Direct naar de inhoud van deze pagina

Maatjes Lisa en Marlinda

Twee jaar best buddies en steeds gezellig

Kermis in je eentje, daar is toch niks aan

Twee jaar geleden kwam er op tv een spotje voorbij over een maatjesprogramma. Zelf had ik eigenlijk nog nooit zoiets gedaan en ik kende ook niemand in mijn vriendenkring die aan vrijwilligerswerk deed.

Via wat online research kwam ik uit bij een organisatie die jongeren met en zonder mentale en/of fysieke beperking samenbrengt. Ik was nog nooit in mijn leven echt in contact gekomen met iemand met een mentale beperking en was hier erg benieuwd naar. Daarnaast wilde ik ook graag een steentje bijdragen. Na wat mail contact werd er een match gemaakt tussen mijn interesses en die van mijn potentiële Buddy. Al snel volgde de eerste afspraak met Marlinda.

Op nog geen vijf minuten fietsen van mijn huis kwam ik bij een woongroep aan. Daar had ik de eerste kennismaking met Marlinda. Het klikte gelijk, we hebben gekletst en thee gedronken en gelijk een volgende afspraak gemaakt. Al twee jaar spreken we een keer in de twee weken af om iets leuks te doen. Vaak gaan we: wandelen, knutselen, een ijsje eten, naar de stad of gezellig een filmpje kijken. En het is nog steeds hartstikke gezellig!

Het leukste wat Marlinda en ik ooit samen hebben gedaan is naar de kermis gaan. Hoewel ik zelf niet zo'n kermis fanaat ben, ging ik hier met Marlinda naartoe omdat zij dé grootse fan is. Samen hebben we heel de dag dubbel gelegen om het spookhuis en alle attracties waar ik uiteindelijk zo duizelig van werd, dat Marlinda nog maar een paar rondjes zonder mij is gegaan.

Ik vind het belangrijk dat iedereen in Nederland een maatje heeft om iets mee te ondernemen. Want in je eentje naar de kermis gaan, daar is toch niks aan?

Ben je geïnspireerd geraakt en wil jij ook iets doen voor een ander? Bekijk hier de maatjes projecten in jouw buurt!

    Geïnspireerd...?
    Meld je aan

    Registreer hier

    Meer inspiratie?

    Bekijk alle verhalen