Direct naar de inhoud van deze pagina

Meteen een klik

We hadden meteen een klik
Het is ontzettend fijn dat Meinke wekelijks voorleest!

Een taalcoach voor Arin was zo gevonden via Haarlemmermeer voor Elkaar!

Een taalcoach voor Arin was zo gevonden via Haarlemmermeer voor Elkaar

Nathalie en Meinke hebben elkaar leren kennen via Haarlemmermeer voor Elkaar: het platform dat hulpvraag en aanbod bij elkaar brengt, zowel fysiek als online. De vrouwen delen graag hun ervaring.

Het is ontzettend fijn dat Meinke wekelijks voorleest
Nathalie is geboren in Armenië en woont sinds 2010 in Nederland. In 2011 werd dochter Arin geboren. Nathalie sprak toen nog nauwelijks Nederlands. Dochter Arin sprak eerder Armeens dan Nederlands. Hierdoor is haar woordenschat en begrip minder groot dan andere leeftijdsgenootjes. Inmiddels is de nieuwsgierige jonge dame bijna 5 jaar oud en gaat ze dagelijks naar school. Het is ontzettend fijn dat Meinke sinds januari elke week bij hen thuis komt voorlezen om zo gezamenlijk de Nederlandse taal beter te beheersen.

Een bezoek aan het kantoor leverde snel een match op
"Mijn schoonmoeder woont al langer in Nederland en weet altijd precies waar je moet zijn als je een vraagt hebt. Zij bracht mij op het idee om langs te gaan bij Haarlemmermeer voor Elkaar (onderdeel van de VrijwilligersCentrale Haarlemmermeer) aan de Dokter van Dorstenstraat 1", vertelt Nathalie enthousiast. Wilfred, sociaal werker bij de VrijwilligersCentrale, ging met haar vraag direct op zoek: een taalcoach voor Arin die ervaring heeft met kinderen en onderwijs. Lang hoefde Wilfred niet na te denken, Meinke leek haar een passende match.

Meinke: "ik had me ingeschreven via het platform Haarlemmermeer voor Elkaar. Mijn schoonzus die als vrijwilliger actief is bij de VrijwilligersCentrale tipte mij dat er nu echt iets voor mij bij zat. Ik werk zelf in het basisonderwijs en wilde graag wat doen voor een ander.''

Nathalie en Meinke ontmoetten elkaar op het kantoor van Haarlemmermeer voor Elkaar aan de Dokter van Dorstenstraat in Hoofddorp. Meinke: " We hadden meteen en klik". Al snel werden er afspraken gemaakt. Meinke begon een week later met voorlezen.

De inzet van Haarlemmermeer voor Elkaar is een aanrader
Nathalie en Meinke kijken samen terug op een succesvolle match en zullen de inzet van het platform Haarlemmermeer voor Elkaar en de bemiddelingsmogelijkheden op kantoor zeker aanraden. "Voor ons was het heel fijn om elkaar te treffen op het kantoor van Haarlemmermeer voor Elkaar zelf".


Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen