergoeding. Is dit iets voor jou? Laat het ons dan weten en stuur ons een berichtje via deze site.

Structureel
Haarlem, Uitgeest, Beverwijk, Velsen, Haarlemmermeer, Zandvoort

Noodhulpteamlid Kennemerland

Rode Kruis

Als er bij een incident veel slachtoffers zijn, komen de noodhulpteams in actie. Met zwaailicht en sirene gaan ze op weg, zodat ze binnen 45 minuten op de plaats van het incident zijn. Ter plekke gaan ze meteen aan de slag met verzorgen van de lichtgewonde slachtoffers. Zodat het ambulancepersoneel daardoor de handen vrij heeft voor de zwaargewonde patiënten. Op deze manier krijgen alle betrokkenen snel hulp. Wat ga je doen? Samen met je mede noodhulpteamleden zorg je voor het inrichten van de opvanglocatie Je vangt lichtgewonde slachtoffers op en voert eerste hulp handelingen uit Je bent verantwoordelijk voor het signaleren en doorverwijzen van letsels en/of aandoeningen waarvoor verpleegkundigen of andere medische professionals geraadpleegd moeten worden Wie ben jij? Je spreekt goed Nederlands, komt direct in actie als er iets gebeurt en neemt je verantwoordelijkheid Je bent een echte teamplayer, flexibel en sterk in communiceren Je bent bereid om trainingen te volgen en mee te draaien in eerste hulpverlening bij evenementen, om goed geoefend te blijven Je bent stressbestendig en fysiek in staat alle hulpverlenende taken uit te voeren Je spreekt goed Nederlands en woont of werkt binnen maximaal 25 minuten van een de locatie. Heb je interesse? Ben je enthousiast en wil je direct reageren? Stuur je CV en korte motivatie naar ons. Voor nadere informatie kun je een bericht sturen naar Anja, coördinator vrijwilligersmanagement. vacaturenummer KL2307

Structureel
Haarlem, Velsen, Uitgeest, Beverwijk, Haarlemmermeer, Bloemendaal, Zandvoort

Districtscoördinator Evenementenhulpverlening

Rode Kruis

Bij vele evenementen biedt het Rode Kruis eerste hulp met eigen opgeleide EHBO-ers. Met vele vrijwilligers bemannen we de EHBO-posten nadat de collega's van de Logistiek ervoor hebben gezorgd dat alle spullen aanwezig zijn. De Verbindingsdienst maakt de communicatie tussen alle mensen in het veld mogelijk. Door de inzet van vele vrijwilligers samen worden mooie resultaten behaald. Door continue actuele praktijkervaring bij evenementen kunnen de vrijwilligers van het Rode Kruis ook klaar kan staan voor noodhulpverlening (op verzoek van en aanvullend op de overheidsdiensten) bij calamiteiten. Al deze activiteiten moeten goed op elkaar afgestemd worden, zodat we in de uitvoering zo efficiënt mogelijk zijn . Daarom zoeken wij voor het District Kennemerland een Districtscoördinator Evenementenhulpverlening Kennemerland (vrijwillig) Over wat je gaat doen • Door jouw inzet is de groep Evenementenhulp op sterkte en volop in ontwikkeling. • De planning en organisatie van de inzet van evenementenhulpverleners bij de diverse evenementen is bij jou in goede handen. • Je bevordert de onderlinge samenwerking van de locatiecoördinatoren Evenementenhulp binnen het district. • (Potentiële) opdrachtgevers worden door jou benaderd en opgenomen in jouw relatienetwerk. • Je stelt een planning en draaiboek voor een inzet op en bespreekt dit met de betrokken vrijwilligers. • Grotere evenementen die buiten afdelingsgrenzen om gaan worden door jou gecoördineerd. • Je maakt afspraken met externe organisaties over de inzetvoorwaarden. • Je evalueert de activiteiten, signaleert knelpunten en doet verbetervoorstellen. Over jou • Voor deze vrijwilligersfunctie is het belangrijk dat je goed Nederlands spreekt. • Communiceren, organiseren en samenwerken in een team gaat jou goed af. • Daar waar nodig neem je verantwoordelijkheid. Je bent proactief, accuraat en stressbestendig. • Je beschikt over MBO+-werk en – denkniveau, verkregen door opleiding of werkervaring. • Je bent ongeveer 4 tot 6 uur per week beschikbaar. • Je hebt ervaring in het samenwerken met vrijwilligers. • Je beschikt over een certificaat ‘Uitgebreide EHBO’, een bewijs van deelname ‘Omgaan met portofoon en mobilofoon’ en een certificaat ‘Eerste hulpverlenen bij evenementen’ of je bent bereid om dit te halen. • Je onderschrijft de grondbeginselen van het Rode Kruis en draagt deze uit. Over wat dit vrijwilligerswerk jou brengt Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden en je (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten. Veel voldoening, omdat jij echt een bijdrage levert aan de activiteiten van het Rode Kruis bij jou in de buurt. Jouw werk is maatschappelijk van belang en zinvol. Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen; het Rode Kruis biedt een uitgebreid pakket aan trainingen en e-learning in de Rode Kruis Academie. Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en reiskosten en onkosten worden vergoed. Ook ben je verzekerd tijdens de werkzaamheden. Iets voor jou? Ben je enthousiast en wil je direct reageren? Maak gebruik van de sollicitatieknop! Of stuur je CV en korte motivatie. We hopen je snel te ontmoeten! Over ons Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. In Nederland helpt het Rode Kruis samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden. Vrijwilligers zetten zich in om mensen te helpen. Het geeft hen voldoening om van betekenis te zijn voor een ander. Én te groeien als mens. Collegialiteit is waardevol; de vrijwilligers helpen elkaar wanneer dat nodig is en ze houden rekening met elkaar. Samen staan ze klaar voor iedereen. Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Lees meer over het Rode Kruis op onze website Kijk op ons Youtubekanaal voor een filmpje over Evenementenhulpverlening bij het Rode Kruis!

Structureel
Haarlem, Velsen, Uitgeest, Beverwijk, Haarlemmermeer, Bloemendaal, Zandvoort

Hulpverlener Bevolkingszorg Kennemerland

Rode Kruis

Sta jij mensen bij in hun kwetsbaarste momenten tijdens ingrijpende gebeurtenissen? Elke gemeente in Nederland heeft de taak voor haar inwoners te zorgen bij een ramp of in een crisissituatie. Het Rode Kruis is door de overheid aangewezen om gemeenten hierin te ondersteunen. Naast defensie, de politie, de brandweer en de ziekenhuizen staat het team Bevolkingszorg klaar om hulp te geven aan getroffen mensen. Het team kan bijvoorbeeld helpen bij de evacuatie en opvang van bewoners na een brand of overstroming. Ook staat het team klaar om mensen bij te staan na een tragische gebeurtenis. Bevolkingszorg doen we in het groot en klein. Niet alle hulpvragen hebben grote spoed. Zo helpt het team ook bij het tijdelijk ondersteunen van asielzoekers bij de opstart van een crisisnoodopvanglocatie. Schiphol behoort ook tot het werkgebied. Hier komt het Rode Kruis regelmatig in actie bij grote verstoringen en als reizigers stranden. Voor het district Kennemerland zijn wij op zoek naar Hulpverleners Bevolkingszorg Kennemerland op basis van oproep op verschillende locaties Over wat je gaat doen · Na een oproep in jouw regio meld jij je bij jouw teamleider en team om hulp te verlenen op een opvanglocatie; · Je bent voor de getroffenen op dat moment het eerste aanspreekpunt; · Je verleent hulp en zorg. Dit kan variëren van organisatorisch en praktisch tot helpende handen én een luisterend oor. Het zorgen voor eten, sanitaire voorzieningen en/of een slaapplaats kan ook tot jouw taak behoren. · Wil je weten hoe een oproep in zijn werk gaat? Bekijk dan dit filmpje. Over het team Als Hulpverlener Bevolkingszorg is het districtsteam Rode Kruis Kennemerland jouw basis. Het Hoofd Bevolkingszorg zorgt ervoor dat jij je aangehaakt voelt bij het team en is jouw aanspreekpunt. Tijdens een inzet word je aangestuurd door de Teamleider Bevolkingszorg. Je werkt samen met andere vrijwilligers in een fijn team. Met elkaar staan jullie klaar om kwetsbare mensen op te vangen op diverse locaties in district Kennemerland. Over jou · Voor deze functie is het nodig dat je goed Nederlands spreekt en lichamelijk én mentaal in een goede conditie bent; · Je maakt soepel contact, stelt de ander op zijn gemak en bent sociaal vaardig, maar weet ook van aanpakken; · Je bent flexibel en werkt zelfstandig samen in een team; · Je beschikt over eigen vervoer om bij een oproep naar de locatie in jouw regio te rijden; · Een EHBO-certificaat is niet noodzakelijk, wel wenselijk; fijn als je bereid bent dit te behalen; · Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen; de kosten worden vergoed; · Je bent bereid E-learnings te volgen om kennis te maken met het Rode Kruis en haar grondbeginselen; · Je zorgt, dat jouw kennis en vaardigheden up-to-date blijven, zodat jij je als vrijwilliger voor het Rode Kruis kunt blijven inzetten. Over wat dit vrijwilligerswerk jou brengt · Veel voldoening, omdat jij wezenlijke hulp biedt aan medemensen waar en wanneer dit écht nodig is; · Een EHBO-diploma is niet vereist. Het is wel mogelijk jezelf professioneel te ontwikkelen door trainingen op het gebied van EHBO, basis eerstehulpverlening, communiceren met portofoon en bevolkingszorg; · Een kans om jezelf en je daadkrachtige of menslievende kwaliteiten verder te ontwikkelen in een crisissituatie, waardoor je ervaring opdoet en een netwerk opbouwt binnen een noodhulp-organisatie; · Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst, waardoor reiskosten en onkosten worden vergoed. Ook ben je verzekerd tijdens de werkzaamheden. Iets voor jou? Solliciteer direct via de sollicitatieknop! Meer informatie kun je vinden op de website van het Rode Kruis. Over ons Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. Daarnaast bieden wij noodhulp en vergroten we de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis helpt in Nederland samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden. Wij zijn dé verbinder op het gebied van zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein. Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Acquisitie stellen wij niet op prijs. vacaturenummer KL2306

Structureel