csrf
Haarlemmermeervoorelkaar logo
Haarlemmermeervoorelkaar

Gezellig maatje gezocht

Ik ben Saleha, woon in Hoofddorp. Ik heb een lichamelijke beperking waardoor ik rolstoelgebonden ben. Ik zoek een (vrouwelijk) maatje om gezellige dingen mee te ondernemen. Denk aan bijvoorbeeld samen boodschappen doen, lezen, koken, een spelletje spelen. Af en toe erop uit zou ik ook fijn vinden.

Lees meer

structureel

Hoofddorp

Vervoer & transport
Koken & maaltijden
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Ik ben Saleha, woon in Hoofddorp. Ik heb een lichamelijke beperking waardoor ik rolstoelgebonden ben. Ik zoek een (vrouwelijk) maatje om gezellige dingen mee te ondernemen. Denk aan bijvoorbeeld samen boodschappen doen, lezen, koken, een spelletje spelen. Af en toe erop uit zou ik ook fijn vinden.

Praktische informatie

Locatie

Hoofddorp

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Vervoer & transport
Koken & maaltijden
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Haarlemmermeer, Lisse, Kaag en Braassem, Hillegom, Heemstede, Aalsmeer

Vrolijke matchmaker

Haarlemmermeervoorelkaar

Heb jij zin om bij te dragen aan het succes van ons platform: Haarlemmermeervoorelkaar en actief verbinding te maken tussen mensen en organisaties die op zoek zijn naar burenhulp en vrijwilligerswerk? Wat ga je doen? - Je helpt mensen en organisaties die op zoek zijn naar burenhulp of vrijwilligerswerk op weg. - Je neemt de telefoon aan en ontvangt mensen en organisaties op afspraak en tijdens onze inloop. - Je helpt mensen om zich aan te melden op de site en je helpt bij het formuleren van hun hulpvraag, interesses en aanbod. - Je helpt bij het zoeken en vinden van een hulpvraag of aanbod die bij hen past. - Je volgt de gebruikers, de geplaatste vraag en het aanbod op de site actief - Je monitort of hulpvraag of aanbod langere tijd open staat en speelt hier op in. - Jij maakt zowel op het platform als daarnaast de perfecte match voor onze doelgroep. - Overige werkzaamheden die passen bij wat jij graag doet! Wij zoeken iemand die: - Een of twee ochtenden per week beschikbaar is van 10.00 tot 12.30 uur. Andere tijden zijn bespreekbaar (op dit moment in ieder geval op maandag). - Minimaal voor een half jaar beschikbaar is. - Goed kan werken met de computer (beheer van het matchingsplatform, Excel, Word en Outlook). - De Nederlandse taal beheerst zowel schriftelijk als mondeling. - Goed zelfstandig kan werken. - Mensenkennis heeft, goed kan luisteren en representatief is. - Het leuk vindt om met mensen te communiceren en in gesprek te gaan, zowel telefonisch als persoonlijk tijdens onze inloop. - Stressbestendig is, om kan gaan met de hectiek van een kantoor omgeving. Wij bieden: - Een prettige werkplek. - Een fijn en gezellig team. - Reiskostenvergoeding naar ons kantoor in Hoofddorp voor de auto en fiets. - Trainingsmogelijkheden voor het team en via de VrijwilligersCentrale. - Koffie, thee, leuke collegaā€™s en gezelligheid šŸ˜Š. Lijkt het je leuk om bij ons team aan te sluiten? Stuur ons dan een bericht of bel even. Je bent welkom!

Structureel
Haarlemmermeer, Aalsmeer, Amstelveen

Connecten met jongere lichamelijk beperkten!

De Zonnebloem Nieuw Vennep/Abbenes

Kijk niet verder > Wij zijn Jong Amstel & Meer! > Vind jij het leuk om voor jongere mensen (20-60 jaar) die minder mobiel zijn, activiteiten te organiseren zoals bowlen, spelletjes middag, concert of high tea? > En meehelpen met vervoer of een rolstoel duwen? > Ben jij slechts Ć©Ć©n dagdeel per twee maanden beschikbaar? > Dan zoeken wij jou! Wij zijn als Zonnebloem team (regio Haarlemmermeer & Amstelveen) net gestart en daarom kunnen wij jouw hulp goed gebruiken! #Gezelligheid #Goed gevoel #Samen #Sociaal #20-60 jaar #1x in de twee maanden 怋Naast vrijwilligers voor activiteiten zoeken we ook een voorzitter en een algemeen bestuurslid. Geen ervaring nodig, wel passie & commitment 怊 Tover jij een glimlach op het gezicht van de deelnemers? Geloof ons, dat kost weinig moeite! Enthousiast? > Neem dan contact op met Aaltje/Talitha door een reactie achter te laten.

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer, Haarlem, Heemstede, Hillegom, Lisse

Receptiemedewerker

Stichting Haarlemmermeermuseum de Cruquius

Ons museum vertelt het verhaal van de dreiging van de waterwolf in de 19e eeuw en hoe de mens zich wist en weet te beschermen tegen het water. De drooglegging van Haarlemmermeer is mede dankzij het stoomgemaal De Cruquius volbracht. De grootste stoommachine ter wereld is te bezichtigen en in werking te zien (dankzij nieuwe technologieƫn). Hoe het verder met de polder ging, vertelt het Historisch Museum Haarlemmermeer. In beide musea, in vele werkgroepen, zijn de vrijwilligers samen met een kleine staf het verhaal aan het vervolmaken, behouden en aan het doorgeven. En u heeft het misschien wel vernomen: de 2 musea komen op 1 locatie bij het gemaal. Als u zich bij ons aansluit, maakt u dat proces helemaal mee en komt u straks te werken in een gloednieuw en indrukwekkend museum waar u vanaf de eerste dag betrokken bij zult zijn. Als vrijwilliger bij de receptie vervult u een belangrijke positie. U hebt een duidelijke en vriendelijke communicatiestijl, een servicegerichte houding en u anticipeert op de behoeften van de bezoekers. Effectief en collegiaal samenwerken met andere vrijwilligers en het museumteam gaat u goed af. Net als het schakelen tussen de verschillende taken zoals het verstrekken van informatie aan bezoekers en het bedienen van de kassa. Verder vindt u het zelf ook belangrijk er representatief uit te zien. Ons museum ontvangt internationaal bezoek dus de Engelse taal moet u redelijk machtig zijn. Om ervoor te zorgen dat u vol vertrouwen en vaardig de receptietaken kunt uitvoeren, wordt u opgeleid door onze ervaren mentoren. U leert over het verhaal van het gemaal en de polder, U leert de klantenservicevaardigheden aan en leert ons kassasysteem kennen. Als u na verloop van tijd het ook leuk vindt om een korte introductie te geven en/of de bediening van de grote machine op u te nemen dan leiden we u daar voor op. Het rooster wordt gemaakt naar ieders voorkeuren, rekening houdend met uw agenda en vakantieplannen. Op wekelijkse basis bent u beschikbaar voor bij voorkeur hele dagen maar (eventueel afwisselend) halve dagen kan bij ons ook. EƩn weekenddienst per maand hoort er ook bij. U kunt uw voorkeuren aangeven. U maakt deel uit van de werkgroep receptie (+-30 collegae) en op uw werkdag werkt u met 1 of 2 andere collegae. Uiteindelijk hoort u bij een groep van 210 vrijwilligers! U bent welkom bij onze gezellige bijeenkomsten, u ontvangt onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor openingen en dergelijke. Vrijwilligerswerk bij Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius levert dus altijd vele nieuwe contacten op en een agenda zo vol als u wilt! Ik vertel u graag meer! Is dit het niet voor u, dan bespreken we of er iets anders voor u te doen is bij ons.

Structureel
(kleine) groepen
Haarlemmermeer, Heemstede, Bloemendaal, Haarlem

Bestuursondersteuner/coƶrdinator activiteiten

stichting Vrienden van de Wickevoorter Stadsboeren

Er ligt in de Haarlemmermeer een unieke stadsboerderij in de nieuwbouwwijk Wickevoort bij Cruquius. Daar kweken de stadsboeren lokaal eten dat gifvrij en met natuurlijke mest groeit. Zij krijgen hulp van zoā€™n zestig vrijwilligers bij het planten, oogsten en onderhouden van de tuin. Ons assortiment loopt van kruiden tot fruit, groenten en aardappelen; van vlees tot eieren en zelfs een bloemenpluktuin. Buurtbewoners en omwonenden zijn welkom in het boerderijwinkeltje, op het mooie terras en hopelijk binnenkort ook in de nieuwe buitenkeuken. Het terrein is driemaal Ć©Ć©n hectare groot verspreid over de wijk. De boeren zijn biologisch opgeleid en zij zorgen samen met een tuinder voor de continuĆÆteit. Ze begeleiden het hele proces van zaaien tot de oogst in de winkel ligt. Ten bate van de boeren is twee jaar geleden een stichting opgericht De Vrienden van de Wickevoorter stadsboeren. Voor ons stichtingsbestuur zoeken we een bestuursondersteuner die de activiteiten coƶrdineert die bovenop de dagelijkse zorg voor planten en dieren plaatsvinden. Het gaat dan vooral om het bijhouden van de jaarkalender met en het plannen, werven voor en organiseren van de activiteiten. Deze kersen op de taart zijn bv de midzomer/herfst/winter/lentefeesten, open dagen, Oud & Nieuwactie, NLdoet, Burendag, vrijwilligersfeesten. Uiteraard gebeurt dit samen met de boeren en het grote team van vrijwilligers. Het aantal uren per week aan voorbereiding zal gemiddeld op zo'n 2 uur uitkomen en deze kun je grotendeels vanuit huis doen. Als er een activiteit is stellen we het op prijs dat je daar bij aanwezig bent en de activiteiten helpt te coƶrdineren. Zo leer je de vrijwilligers, de boeren en hun werkwijze goed kennen. Zo'n activiteit beslaat meestal enkele uren. Over de stichting lees je hier meer: Stichting Vrienden van de Wickevoorter Stadsboeren. Over de boeren is de website: De Wickevoorter Stadsboeren We hopen snel iets te horen van jou.

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer, Haarlem, Heemstede, Hillegom, Lisse

Stokers voor Stoomlab

Stichting Haarlemmermeermuseum de Cruquius

In Cruquius Museum bieden we met regelmaat ons 'stoomlab' aan: middenin ons ketelhuis tussen alle echte grote stoommachines demonstreren we onze stoommachientjes aan de (school-)kinderen en ook geĆÆnteresseerde volwassenen. We laten hen ervaren hoe de stoommechaniek werkt en hoe we daarmee onze polder droog gekregen hebben. Ook begeleiden we hen in het zelf bedienen van de machientjes. Interesse hebben in de (stoom)techniek en het leuk en uitdagend vinden om kennis over te brengen aan jong en oud is gewenst. Uiteraard krijg je een korte opleiding van uw mede collega-stokers. Oog hebben voor veiligheid is ook een belangrijke vereiste. Beschikbaarheid; wisselend. We stoken op doordeweekse dagen als er scholen komen, in vakantieperioden en op zaterdagen. We zoeken samen naar een match tussen uw agenda en ons aanbod dus je hoeft niet altijd te kunnen volgens deze opsomming. We zijn met een team van 13 stokers en we hebben er 2 nodig per evenement. Stoomlab duurt meestal een 3 of 4-tal uurtjes. Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan in het ketelhuis van de grootste stoommachine van de wereld, bel of mail mij dan. Dan praten we verder!

Structureel
(kleine) groepen
Haarlemmermeer

Hobby elektronica reparateur

Meerwinkel

Ben jij gek op elektronica en kun je kleine reparaties uitvoeren aan bijvoorbeeld laptops, tablets en koelkasten? Iedere dag ontvangen wij veel elektronische producten. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die alle binnen gekomen apparaten met een sticker kan testen en kleine reparaties uit kan voeren. Onze werkplaats is iedere dag behalve in het weekend geopend van 8.00 tot 16.30 uur. Heb jij zin om ons te helpen en ben je beschikbaar voor Ć©Ć©n of meerdere dagdelen? Stuur ons dan een bericht waarin je kort laat weten wat je voor ons kunt betekenen en op welke dagen je beschikbaar bent. We ontmoeten je graag.

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer, Haarlem, Heemstede, Hillegom, Lisse

Rondleider

Stichting Haarlemmermeermuseum de Cruquius

Een markant museum in Haarlemmermeer, het museum in het stoomgemaal De Cruquius, zoekt inspirerende vertellers om onze bezoekers rond te leiden en het verhaal van het gemaal en de polder te vertellen. En uiteraard hen de bijzondere belevenis van de bewegende stoommachine te bieden. Wat zoeken we in u? U bent geĆÆnteresseerd in de geschiedenis van Haarlemmermeer en het gemaal De Cruquius (en eventueel in watermanagement) en u wilt het verhaal bestuderen, uw eigen maken en doorvertellen. U bent gastvrij, representatief, u bent gewend om groepjes aan te spreken, u heeft een duidelijke stem en kunt uw verhaal en toon aanpassen aan de groep die voor u staat. Meest belangrijk, het lijkt u leuk onze gasten te vertellen hoe we hier in Nederland en met name in de polder omgaan met land, lucht en water. U krijgt van ons een goede opleiding en begeleiding. De opleiding is bedoeld voor de Nederlandstalige rondleidingen. Bent u een andere taal machtig dan volgt er, als u dat wilt, aansluitend (of overlappend) een verkorte opleiding voor Engels of Franstalige rondleidingen. We verwachten van u minstens 1 maal per maand een rondleiding te doen, dit naar gelang van uw agenda en de vraag naar rondleidingen. Ook verwachten wij van u dat u (soms of regelmatig n.a.v. uw voorkeur) schoolklassen ontvangt. Wij bouwen aan een nieuw paviljoen naast het gemaal. Daar vertellen we straks het verhaal van nĆ  de drooglegging: over de verkaveling, de pioniers, land, lucht en water. Als rondleider Cruquius verzorgt u straks ook daar de rondleidingen. U komt in een fijn team van rondleiders en receptiemedewerkers die samen onze bezoekers een goede tijd bezorgen. Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius draait bijna geheel op vrijwilligers dus u kunt er zeker van zijn vele nieuwe kennissen en ervaringen op te doen. U bent welkom! Heeft u vragen, aarzel niet contact met ons op te nemen. Graag zelfs, ook als u aan een andere taak denkt. Groet, Anneloes Bakker.

Structureel
Haarlem, Zandvoort, Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen (NH.), Lisse, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Purmerend, Zaanstad, Amsterdam, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Haarlemmermeer

Help ons met onze social media campagnes

Stichting Humblebees

Stichting Humblebees is een kleine Haarlemse stichting die zich inzet voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Ieder weekend organiseren wij logeer weekenden vol met leuke activiteiten voor onze deelnemers en vrijwilligers. Wij zijn hard opzoek naar iemand die het leuk vindt om ons te helpen een social media campagne op te zetten. Iemand die handig is in het maken van leuke posts over onze weekenden en ons kan helpen bij het aan trekken van vrijwilligers en donaties. Ben jij die marketing of social media kenner en heb je een paar uurtjes over? Laat het ons weten en wordt onderdeel van ons leuke team!

Structureel
Jongeren
Zandvoort, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Beverwijk, Velsen, Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Hollands Kroon, Schagen, Den Helder, Lisse, Bergen (NH.), Alkmaar, Dijk en Waard

Avontuurlijke begeleider logeerweekenden

Stichting Humblebees

Wij van Humblebees organiseren elk weekend leuke, avontuurlijke en gezellige logeerweekenden voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke of lichamelijke beperking. Onze weekenden vinden plaats op Center Parcs Zandvoort en worden altijd begeleid door een team van ervaren begeleiders. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die affiniteit hebben met de doelgroep en af en toe een weekend mee willen. Kom jij ons helpen de allerleukste weekenden te realiseren? Ook als je vanuit een opleiding vrijwilligersuren moet maken is het bij ons mogelijk deze snel in te vullen. Aangezien wij gehele weekenden organiseren is het mogelijk 36 uur vrijwilligerswerk af te tekenen na een weekend. Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend een bericht sturen. Hopelijk tot snel op een van onze weekenden!

Structureel
Jongeren