csrf
Haarlemmermeervoorelkaar logo
Haarlemmermeervoorelkaar

Geef jij nieuwkomers een warm welkom?

Stelt u zich eens voor, u komt in een vreemd land want u bent gevlucht voor het regime, voor oorlog of voor armoede. Hoe fijn zou het dan zijn als u welkom wordt geheten door mensen die het land goed kennen? Wilt u nieuwkomers hier een warm welkom heten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor ons project de Z-route zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De Z-route is onderdeel van de nieuwe inburgeringswet en de Z staat voor zelfredzaamheid. Maar je kunt van iemand niet verwachten dat ze direct in een vreemd land volledig zelfredzaam zijn. Binnen drie jaar moeten deze nieuwkomers voldoende zelfredzaam zijn. Dit doen zij doormiddel van participatieprojecten die worden georganiseerd door vrijwilligers, onder coördinatie van Meerwaarde. Wilt u nieuwkomers: - De buurt laten zien? Markten, de bibliotheek, het centrum, het buurtcentrum, etc. - Een workshop geven rondom de Nederlandse geschiedenis, koken, EHBO, kunst en cultuur, werk en inkomen, financiën, etc. - Helpen met de Nederlandse taal (bijvoorbeeld met lezen van officiële post, etc.) - Of wanneer u zelf ideeën krijgt als u deze oproep leest... allerlei participatie projecten zijn mogelijk en zeer welkom, dus kom maar op met uw idee!

Lees meer

structureel

Haarlemmermeer, Hoofddorp

Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching
Training & scholing

Beschrijving

Stelt u zich eens voor, u komt in een vreemd land want u bent gevlucht voor het regime, voor oorlog of voor armoede. Hoe fijn zou het dan zijn als u welkom wordt geheten door mensen die het land goed kennen? Wilt u nieuwkomers hier een warm welkom heten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor ons project de Z-route zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De Z-route is onderdeel van de nieuwe inburgeringswet en de Z staat voor zelfredzaamheid. Maar je kunt van iemand niet verwachten dat ze direct in een vreemd land volledig zelfredzaam zijn. Binnen drie jaar moeten deze nieuwkomers voldoende zelfredzaam zijn. Dit doen zij doormiddel van participatieprojecten die worden georganiseerd door vrijwilligers, onder coördinatie van Meerwaarde.

Wilt u nieuwkomers:
- De buurt laten zien? Markten, de bibliotheek, het centrum, het buurtcentrum, etc.
- Een workshop geven rondom de Nederlandse geschiedenis, koken, EHBO, kunst en cultuur, werk en inkomen, financiën, etc.
- Helpen met de Nederlandse taal (bijvoorbeeld met lezen van officiële post, etc.)
- Of wanneer u zelf ideeën krijgt als u deze oproep leest... allerlei participatie projecten zijn mogelijk en zeer welkom, dus kom maar op met uw idee!

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 4 uur

Locatie

Haarlemmermeer, Hoofddorp

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn
Religie & zingeving

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching
Training & scholing
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van MeerWaarde Welzijn

Haarlemmermeer

Help jij bij onze praatgroep Nederlands?

MeerWaarde Welzijn

Voor de vrijdagochtend zijn wij op zoek naar ondersteuning bij onze praatgroep Nederlands. Een groep van ongeveer 15 deelnemers oefent wekelijks bij het ParticipatiePunt in Hoofddorp met het spreken van de Nederlandse taal. Jouw rol is om de vrijwilliger die dit begeleid te ondersteunen en in kleine groepjes de gesprekken tussen de deelnemers onderling te stimuleren en mee te praten. Je doet nuttig en praktisch werk, krijgt waardering van onze organisatie en je inzet staat ook nog goed op je CV! Als je het leuk vindt om in contact te komen met andere culturen en je van 9.30 - 11.30 uur beschikbaar bent, dan horen we graag van je ! Ook als je het leuk lijkt om zelfstandig een groepje te begeleiden willen we graag met je in gesprek.

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer

Help jij anderen een goed CV te maken?

MeerWaarde Welzijn

Wat ga je doen? Deelnemers aan onze trainingen hebben via de gemeente een korte training CV maken gevolgd maar kunnen soms nog wat hulp gebruiken. Ze hebben geen CV, het is niet meer actueel of kan wel wat creativiteit gebruiken. Deze deelnemers komen terecht bij het ParticipatiePunt van MeerWaarde om samen met jou de "puntjes op de i" te zetten! Ben jij handig met de computer? Ben je vriendelijk en geduldig? Heb je ervaring met Microsoft Word en/of Canva of een ander programma om een CV mee te maken? Ben je om de week een dagdeel beschikbaar? Kom dan ons team ondersteunen! Vooraf krijg je van ons een gedegen training. Je doet nuttig en praktisch werk, krijgt waardering van onze organisatie en je inzet staat ook nog goed op je eigen CV! Wil je meer informatie of kennismaken? Stuur mij dan snel een bericht!

Structureel
Haarlemmermeer

Word jij onze nieuwe tolk Arabisch/Syrisch?

MeerWaarde Welzijn

Vanuit ons ParticipatiePunt ondersteunen wij nieuwkomers bij hun participatie, om zo goed mogelijk mee te kunnen doen in de maatschappij. Hierbij kunnen wij de inzet gebruiken van inwoners die kunnen tolken als we een telefoongesprek voeren maar ook tijdens afspraken met nieuwkomers. Je komt terecht in een gezellig team waarbij je aanwezigheid zeer wordt gewaardeerd en waarbij je veel werkervaring op doet. Voor meer informatie, mail naar participatiepunt@meerwaarde.nl

Structureel
Haarlemmermeer

Mentoren gezocht

MeerWaarde Welzijn

MatchMentor is een programma in de Gemeente Haarlemmermeer. Hierbij ondersteunen wij kwetsbare jongeren tussen 10 en 23 jaar met variërende ondersteuningsvragen. Hierbij denkend aan. Het helpen bij zijn of haar huiswerk, organiseren van werk en school of bij het vinden van een (bij)baantje. “ Samen gaan jullie op een laagdrempelige wijze werken aan zijn of haar doelen “ Wij zoeken vrijwilligers vanaf 18 jaar en ouder. - Met mentor kwaliteiten. - Die minimaal 2 uur per week beschikbaar zijn en de bereidheid hebben dit traject voor minimaal 6 maanden te doen. - De beoogde vrijwilliger moet het niet erg vinden om af en toe van de jongere een WhatsApp of telefoontje te krijgen. - Die kan omgaan met lastige situaties, voor als de jongere bijvoorbeeld wordt blootgesteld aan pesten, ruzie thuis/ buitenshuis of depressie. - Die sterk in zijn of haar schoenen staat Wat bieden wij, Een interne training met alle tips & tricks hoe je iets het best kunt aanpakken. Mocht je tegen een situatie aanlopen waar je hulp bij nodig hebt of een feedback, dan heb je een compleet team achter je staan die je hierin coacht. Ook worden er regelmatig terugkommomenten en/of intervisie momenten georganiseerd. Alle vrijwilligers die actief zijn, delen hun kennis en ervaring tot dan toe met de rest. Dit wordt als erg nuttig en leerzaam ervaren door iedereen die meedoet. Wij waarderen een input vanuit jouw oogpunt om onszelf en het MatchMentor programma te verbeteren. Zie jij je eigen mentorkwaliteiten in onze hulpvraag? Ben jij de eerste stap voor iemand, waarbij hij/zij weer wat meer vertrouwen krijgt in zijn of haar toekomst ? Maak snel een afspraak voor een kennismaking en wie weet!

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer

Maatje

MeerWaarde Welzijn

Voor een oude dame van rond 80 jaar, ben ik op zoek naar een maatje. Zij is mobiel beperkt en is vaak afhankelijk van een rollator. Zij heeft een kleine sociaal netwerk in Hoofddorp en mist het contact met mensen voor een sociaal praatje. Zij gaf aan een voorkeur te hebben voor iemand die haar af en toe kan helpen met telefoon en/of internet gebruik. Lijkt je het leuk om haar maatje te zijn? reageren kan door een reactie te sturen op dit bericht of bellen mag ook, dan plannen we een afspraak voor een kennismaking.

Project
Haarlemmermeer

Voorlezer voor kinderen met taalachterstand

MeerWaarde Welzijn

In de gemeente Haarlemmermeer zijn nog diverse gezinnen op zoek naar een gezellige voorlezer! De VoorleesExpress van MeerWaarde is er voor kinderen met een taalachterstand in de leeftijd van 3 tot en met 9 jaar. Vrijwilligers komen gedurende 20 weken thuis bij gezinnen om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Het doel is om samen met ouders de taalomgeving te verrijken, zodat kinderen thuis meer gestimuleerd worden in de taalontwikkeling. Ouders krijgen van de vrijwilliger handvatten om het voorlezen en het stimuleren van de taalontwikkeling na 20 weken zelf over te nemen. Kijk hier een kort filmpje over het leuke vrijwilligerswerk voor de VoorleesExpress: rb.gy/zz4vhu Lijkt het je leuk om kinderen te helpen hun taalgevoel te verbeteren? Of heb je vragen? Stuur ons dan een bericht en wij geven je door hoe jij je kunt aanmelden als vrijwilliger. Na de aanmelding nemen wij contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Dan krijg je ook uitleg over de aanpak van de VoorleesExpress. Wij ontmoeten je graag!

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer

Meerbabbels: taalles voor kleuters

MeerWaarde Welzijn

Iedere dinsdagmiddag, 30 lessen per jaar, bieden wij een laagdrempelige naschoolse activiteit voor kinderen in groep 1 en 2 gericht op het stimuleren van de taalontwikkeling. Er is een professional aanwezig die de activiteit begeleid. We zoeken jouw hulp bij het ondersteunen bij fruit schillen, voorlezen, activiteiten meehelpen met schilderen, kleuren, mee naar buiten gaan en opruimen. Eventuele materialen inkopen, fruit kopen of een activiteit bedenken/voorbereiden. Heb jij ervaring met kinderen en vind je het leuk met kleuters aan de slag te gaan? Dan is dit misschien wat voor jou. Het programma heet Meerbabbels en is voor een groep van max 10 kinderen. Zin om te helpen? Stuur mij dan een bericht.

Structureel
Haarlemmermeer

Steun een gezin!

MeerWaarde Welzijn

Wil jij een gezin helpen om hun zelfvertrouwen te vergroten en sociale relaties te versterken? Dan is Home-Start iets voor jou! Soms gaat een gezin even een lastige periode door en dan is het fijn om steun te hebben. Vrijwilligers bij Home-Start in de Haarlemmermeer bieden ondersteuning voor ouders met opgroeiende kinderen. Dit doen zij door bijvoorbeeld mee te denken in de opvoeding of een gezin te helpen met het uitbreiden van het sociaal netwerk. Wat ga je doen? Wat vragen we van jou? • Je bent zelf ouder of hebt ervaring met kinderen • Je bent bij het gezin (ongeveer 2 uur) in de week maar dit stem je geheel af met het gezin zelf wat lukt qua dag en tijd. • Je kan goed luisteren en je inleven in een ander. Vaak vinden ouders het fijn om even hun verhaal kwijt te kunnen. Dat geeft soms weer ruimte en overzicht. Ik (moeder/vader) vindt het fijn dat je mijn vrijwilliger bent. Door jou; • Heb ik een luisterend oor en kan ik al mijn vragen stellen • Kunnen wij samen naar buiten met de kinderen • Zien we wat er allemaal al goed gaat thuis • Weet ik wat ik moet regelen voor mijn kinderen • Kennen we de buurt • Hebben we het gezellig samen en ben ik even niet alleen • Is mijn zelfvertrouwen vergroot en zijn mijn sociale relaties versterkt • Ben ik ontspannen en heb ik meer overzicht en rust in het opvoeden Elk gezin en elke vrijwilliger is anders. Bij Home-Start luisteren we goed waar jij energie van krijgt en koppelen we je aan passend gezin. Een klik vinden wij heel belangrijk voor jou en het gezin. Wat krijg je ervoor terug? • Een gezellig team • Ervaring en contact met verschillende culturen en verschillende manieren van opvoeden • Themabijeenkomst om je kennis te vergroten • Training door de coördinatoren voordat je start • Begeleiding, coaching en ondersteuning door de coördinator • Regie over je eigen tijdsindeling • Jaarljiks teamuitjes (lunch, creatief, activiteiten, varen enz.) • Waardering van de gezinnen en Home-start coördinatoren • Reiskostenvergoeding Interesse of wil je meer weten? Stuur ons een bericht en wij nemen snel contact met je op.

Structureel
Haarlemmermeer, Haarlem, Amsterdam

Programmeur Zondagmiddagpodium

MeerWaarde Welzijn

Het Zondagmiddagpodium Haarlemmermeer bestaat uit een enthousiaste club vrijwilligers, ondersteunt door een sociaal werker van Meerwaarde (coördinator), die op de vaak stille zondagmiddag aantrekkelijke culturele voorstellingen verzorgt voor senioren in de Haarlemmermeer. Het Zondagmiddagpodium brengt al ruim 20 jaar een gevarieerd programma, waarbij de werkgroep programmering een grote rol speelt. De programmering wordt gedaan door programmeurs (vrijwilligers) met ieder een eigen genre. We zoeken een sociaal iemand, die gemakkelijk contact maakt en affiniteit heeft met de doelgroep van het Zondagmiddagpodium en met toneel en (volks)dans. Tot het takenpakket van de vrijwilliger behoort: artiesten zoeken, contact leggen (meestal telefonisch of per mail) met artiesten om optredens te regelen, gevarieerd aanbod binnen het eigen genre samenstellen, teksten en foto’s voor het programmaboekje verzamelen, gastheer/gastvrouw zijn bij enkele optredens, overleg met de overige werkgroep leden. (De werkzaamheden kunnen grotendeels online, per telefoon of van thuis uit gedaan worden). De voorstellingen zijn in heel de Haarlemmermeer, dus een auto is noodzakelijk. Vrijwilligers van het Zondagmiddagpodium mogen zelf gratis naar alle voorstellingen. (De voorstellingen van het Zondagmiddagpodium lopen van oktober t/m april, tussen mei en september liggen de voorstellingen even stil en kan er opgeladen worden voor het nieuwe seizoen).

Structureel
Haarlemmermeer

Wie helpt mevrouw T. aan een frisse neus?

MeerWaarde Welzijn

Mevrouw T. is een gezellige 84-jarige dame die in Overbos woont. Sinds een paar maanden gaat lopen niet goed meer. Nu zit mevrouw veel binnen en spreekt ze weinig mensen en dat vindt mevrouw helemaal niet leuk! Daarom zoeken we iemand die haar in de rolstoel mee naar buiten kan nemen. Voor een frisse neus en een gezellig praatje. Mevrouw ging altijd graag naar de Ontmoetingsgroep in De Ark maar daar kan ze nu niet meer zelfstandig komen. Dus heb je geen tijd om te wandelen maar wil je wel mevrouw op woensdagochtend naar De Ark brengen en/of daar ophalen (op 5 minuten loopafstand), dan horen we het ook heel graag.

Structureel
Haarlemmermeer

Matchmaker voor vriendschap en/of liefde 65+

MeerWaarde Welzijn

Ben jij gek met mensen, heb jij je hart op een mooie plek en help jij graag een ander om een perfecte match te maken? Dan zoeken wij jou! Zilveren Connectie is ontstaan door een leuke samenwerking tussen Meerwaarde, Amstelring, C. en de Gemeente Haarlemmermeer. Het doel is om 65-plussers te matchen voor de liefde en/of vriendschappelijke connectie. Eind 2023 zijn wij van start gegaan en het wordt, al echt een succes. We hebben al veel inschrijvingen ontvangen en de bekendheid van Zilveren Connectie wordt steeds groter binnen de gemeente Daarom zoeken wij een extra collega vrijwilliger om ons te assisteren bij het matchen. Dit zijn o.a. jouw taken: - Het bijhouden van de aanmeldingen en correspondentie via mail/postbus. - Telefonische intakegesprekken voeren en het registreren van nieuwe aanmeldingen. - In de toekomst wellicht intake/spreekuur op kantoor. - Het matchen van personen n.a.v. hun profiel. - Ondersteunen bij het organiseren van bijeenkomsten die we in de toekomst maandelijks organiseren. Alles is nog in opstartende fase, dit maakt het nog leuker, omdat je dan ook echt betrokken wordt bij de planning, ontwikkeling en het creëren van ideeën. Als team gaan wij dan ook voor succesverhalen en jouw persoonlijke inbreng hierbij is dus van groot belang. Wat vragen wij van jou? - Ons motto is wel: vrijwillig is niet vrijblijvend. Er zijn mensen die op jou rekenen. - Minimaal 1 vast dagdeel in de week beschikbaar te zijn van 10.00 tot 12.30 uur. Of wellicht ook wel een keer in de middag, overleg is altijd mogelijk. Wat doen wij voor jou? Wat krijg je ervoor terug? - Een gezellige werksfeer, waarbij initiatief tonen wordt gewaardeerd. - Hopelijk in de toekomst, een jaarlijks terugkerende bijeenkomst met alle betrokkenen voor een borreltje en/of hapje. - Een vrijwilligersovereenkomst via MeerWaarde, reiskosten/ kilometervergoeding, jaarlijkse waardering en de mogelijkheid om trainingen via de VrijwilligersCentrale te volgen. Het zou ook leuk zijn als heren zich aangesproken voelen om ons te helpen. :-) Wil jij meer weten of heb je vragen? Stuur jouw berichtje via deze site t.a.v. Daniëlle. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op. Bereikbaar op de maandagen van 10.00 tot 12.30 uur.

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Haarlemmermeer

Gastvrouw/ gastheer

De Heimanshof

Tijdens de zomermaanden (5 mei tot eind september) is de heemtuin ook op zondagmiddag geopend voor bezoekers. We zoeken mensen die het leuk vinden om mensen gastvrij te ontvangen en toezicht te houden de tuin. De tuin is van 13.00 tot 17.00 uur open. Er zijn altijd minimaal twee vrijwilligers in de tuin aanwezig. Tijdsinvestering: Dat bepaal je zelf. We hebben een rooster. Wat bieden wij? - een gezellige nieuwe natuurvriendenkring - ruimte om jezelf de ontplooien - een prachtige tuin waarin veel te ontdekken valt

Project
Haarlemmermeer

Help jij anderen een goed CV te maken?

MeerWaarde Welzijn

Wat ga je doen? Deelnemers aan onze trainingen hebben via de gemeente een korte training CV maken gevolgd maar kunnen soms nog wat hulp gebruiken. Ze hebben geen CV, het is niet meer actueel of kan wel wat creativiteit gebruiken. Deze deelnemers komen terecht bij het ParticipatiePunt van MeerWaarde om samen met jou de "puntjes op de i" te zetten! Ben jij handig met de computer? Ben je vriendelijk en geduldig? Heb je ervaring met Microsoft Word en/of Canva of een ander programma om een CV mee te maken? Ben je om de week een dagdeel beschikbaar? Kom dan ons team ondersteunen! Vooraf krijg je van ons een gedegen training. Je doet nuttig en praktisch werk, krijgt waardering van onze organisatie en je inzet staat ook nog goed op je eigen CV! Wil je meer informatie of kennismaken? Stuur mij dan snel een bericht!

Structureel
Haarlemmermeer

Cliënten wandelend naar huis brengen

Ons Tweede Thuis dagcentrum Floriande

Van April t/m Oktober zoeken we een of meerdere vrijwilligers die ons willen ondersteunen bij het naar huis brengen van een leuke groep (ongeveer 10) cliënten. Deze cliënten wonen ongeveer 20 minuten lopen vanaf het dagcentrum. De groep is te groot om alleen naar huis te brengen daarom zoeken we dagelijks naast een begeleider van ons dagcentrum een vrijwilliger die het ook leuk vindt om mee te wandelen, een cliënt in een rolstoel wilt duwen en die tegelijkertijd een leuk praatje wilt maken met de cliënten. Tijd: tussen 15.00 en 16.00 uur Frequentie: 1 of meerdere dagen per week (ma t/m vrij) Heb jij zin om te helpen? Stuur mij dan een bericht.

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer

Help jij bij onze praatgroep Nederlands?

MeerWaarde Welzijn

Voor de vrijdagochtend zijn wij op zoek naar ondersteuning bij onze praatgroep Nederlands. Een groep van ongeveer 15 deelnemers oefent wekelijks bij het ParticipatiePunt in Hoofddorp met het spreken van de Nederlandse taal. Jouw rol is om de vrijwilliger die dit begeleid te ondersteunen en in kleine groepjes de gesprekken tussen de deelnemers onderling te stimuleren en mee te praten. Je doet nuttig en praktisch werk, krijgt waardering van onze organisatie en je inzet staat ook nog goed op je CV! Als je het leuk vindt om in contact te komen met andere culturen en je van 9.30 - 11.30 uur beschikbaar bent, dan horen we graag van je ! Ook als je het leuk lijkt om zelfstandig een groepje te begeleiden willen we graag met je in gesprek.

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer

Samen leren schoonmaken

Ons Tweede Thuis dagcentrum Floriande

Bij ons werken volwassen mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Er zijn verschillende afdelingen op Dc Floriande. Er wordt arbeid verricht, maar ook activiteiten die meer met beleving te maken hebben. Er is bijvoorbeeld een houtwerkplaats, een kunstatelier en een creagroep. Op de centrale groep wordt de koffie, thee en lunch verzorgt en inpakwerk gedaan. Ook is er een oudere groep aanwezig. Voor de centrale groep zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om samen met één cliënt schoonmaak klussen in de keuken of in het gebouw te verrichten. Onze externe schoonmaakdienst maakt alleen de vloeren en toiletten schoon. De begeleiding houdt dagelijks met de cliënten die op de centrale groep werken de keuken schoon, maar hierbij kunnen wij altijd nog extra handen gebruiken. Hou je van schoonmaken en vind je het leuk om dit in een gezellige werkomgeving te doen en ons een handje te helpen? Neem snel contact met ons op.

Structureel
Haarlemmermeer

Zit organiseren jou in je bloed?

De Heimanshof

Vind jij het leuk om samen met andere vrijwilligers natuuractiviteiten, workshops en lezingen te organiseren? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor je. Heemtuin De Heimanshof heeft een gevarieerd jaarprogramma dat je kunt vinden op onze website www.deheimanshof.nl We zoeken een bestuurslid die dit programma coördineert. Volgend jaar bestaan we 50 jaar! Ook daar ligt een prachtige uitdaging om een mooi jubileumprogramma in elkaar te zetten. Het bestuur van De Heimanshof vergadert 1x per maand op de eerste dinsdagavond van de maand en bestaat uit 4 personen. Het is een gezellig team dat goed samenwerkt met elkaar. Tijdsinvestering: 1/2 dag tot 1 dag per week Wat vragen wij? - enthousiasme, organisatietalent, kunnen omgaan met vrijwilligers, enthousiasme voor de natuur - enige ervaring met besturen (niet noodzakelijk) Wat bieden wij? - een gezellige nieuwe natuurvriendenkring - ruimte om jezelf de ontplooien - een prachtige tuin waarin veel te ontdekken valt

Structureel
Haarlemmermeer

Met cliënten helpen bij de honkbalclub

Ons Tweede Thuis dagcentrum Floriande

Elke donderdagochtend van 10.00 tot 13.00 gaan wij vanuit ons dagcentrum met een groep enthousiaste cliënten met een verstandelijke beperking klusjes doen bij de Pioniers, honk- en softbalvereniging in Hoofddorp. Hierbij gaat altijd een begeleider mee. Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om de cliënten zo nodig ook te ondersteunen bij de klusjes die zij daar doen. Er wordt bijvoorbeeld vuil geprikt en de tribunes worden schoongemaakt. Lijkt het je leuk om zowel wat voor mensen met een beperking te betekenen als wat voor de soft- en honkbalvereniging dan maken wij graag kennis met jou.

Structureel
Haarlemmermeer

Leren in de natuur: zet jij de lijnen uit?

De Heimanshof

Ontdek en beleef De Heimanshof! Natuureducatie staat in heemtuin De Heimanshof centraal. We zoeken iemand die de educatie voor jong en oud vanuit het bestuur verder uit wil bouwen. We denken dan aan het ontwikkelen van een educatieve kapstok waaraan informatieborden, speurtochten, activiteiten en andere dingen opgehangen kunnen worden. Het bestuur vergadert 1x per maand op de eerste dinsdagavond van de maand. Het bestaat uit 4 mensen. Het is een gezellig team dat goed met elkaar samenwerkt op basis van een meerjarig plan. Wat vragen wij? - enthousiasme voor de natuur en educatie - enige ervaring met beleidsmatig denken Wat bieden wij? - een gezellige nieuwe natuurvriendenkring - ruimte om jezelf te ontplooien - een prachtige tuin waarin veel te ontdekken valt

Structureel
Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Haarlem

Wordt jij blij van koken?

Hospice Bardo

Hou je van koken, inspelen op de actuele vraag en meedenken in het hele proces rondom voeding? Dan is kookvrijwilliger bij Bardo wellicht wat voor jou! Als kookvrijwilliger bereid je een verse maaltijd voor de gasten en soms een naaste. Je bent betrokken bij het maken van het wisselende menu (3 wekelijks roulerend per seizoen aangepast) en doet de inkoop van de verse producten die voor het menu van die dag nodig zijn. Wat heb je nodig om deze rol te vervullen: Plezier in koken, een open houding m.b.t. wensen, een lerende instelling en het leuk vinden om in een team te werken. Inzet: Volgens rooster online zelf in te plannen. Eén keer per week een dienst van vier uur, bereidheid om afwisselend ook in het weekend en 1 of 2 keer per jaar met feestdagen een dienst te doen. We hechten er belang aan je een goede start te kunnen geven: Eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek Vervolgens inwerkdiensten met ervaren vrijwilligers Een afrondende evaluatie. Een 'Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)" is een vereiste, nadat je gestart bent. Binnen een jaar na je start volg je een algemene introductie cursus van 1 dagdeel Het kan lastig zijn om online een goede indruk te krijgen wat het inhoud om in Bardo vrijwilliger te zijn. Aarzel niet om te bellen of mailen als je vragen hebt of meer wilt weten dan hier staat! Wat bieden we: Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: de mogelijkheid om je via een overkoepelende organisatie te verdiepen in koken binnen de palliatieve zorg. Overleg: 4x per jaar Begeleiding: door twee coördinatoren.

Structureel
Zandvoort, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Beverwijk, Velsen, Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Hollands Kroon, Schagen, Den Helder, Lisse, Bergen (NH.), Alkmaar, Dijk en Waard

Avontuurlijke begeleider logeerweekenden

Stichting Humblebees

Wij van Humblebees organiseren elk weekend leuke, avontuurlijke en gezellige logeerweekenden voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke of lichamelijke beperking. Onze weekenden vinden plaats op Center Parcs Zandvoort en worden altijd begeleid door een team van ervaren begeleiders. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die affiniteit hebben met de doelgroep en af en toe een weekend mee willen. Kom jij ons helpen de allerleukste weekenden te realiseren? Ook als je vanuit een opleiding vrijwilligersuren moet maken is het bij ons mogelijk deze snel in te vullen. Aangezien wij gehele weekenden organiseren is het mogelijk 36 uur vrijwilligerswerk af te tekenen na een weekend. Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend een bericht sturen. Hopelijk tot snel op een van onze weekenden!

Project
Jongeren