csrf
Haarlemmermeervoorelkaar logo
Haarlemmermeervoorelkaar

Hart voor tuinieren én mensen? Lees verder!

In Bardo verblijven mensen in de laatste fase van hun leven. Rondom het hospice zijn twee tuinen, waaronder één met uitzicht op het fort Hoofddorp en de Geniedijk, waar gasten en hun naasten gebruik van kunnen maken. Ook dragen de tuinen bij aan een prettige verblijf bij Bardo. Het onderhoud van de tuinen wordt gedaan door een gezellige groep vrijwilligers. Eén keer in de 14 dagen, op maandagochtend van maart t/m november, gaan ze met elkaar aan de slag in de tuin. In de wintermaanden wordt gekeken wanneer er wat nodig is. Een aantal keer per jaar zorgt een hoveniersbedrijf voor het grote onderhoud, zoals het snoeien van bomen. Bij eventuele vragen kan de hovenier ook om advies worden gevraagd. Heb je groene vingers of ben je graag buiten bezig en wil je samen met de andere tuinvrijwilligers ervoor zorgen dat de tuinen een fijne plek zijn voor onze gasten? dan zien we je aanmelding graag tegemoet. Past maandagochtend je niet? Neem gewoon contact op, dan kijken we samen wat er mogelijk is. Wat bieden we: Vergoedingen: reis- en onkostenvergoeding; Attenties op verschillende momenten in het jaar; Scholing waar gewenst door de groep en begeleiding door hovenier; Bijeenkomsten: over diverse onderwerpen Overleg: 2x per jaar Begeleiding 2 coördinatoren vrijwilligers.

Lees meer

structureel

Hoofddorp

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

In Bardo verblijven mensen in de laatste fase van hun leven. Rondom het hospice zijn twee tuinen, waaronder één met uitzicht op het fort Hoofddorp en de Geniedijk, waar gasten en hun naasten gebruik van kunnen maken. Ook dragen de tuinen bij aan een prettige verblijf bij Bardo.

Het onderhoud van de tuinen wordt gedaan door een gezellige groep vrijwilligers. Eén keer in de 14 dagen, op maandagochtend van maart t/m november, gaan ze met elkaar aan de slag in de tuin. In de wintermaanden wordt gekeken wanneer er wat nodig is. Een aantal keer per jaar zorgt een hoveniersbedrijf voor het grote onderhoud, zoals het snoeien van bomen. Bij eventuele vragen kan de hovenier ook om advies worden gevraagd.

Heb je groene vingers of ben je graag buiten bezig en wil je samen met de andere tuinvrijwilligers ervoor zorgen dat de tuinen een fijne plek zijn voor onze gasten? dan zien we je aanmelding graag tegemoet. Past maandagochtend je niet? Neem gewoon contact op, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Wat bieden we:
Vergoedingen: reis- en onkostenvergoeding;
Attenties op verschillende momenten in het jaar;
Scholing waar gewenst door de groep en begeleiding door hovenier;
Bijeenkomsten: over diverse onderwerpen
Overleg: 2x per jaar
Begeleiding 2 coördinatoren vrijwilligers.

Praktische informatie

Maandelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Hoofddorp

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Ouderen

Impactgebied

Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Hospice Bardo

Haarlemmermeer

Zorgvrijwilliger

Hospice Bardo

Het kan lastig zijn om online een goede indruk te krijgen wat het inhoud om in Bardo vrijwilliger te zijn. Aarzel niet om te bellen of mailen als je vragen hebt of meer wilt weten dan hier staat! Als zorgvrijwilliger biedt je samen met de verpleegkundige zorg aan de gast en diens naasten, door het verrichten van verzorgende (denk aan helpen met douchen, op bed wassen, helpen met aankleden e.d.) en licht huishoudelijke werkzaamheden (denk aan een was draaien en de afwas opruimen). De belangrijkste invulling van de rol als zorgvrijwilliger is om er respectvol voor de gast 'te zijn', zoals door een gesprek, een luisterend oor, het geven van een ontspannende handmassage of door alleen maar in stilte nabijheid te geven aan een gast. Wat heb je nodig om deze rol te vervullen: Open houding, dienstbaarheid en een lerende instelling. Inzet: Volgens rooster online zelf in te plannen. Eén à twee keer per week een dienst van vier uur, bereidheid om in het weekend en met feestdagen inzetten te doen We hechten er belang aan je een goede start te kunnen geven: Eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek Daarna een cursus van 3 zaterdagen met praktijk en theorie Vervolgens inwerkdiensten Tot slot een afrondende evaluatie. Een 'Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)" is een vereiste, nadat je gestart bent. Wat bieden we: Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: diverse scholingen en workshops over relevante onderwerpen, zowel praktisch (bijv tillen) als verdiepend (bijv. ziektebeelden). Intervisie bespreken van casuïstiek - hoe heb je iets ervaren, hoe was dat voor anderen en hierdoor samen leren en ervaringen delen; Overleg: 4x per jaar Begeleiding: door twee coördinatoren en een verpleegkundige (op de werkvloer)

Structureel
Haarlemmermeer

Gezocht: doeners met handig handen!

Hospice Bardo

In Bardo verblijven mensen in de laatste fase van het leven. In het hospice zijn er, net als thuis, altijd uiteenlopende klussen die moeten worden gedaan. Houd jij ervan om de handen uit de mouwen te steken met kleine klussen? Lees verder! Wat doe je als klusvrijwilliger? Naast terugkerende klussen zijn er ook ad-hoc zaken die je aandacht vragen. Deze worden opgeschreven in het ‘klusboek’. Als klusvrijwilliger geef je aan welke zaken je hebt kunnen oppakken. De klussen zijn divers van aard: van elektrotechnische, timmer- en herstelwerkzaamheden tot kleine schilderklussen en reparaties. Natuurlijk wordt met je besproken wat je leuk vindt en waar je ervaring mee hebt. Je bent zelfstandig bezig, maar grotere klussen worden samen met de andere klusvrijwilligers ingepland en opgepakt. Verder kun je ook toeleveranciers van bijvoorbeeld de brand)beveiliging, elektrabeheer of liftonderhoud ontvangen en begeleiden tijdens hun werkzaamheden. De sfeer is open, ongedwongen en de lijntjes zijn kort. Wat vragen we van je? Een open houding, dienstbaarheid en een lerende instelling en natuurlijk een hart voor klussen! Heb je vragen of wil je weten hoe het is om als vrijwilliger bij Bardo actief te zijn? Neem telefonisch contact op met één van de twee vrijwilligerscoördinatoren, Hajnalka en Léonie, of stuur een e-mail naar coordinatievrijwilligers@hospicebardo.nl Wanneer werk je? Het zou fijn zijn als je op donderdag of in het weekend mogelijkheden zou hebben, maar dit is geen must. Interesse? Zo gaat het verder: We vinden het belangrijk om nieuwe vrijwilligers een goede start te geven. Graag nodigen we je uit voor een vrijblijvend en persoonlijk kennismakingsgesprek met de coördinator vrijwilligers. Daarna een inhoudelijke kennismaking met de facilitairregiehouder en medewerker facilitair. Vervolgens loop je mee met een ervaren klusvrijwilliger om te ervaren hoe dingen in de praktijk gaan. Na afloop vindt een kort evaluatiegesprek plaats. Zodra je start, is het verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen (kosten voor aanvraag worden vergoed). Wat bieden we? Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: diverse scholingen en workshops rondom palliatieve zorg als je dat wenst Overleg: 2x per jaar Begeleiding: door facilitair regiehouder en coördinatoren vrijwilligers

Structureel
Haarlemmermeer

Gastvrijheid jouw kracht? Lees verder!

Hospice Bardo

Als gastheer/vrouw bij hospice Bardo in Hoofddorp ben je het eerste aanspreekpunt voor bezoek, onze gasten en hun naasten. Wat doe je? Je bent als gastvrijwilliger op twee plekken veel aanwezig; rondom de entree/receptie en in de huiskamer. Bij de receptie ontvang je bezoek/leveranciers en beantwoord je binnenkomende telefoontjes. Je zorgt voor een gastvrije/ontspannen sfeer en ondersteunt bij kleine administratieve taken. In de huiskamer ontvang je gasten en/of hun naasten. Je zorgt voor een opgeruimde, frisse en gastvrije omgeving en helpt bij het bereiden en serveren van de lunch. Ook ondersteun je de kookvrijwilliger bij de voorbereiding van de warme maaltijd. Denk aan; groenten snijden, tafel dekken, maaltijd serveren. Wat vragen we van je? Een open houding, dienstbaarheid en een lerende instelling. Heb je vragen of wil je weten hoe het is om als vrijwilliger bij Bardo actief te zijn? Neem telefonisch contact op met één van de twee vrijwilligerscoördinatoren, Hajnalka en Léonie, of stuur een e-mail naar coordinatievrijwilligers@hospicebardo.nl Wanneer werk je? Gemiddeld ben je als gastvrijwilliger één keer in de week in het hospice. Een dienst duurt vier uur. Je kan zowel op doordeweekse dagen al. Fijn als je ook bereid bent om dit te doen. Het rooster is door elke vrijwilliger digitaal in te zien en in te vullen. Interesse? Zo gaat het verder: We vinden het belangrijk nieuwe vrijwilligers een goede start te geven. Graag nodigen we je uit voor een vrijblijvend en persoonlijk kennismakingsgesprek. Als het je leuk lijkt om aan de slag te gaan, loop je een paar diensten mee met een ervaren gastvrijwilliger. Na afloop vindt een kort evaluatiegesprek plaats. Ook krijg je een introductiecursus aangeboden. Zodra je start is het verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen (kosten voor aanvraag worden vergoed). Wat bieden wij? Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: diverse scholingen en workshops over relevante onderwerpen; Intervisie bespreken van casuïstiek - hoe heb je iets ervaren, hoe was dat voor anderen en hierdoor samen leren en ervaringen delen; Overleg: 2 x per jaar Begeleiding: door twee vrijwilligerscoördinatoren

Structureel

Anderen bekeken ook

Haarlemmermeer

Buddie voor vluchtelingen

COA Hoofddorp

Heb jij belangstelling om asielzoekers te helpen bij de opbouw van een nieuw bestaan? Dat kan op verschillende manieren. Bij het AZC Hoofddorp aan de Planeetbaan 2 staan verschillende vacatures open zo ook de volgende: Soms zijn er buddies nodig om bewoners te begeleiden naar een ziekenhuis of vrijwilligers om te helpen met het aanvragen van bankpasjes en andere administratieve handelingen. Ook kun je taalmaatje worden. Wil je ook als vrijwilliger bijdragen aan de opvang van asielzoekers? Dat kan als je: • 18 jaar of ouder bent • affiniteit hebt met (de opvang van) asielzoekers • professioneel te werk gaat • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt aanleveren Wat krijg je terug? Voldoening doordat je iemand die net nieuw is in Nederland kunt helpen. Je leert andere culturen kennen, je kunt een band met nieuwkomers opbouwen en je inzet wordt ontzettend gewaardeerd door bewoners en collega’s van het COA. De bewoners staan te springen om de Nederlandse taal te leren en er is veel belangstelling voor het organiseren en begeleiden van activiteiten op onze locatie voor mannen, vrouwen en kinderen. Ben jij enthousiast om bij ons aan de slag te gaan of wil je meer informatie? Stuur mij een bericht. Ik maak graag kennis met jou!

Structureel
Haarlemmermeer

Hulp bij koken voor de buurt

Maatvast Haarlemmermeer

Bij wijkcentrum De Amazone zijn wij opzoek naar een kooktalent! Kom jij ons helpen in de keuken voor de buurtmaaltijd? 1x per maand op woensdag komen de buurtbewoners bij het wijkcentrum langs om met elkaar te eten. Wij zoeken iemand die kan helpen met de voorbereiding en het koken van de maaltijden. Je bent hier in totaal ongeveer 5 uur aan kwijt. Uiteraard mag je zelf ook mee-eten! Je mag ook altijd een keer langskomen om de sfeer te proeven! Stuur mij dan even een berichtje en dan plannen wij een afspraak in.

Structureel
Haarlemmermeer

Gastvrouw/ gastheer

De Heimanshof

Tijdens de zomermaanden (5 mei tot eind september) is de heemtuin ook op zondagmiddag geopend voor bezoekers. We zoeken mensen die het leuk vinden om mensen gastvrij te ontvangen en toezicht te houden de tuin. De tuin is van 13.00 tot 17.00 uur open. Er zijn altijd minimaal twee vrijwilligers in de tuin aanwezig. Tijdsinvestering: Dat bepaal je zelf. We hebben een rooster. Wat bieden wij? - een gezellige nieuwe natuurvriendenkring - ruimte om jezelf de ontplooien - een prachtige tuin waarin veel te ontdekken valt

Project
Haarlemmermeer

Zit organiseren jou in je bloed?

De Heimanshof

Vind jij het leuk om samen met andere vrijwilligers natuuractiviteiten, workshops en lezingen te organiseren? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor je. Heemtuin De Heimanshof heeft een gevarieerd jaarprogramma dat je kunt vinden op onze website www.deheimanshof.nl We zoeken een bestuurslid die dit programma coördineert. Volgend jaar bestaan we 50 jaar! Ook daar ligt een prachtige uitdaging om een mooi jubileumprogramma in elkaar te zetten. Het bestuur van De Heimanshof vergadert 1x per maand op de eerste dinsdagavond van de maand en bestaat uit 4 personen. Het is een gezellig team dat goed samenwerkt met elkaar. Tijdsinvestering: 1/2 dag tot 1 dag per week Wat vragen wij? - enthousiasme, organisatietalent, kunnen omgaan met vrijwilligers, enthousiasme voor de natuur - enige ervaring met besturen (niet noodzakelijk) Wat bieden wij? - een gezellige nieuwe natuurvriendenkring - ruimte om jezelf de ontplooien - een prachtige tuin waarin veel te ontdekken valt

Structureel
Haarlemmermeer

Met cliënten helpen bij de honkbalclub

Ons Tweede Thuis dagcentrum Floriande

Elke donderdagochtend van 10.00 tot 13.00 gaan wij vanuit ons dagcentrum met een groep enthousiaste cliënten met een verstandelijke beperking klusjes doen bij de Pioniers, honk- en softbalvereniging in Hoofddorp. Hierbij gaat altijd een begeleider mee. Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om de cliënten zo nodig ook te ondersteunen bij de klusjes die zij daar doen. Er wordt bijvoorbeeld vuil geprikt en de tribunes worden schoongemaakt. Lijkt het je leuk om zowel wat voor mensen met een beperking te betekenen als wat voor de soft- en honkbalvereniging dan maken wij graag kennis met jou.

Structureel
Haarlemmermeer

Begeleider vrijetijdsbesteding vluchtelingen

COA Hoofddorp

Heb jij belangstelling om asielzoekers te helpen bij de opbouw van een nieuw bestaan? Dat kan op verschillende manieren. Bij het AZC Hoofddorp aan de Planeetbaan 2 staan verschillende vacatures open zo ook de volgende: Begeleider vrijetijdsbesteding: je geeft bijvoorbeeld voetbaltraining of muziekles. Of misschien wil je een bijdrage leveren aan de sport- en spelactiviteiten die bewoners zelf op een azc organiseren. Wil je ook als vrijwilliger bijdragen aan de opvang van asielzoekers? Dat kan als je: • 18 jaar of ouder bent • affiniteit hebt met (de opvang van) asielzoekers • professioneel te werk gaat • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt aanleveren Wat krijg je terug? Voldoening doordat je iemand die net nieuw is in Nederland kunt helpen. Je leert andere culturen kennen, je kunt een band met nieuwkomers opbouwen en je inzet wordt ontzettend gewaardeerd door bewoners en collega’s van het COA. De bewoners staan te springen om de Nederlandse taal te leren en er is veel belangstelling voor het organiseren en begeleiden van activiteiten op onze locatie voor mannen, vrouwen en kinderen. Ben jij enthousiast om bij ons aan de slag te gaan of wil je meer informatie? Stuur mij een bericht. Ik maak graag kennis met jou!

Structureel
Haarlemmermeer

Samen leren schoonmaken

Ons Tweede Thuis dagcentrum Floriande

Bij ons werken volwassen mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Er zijn verschillende afdelingen op Dc Floriande. Er wordt arbeid verricht, maar ook activiteiten die meer met beleving te maken hebben. Er is bijvoorbeeld een houtwerkplaats, een kunstatelier en een creagroep. Op de centrale groep wordt de koffie, thee en lunch verzorgt en inpakwerk gedaan. Ook is er een oudere groep aanwezig. Voor de centrale groep zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om samen met één cliënt schoonmaak klussen in de keuken of in het gebouw te verrichten. Onze externe schoonmaakdienst maakt alleen de vloeren en toiletten schoon. De begeleiding houdt dagelijks met de cliënten die op de centrale groep werken de keuken schoon, maar hierbij kunnen wij altijd nog extra handen gebruiken. Hou je van schoonmaken en vind je het leuk om dit in een gezellige werkomgeving te doen en ons een handje te helpen? Neem snel contact met ons op.

Structureel
Haarlemmermeer

Organisatietalent activiteiten 2-4 jarigen

COA Hoofddorp

Heb jij belangstelling om asielzoekers te helpen bij de opbouw van een nieuw bestaan in Nederland? Dat kan op verschillende manieren. Voor het asielzoekerscentrum in het voormalig Crown Plaza hotel in Hoofddorp zijn wij op zoek naar een activiteitenbegeleider voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud. Samen met medewerkers van het COA verzorg je de opvang van kinderen van 2 tot 4 jaar oud. Hun ouders kunnen zo deelnemen aan programma’s en activiteiten of een bezoek brengen aan een arts of advocaat. Wil je ook als vrijwilliger bijdragen aan de opvang van asielzoekers? Dat kan als je: • 18 jaar of ouder bent • affiniteit hebt met (de opvang van) asielzoekers • professioneel te werk gaat • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt aanleveren Wat krijg je terug? Voldoening doordat je iemand die net nieuw is in Nederland kunt helpen. Je leert andere culturen kennen, je kunt een band met nieuwkomers opbouwen en je inzet wordt ontzettend gewaardeerd door bewoners en collega’s van het COA. De bewoners staan te springen om de Nederlandse taal te leren en er is veel belangstelling voor het organiseren en begeleiden van activiteiten op onze locatie voor mannen, vrouwen en kinderen. Ben jij enthousiast om bij ons aan de slag te gaan of wil je meer informatie? Stuur mij een bericht. Ik maak graag kennis met jou!

Structureel
Haarlemmermeer

Vrijwillige docent nederlands

COA Hoofddorp

Heb jij belangstelling om asielzoekers te helpen bij de opbouw van een nieuw bestaan? Dat kan op verschillende manieren. Bij het AZC Hoofddorp aan de Planeetbaan 2 staan verschillende vacatures open zo ook de volgende: Vrijwillige taalcoach Nederlands: je geeft les aan een groep asielzoekers volgens een speciale lesmethode. Je krijgt daar een handleiding bij voor begeleiders. In de training Basaal Nederlands leren asielzoekers basiswoorden waarmee zij zich in het dagelijkse leven kunnen redden. In de winkel, bij de dokter en op de school van hun kinderen. Bij deze training staat een vrijwilliger Basaal Nederlands voor de klas, onder begeleiding van een programmabegeleider van het COA. Wil je als vrijwilliger bijdragen aan de opvang van asielzoekers? Dat kan als je: • 18 jaar of ouder bent • affiniteit hebt met (de opvang van) asielzoekers • professioneel te werk gaat • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt aanleveren Wat krijg je terug? Voldoening doordat je iemand die net nieuw is in Nederland kunt helpen. Je leert andere culturen kennen, je kunt een band met nieuwkomers opbouwen en je inzet wordt ontzettend gewaardeerd door bewoners en collega’s van het COA. De bewoners staan te springen om de Nederlandse taal te leren en er is veel belangstelling voor het organiseren en begeleiden van activiteiten op onze locatie voor mannen, vrouwen en kinderen. Ben jij enthousiast om bij ons aan de slag te gaan of wil je meer informatie? Stuur mij een bericht. Ik maak graag kennis met jou!

Structureel