Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Haarlemmermeervoorelkaar

"Blokje om"

Bezorgt u onze cliënten een fijne dag? Door een paar cliënten uit Hoofddorp of Rijsenhout op te halen naar het ontmoetingscentrum (OC) Irene in Aalsmeer te rijden. Het OC Irene is onderdeel van het Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in het Irene gebouw. Het OC wordt bezocht door senioren 'Het Odensehuis’ die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. Daarnaast zijn er drie maatwerkgroepen voor ouderen met de diagnose dementie of een hersenen gerelateerde ziekte, zoals Parkinson of CVA. De cliënten worden door professionals ondersteund middels dagbesteding. Het OC informeert en ondersteunt de naaste familie m.b.t. de ziekte of aandoening. Per dag komen er ongeveer 55 bezoekers naar het ontmoetingscentrum. Wij zijn opzoek naar chauffeurs, die met hun eigen auto, (tegen reiskostenvergoeding) of met de werkauto, deze staat bij gebouw Irene, willen helpen met het ophalen en wegbrengen van een paar cliënten naar OC in Irene. Dit is op maandag of dinsdag in de ochtend tussen 9:45 en 10:45 en/of in de middag vanaf 15:45 uur. Rouleren met een andere chauffeur is ook mogelijk. Wij bieden u een lekker kopje koffie/ thee, gezellige contacten en u kunt uw reiskosten declareren. Uw hulp wordt erg gewaardeerd! De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen mee doen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaarsborrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Het adres van het ontmoetingscentrum Irene is: Kanaalstraat 1431 BW Aalsmeer. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Lees meer

structureel

Hoofddorp

Vervoer & transport

Beschrijving

Bezorgt u onze cliënten een fijne dag?

Door een paar cliënten uit Hoofddorp of Rijsenhout op te halen naar het ontmoetingscentrum (OC) Irene in Aalsmeer te rijden.

Het OC Irene is onderdeel van het Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in het Irene gebouw. Het OC wordt bezocht door senioren 'Het Odensehuis’ die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten.
Daarnaast zijn er drie maatwerkgroepen voor ouderen met de diagnose dementie of een hersenen gerelateerde ziekte, zoals Parkinson of CVA.
De cliënten worden door professionals ondersteund middels dagbesteding.
Het OC informeert en ondersteunt de naaste familie m.b.t. de ziekte of aandoening.
Per dag komen er ongeveer 55 bezoekers naar het ontmoetingscentrum.

Wij zijn opzoek naar chauffeurs, die met hun eigen auto, (tegen reiskostenvergoeding) of met de werkauto, deze staat bij gebouw Irene, willen helpen met het ophalen en wegbrengen van een paar cliënten naar OC in Irene.

Dit is op maandag of dinsdag in de ochtend tussen 9:45 en 10:45 en/of in de middag vanaf 15:45 uur. Rouleren met een andere chauffeur is ook mogelijk.

Wij bieden u een lekker kopje koffie/ thee, gezellige contacten en u kunt uw reiskosten declareren.
Uw hulp wordt erg gewaardeerd!

De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen mee doen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaarsborrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft.

Het adres van het ontmoetingscentrum Irene is: Kanaalstraat 1431 BW Aalsmeer.

Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer.

Graag tot ziens!
Tanja

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Eenmalig 1 tot 1 uur

maandag

dinsdag

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Hoofddorp

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Vervoer & transport
Tanja
100% profielsterkte

Over Tanja

Mijn naam is Tanja Eichholtz Ik werk als coördinator voor de vrijwilligers voor Zorggroep Aelsmeer, voor zowel Aalsmeer als in Kudelstaart. Ik werk al 40 jaar met veel plezier in de gezondheidszorg. Ik hou van gezelligheid ,zingen en beeldhouwen.

  • Deze hulpvraag is gecheckt door de helpdesk
  • Zorggroep Aelsmeer is ingeschreven op Aalsmeervoorelkaar sinds 05-06-2018
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 5 aanbevelingen ontvangen
tanja is altijd bereid te helpen als je ergens mee zit
Anneke
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Zorggroep Aelsmeer

Ritje te maken?
Aalsmeer, Haarlemmermeer

Ritje te maken?

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
Zorggroep Aelsmeer

Bent u in de gelegenheid om een paar bezoekers, naar OC-ontmoetingscentrum Odense Rijsenhout te brengen? Wij zijn op zoek naar chauffeurs, die met hun eigen auto, willen helpen met ophalen en wegbrengen van onze bezoekers naar OMC-Odense in Rijsenhout. Dit is op donderdag, rond 10.00 uur kan u de bezoekers naar het OC brengen en om 15.30 uur weer naar huis. Rouleren met een andere chauffeur is ook mogelijk. Wij bieden u een lekker kopje koffie/ thee, gezellige contacten en u kunt uw reiskosten declareren. Het OMC-Odensehuis is onderdeel van Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in Rijsenhout, over de brug bij Aalsmeer. De bezoekers zijn senioren die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. U kunt denken aan: gezamenlijk in gesprek tijdens het koffie drinken, geheugentraining, groepsgesprekken, creatieve activiteiten, muziek, bewegen/Totaal vitaal, wandelen. Dit alles draagt bij aan langer zelfstandig blijven en gebeurt onder professionele begeleiding. Uw hulp wordt erg gewaardeerd. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Anderen bekeken ook

Geef jij nieuwkomers een warm welkom?
Haarlemmermeer, Amsterdam

Geef jij nieuwkomers een warm welkom?

Project · 1 tot 4 uur in totaal
MeerWaarde Welzijn

Stelt u zich eens voor, u komt in een vreemd land want u bent gevlucht voor het regime, voor oorlog of voor armoede. Hoe fijn zou het dan zijn als u welkom wordt geheten door mensen die het land goed kennen? Wilt u nieuwkomers hier een warm welkom heten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor ons project de Z-route zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De Z-route is onderdeel van de nieuwe inburgeringswet en de Z staat voor zelfredzaamheid. Maar je kunt van iemand niet verwachten dat ze direct in een vreemd land volledig zelfredzaam zijn. Binnen drie jaar moeten deze nieuwkomers voldoende zelfredzaam zijn. Dit doen zij doormiddel van participatieprojecten die worden georganiseerd door vrijwilligers, onder coördinatie van Meerwaarde. Wilt u nieuwkomers: - De buurt laten zien? Markten, de bibliotheek, het centrum, het buurtcentrum, etc. - Een workshop geven rondom de Nederlandse geschiedenis, koken, EHBO, kunst en cultuur, werk en inkomen, financiën, etc. - Helpen met de Nederlandse taal (bijvoorbeeld met lezen van officiële post, etc.) - Of wanneer u zelf ideeën krijgt als u deze oproep leest... allerlei participatie projecten zijn mogelijk en zeer welkom, dus kom maar op met uw idee!

Jongeren
Help ons met onze social media campagnes
Haarlem, Zandvoort, Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen (NH.), Lisse, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Purmerend, Zaanstad, Amsterdam, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Haarlemmermeer

Help ons met onze social media campagnes

Project · 1 tot 10 uur in totaal
Stichting Humblebees

Stichting Humblebees is een kleine Haarlemse stichting die zich inzet voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Ieder weekend organiseren wij logeer weekenden vol met leuke activiteiten voor onze deelnemers en vrijwilligers. Wij zijn hard opzoek naar iemand die het leuk vindt om ons te helpen een social media campagne op te zetten. Iemand die handig is in het maken van leuke posts over onze weekenden en ons kan helpen bij het aan trekken van vrijwilligers en donaties. Ben jij die marketing of social media kenner en heb je een paar uurtjes over? Laat het ons weten en wordt onderdeel van ons leuke team!

Jongeren
Stichting Humblebees zoekt vrijwilligers!
Haarlem, Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen (NH.), Lisse, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Purmerend, Zaanstad, Amsterdam, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Zandvoort, Haarlemmermeer

Stichting Humblebees zoekt vrijwilligers!

Project · 1 tot 30 uur in totaal
Stichting Humblebees

Stichting Humblebees is een jonge organisatie die zich inzet voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking en hun families. Dit doen wij door 45 keer per jaar compleet verzorgde logeerweekenden te organiseren op Center Parcs te Zandvoort met de meest avontuurlijke en uiteenlopende activiteiten. Wij zoeken spontane, enthousiaste en gezellige mensen die de deelnemers willen begeleiden bij hun dagelijkse routine en natuurlijk tijdens een van onze vele uitstapjes en activiteiten. De weekenden vinden plaats op Zandvoort van vrijdagmiddag tot zondagavond en zijn compleet verzorgd. Accommodatie, eten, drinken, deelname aan alle activiteiten en reiskostenvergoeding zijn inbegrepen. Als vrijwilliger word jij aangestuurd door de coördinerend begeleider van het weekend en werk je nauw samen met stagiaires en andere vrijwilligers om het een geweldig weekend voor iedereen te maken! Enthousiast geworden? Stuur ons een berichtje hier en hopelijk zien we jou snel op een van onze weekenden!

Jongeren
Avontuurlijke begeleider logeerweekenden
Zandvoort, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Beverwijk, Velsen, Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Hollands Kroon, Schagen, Den Helder, Lisse, Bergen (NH.), Alkmaar, Dijk en Waard

Avontuurlijke begeleider logeerweekenden

Project · 1 tot 30 uur in totaal
Stichting Humblebees

Wij van Humblebees organiseren elk weekend leuke, avontuurlijke en gezellige logeerweekenden voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke of lichamelijke beperking. Onze weekenden vinden plaats op Center Parcs Zandvoort en worden altijd begeleid door een team van ervaren begeleiders. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die affiniteit hebben met de doelgroep en af en toe een weekend mee willen. Kom jij ons helpen de allerleukste weekenden te realiseren? Ook als je vanuit een opleiding vrijwilligersuren moet maken is het bij ons mogelijk deze snel in te vullen. Aangezien wij gehele weekenden organiseren is het mogelijk 36 uur vrijwilligerswerk af te tekenen na een weekend. Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend een bericht sturen. Hopelijk tot snel op een van onze weekenden!

Jongeren
Wie wil bowlen met een jongen van dertig?
Haarlemmermeer

Wie wil bowlen met een jongen van dertig?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een jongen van dertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje (m/v) dat met hem wil bowlen. De jongen geeft de voorkeur aan een niet-rokend persoon. De leeftijd van het maatje vindt hij niet heel relevant. Hoe het maatje met hem omgaat, is voor hem wel een belangrijk uitgangspunt. Hij wenst een maatje dat oprechte interesse toont en geduldig is. Iemand die het goede in de mens ziet en niet bij voorbaat een mening heeft of een stempel op een ander drukt. Daarbij is het voor hem belangrijk dat zijn maatje nauwkeurig is in het nakomen van afspraken. Als vrijwilliger zal je geen verwachtingen moeten hebben dat je meteen zijn vertrouwen zult winnen. Ook de communicatie zal een uitdaging zijn. Op het moment dat jullie elkaar wat beter kennen, zal je merken dat het contact makkelijker gaat verlopen. De jongen is beschikbaar op dinsdag, woensdag en zondag. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jonge maatjes gezocht (20 – 30 jaar)
Haarlemmermeer, Amstelveen

Jonge maatjes gezocht (20 – 30 jaar)

Structureel
Roads Maatjesproject

Wist jij dat er in jouw omgeving jongeren van tussen de twintig en dertig jaar zijn die zich eenzaam voelen? Dat zijn mogelijk studiegenoten of klasgenoten. Omdat zij last hebben van een psychische kwetsbaarheid, vinden zij het moeilijk om zich in sociale situaties te mengen en om met anderen te communiceren. Zij mijden sociale omgevingen en spreken niet snel met iemand af. Terwijl ze juist wél graag leuke activiteiten zouden willen ondernemen. Deze jongeren zouden baat hebben bij het hebben van een leeftijdsgenoot als maatje. Iemand met wie ze op vriendschappelijke basis via een één-op-één contact wat leuks kunnen ondernemen. Met een leeftijdgenoot zouden ze graag bijvoorbeeld ergens wat drinken, naar de bioscoop gaan, een buurthuis bezoeken, gamen, een wandeling of fietstocht maken, creatief bezig zijn, een evenement bezoeken of naar het winkelcentrum gaan. Iets voor jou? De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als maatje bouw je een vriendschappelijk één-op-één contact met iemand op en zorg je voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je de kar trekt, dat je initiatief weet te nemen en dat je de deelnemer er mee op uit neemt. En dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. De koppeling vindt o.a. plaats op basis van gemeenschappelijke interesses. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jongeren
Wie brengt een vrouw (33) wat gezelligheid?
Haarlem, Haarlemmermeer

Wie brengt een vrouw (33) wat gezelligheid?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van drieendertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. De vrouw woont in een begeleid wonen project en krijgt begeleiding van hulpverleners. De vrouw voelt zich eenzaam. Ze mist gezelligheid en ze wil meer te doen hebben. Daarom hoopt ze dat ze via het Maatjesproject aan een maatje gekoppeld kan worden. Omdat ze al de nodige hulpverleners om zich heen heeft, wenst ze een maatje dat geen betweter is. Ze heeft juist behoefte aan iemand met wie ze wat gezelligheid en ontspanning kan ervaren. Met een maatje gaat ze graag wandelen, koken, muziek luisteren, een gezelschapsspelletje spelen of ergens wat drinken. Het liefst ontmoet ze haar maatje op vrijdag, zaterdag of zondag overdag of ’s avonds. Ze rookt. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw wenst Turks- of Duitssprekend maatje
Haarlemmermeer

Vrouw wenst Turks- of Duitssprekend maatje

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vijfenveertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje dat haar mee naar buiten wil nemen. Als de vrouw alleen de straat op gaat, ervaart ze angstklachten die in paniek kunnen overgaan. Wanneer iemand haar vergezelt, dan heeft ze meestal geen last van die angst- of paniekklachten. De vrouw heeft een gezin, dat overdag druk is. Het zou fijn zijn als de vrouw óók wat afleiding buitenshuis heeft. Het is de bedoeling dat haar maatje haar thuis komt ophalen om samen vervolgens een ommetje van zo’n dertig tot vijfenveertig minuten te lopen of om samen even naar het winkelcentrum te gaan. De vrouw heeft daarbij last van lichamelijke klachten. Ze heeft in het verleden meerdere malen een hartaanval gehad. De laatste was vier jaar geleden. Mocht de vrouw tijdens het maatjescontact opnieuw een hartaanval krijgen, dan is het belangrijk dat je meteen 112 belt. Als vrijwilliger moet je dus voorbereid zijn op en om kunnen gaan met een dergelijke situatie. Haar moedertalen zijn Turks en Duits. De vrouw heeft daarom de voorkeur voor een Turks- of Duitssprekend maatje (v). Iemand van 18 jaar of ouder, die vrolijk en vriendelijk is. En die haar weet op te beuren. De vrouw heeft geen specifieke hobby’s of interesses. Het gaat er in dit maatjescontact dus om dat de vrijwilliger haar wat afleiding kan bieden, haar er mee op uit neemt en met haar praat over wat luchtige onderwerpen. De vrouw is op doordeweekse dagen overdag beschikbaar. Ze rookt. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Receptiemedewerker
Haarlemmermeer

Receptiemedewerker

Eenmalig of wekelijks · 4 tot 8 uur
Stichting Haarlemmermeermuseum de Cruquius

Van één van onze receptionisten: “Ik vind het leuk om bezoekers van over de hele wereld te ontvangen. En het bijzondere verhaal van het bewoonbaar maken van de Haarlemmermeer te vertellen. Daarnaast vind ik de unieke techniek erg interessant en bijzonder. “ Cruquius Museum, de grootste stoommachine ter wereld gewoon bij jou 'om de hoek'. Met elkaar vertellen we daar het verhaal van de Haarlemmermeer maar ook over Nederland Waterland en over onze vindingrijkheid om van water land te maken. We zoeken collega's om onze bezoekers te ontvangen. Wat voor jou? Ons museum vertelt dus het mooie en spannende verhaal van de dreiging van de waterwolf in de 19e eeuw maar ook hoe de mens zich wist en weet te beschermen tegen het water. De drooglegging van Haarlemmermeer is mede dankzij het stoomgemaal De Cruquius volbracht. Deze grootste stoommachine ter wereld is te bezichtigen en in werking te zien (dankzij nieuwe technologieën). Hoe het verder met de polder ging, vertelt het Historisch Museum Haarlemmermeer. In beide musea, in vele werkgroepen, zijn de vrijwilligers samen met een kleine staf het verhaal aan het vervolmaken, behouden en aan het doorgeven. Met elkaar vormen we een fijn team. En je hebt het misschien wel vernomen: de 2 musea komen op 1 locatie bij het gemaal. Als je je bij ons aansluit, maak je dat proces helemaal mee en kom je straks te werken in een gloednieuw en indrukwekkend museum waar je vanaf de eerste dag bij betrokken zult zijn. Als vrijwilliger bij de receptie vervul je een belangrijke positie. Je hebt een duidelijke en vriendelijke communicatiestijl, een servicegerichte houding en je anticipeert op de behoeften van de bezoekers. Effectief en collegiaal samenwerken met andere vrijwilligers en het museumteam gaat je goed af. Net als het schakelen tussen de verschillende taken zoals het verstrekken van informatie aan bezoekers en het bedienen van de kassa. Verder vind je het zelf ook belangrijk er representatief uit te zien. Ons museum ontvangt internationaal bezoek dus de Engelse taal moet je redelijk machtig zijn. Om ervoor te zorgen dat je vol vertrouwen en vaardig de receptietaken kunt uitvoeren, word je opgeleid door onze ervaren mentoren. Je leert over het verhaal van het gemaal en de polder, je leert de klantenservicevaardigheden aan en leert ons kassasysteem kennen. Als je na verloop van tijd het ook leuk vindt om een korte introductie te geven en/of de bediening van de grote machine op je te nemen dan leiden we je daar voor op. Het rooster wordt gemaakt naar ieders voorkeuren, rekening houdend met uw agenda en vakantieplannen. Op wekelijkse basis ben je beschikbaar voor bij voorkeur hele dagen maar (eventueel afwisselend) halve dagen kan bij ons ook. Eén weekenddienst per maand hoort er ook bij. Je kunt jouw voorkeuren aangeven. Je maakt deel uit van de werkgroep receptie (+-30 collegae) en op jouw werkdag werk je met 1 of 2 andere collegae. Uiteindelijk hoor je bij een groep van 210 vrijwilligers! Je bent welkom bij onze gezellige bijeenkomsten, je ontvangt onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor openingen en dergelijke. Vrijwilligerswerk bij Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius levert dus altijd vele nieuwe contacten op en een agenda zo vol als je wilt! Ik vertel je graag meer! Blijkt dit het niet te zijn voor je, dan bespreken we of er iets anders voor je te doen is bij ons. Ik ontmoet je graag, met vriendelijke groet, Anneloes Coördinator Vrijwillige Inzet. P.S.: het werk bij de receptie is helaas niet geschikt voor re-integratietrajecten waar er sprake is van urenopbouw en/of relatief kort tijdsbestek. Dit heeft te maken met het rooster en de investering door beide partijen.