Direct naar de inhoud van deze pagina

Nieuws

Vind hier het laatste nieuws omtrent Haarlemmermeervoorelkaar.nl!

Vanaf maandag 6 januari 2020 kun je iedere werkdag tussen 10.00 - 12.30 uur bij ons langskomen, Dokter van Dorstenstraat 1 Hoofddorp. Team Haarlemmermeervoorelkaar wenst iedereen veel mooie matches in 2020.

 

NIEUW! Doing good checklist.

Doe iets goeds voor een ander en vink de activiteiten op de doing good checklist aan. Allemaal kleine gebaren met grote impact. Zo maken we samen december voor iedereen een feestje!

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Een bedankje van Frank aan vrijwilliger Jan. Da's toch mooi? Ken jij ook zo'n held? Je kunt hem of haar bedanken. Stuur een leuke kaart.

Mary bedankt vrijwilliger Driss voor zijn groene vingers. Leuk hè? Dat kun jij ook doen! Maak een mooi boeket.computer probleem opgelost

Paul heeft een echte klik met vrijwilliger Mark en wilde hem daarvoor bedanken. Heb jij ook een rots in de branding? Laat weten hoe fijn je dat vindt. Trakteer op een kopje koffie.

Het CBS stelt dat bijna de helft van de Nederlanders vanaf 15 jaar minstens één keer vrijwilligerswerk heeft gedaan. Een grote groep dus! Dat kan maar één ding betekenen: Helpen Maakt Je Happy!

Linda bedankt vrijwilliger Pieter voor zijn steun. Mooi gebaar! Jij kunt je helper ook bedanken. Waar de ander zijn hand niet voor omdraait, kan voor jou enorm veel betekenen. Heb jij zo'n fantastische helper in je leven en wil je die bedanken? Zeg het in real life.

Haarlemmermeervoorelkaar bedankt vrijwilligers op zaterdag 7 december met een speciale Vrijwilligers Verwendag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Maatjescampagne lantaarnpaalbord okt 2018

Haarlemmermeer zoekt Maatjes! Voor wie maak jij het verschil?

Wil jij graag iemand een handje helpen, samen leuke dingen ondernemen of iemand begeleiden? Ben je niet bang voor een serieus gesprek? Dan is maatje worden iets voor jou! Je helpt iemand anders en krijgt er zelf veel voor terug!

Ontmoet ons op zaterdag 19 oktober, Raadhuis Hoofddorp, tijdens de Meervoorelkaar Informatiemarkt van 10.00 - 15.00 uur.

Maatje word je voor iemand die wekelijks of tweewekelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Dat kan op heel veel manieren: samen koffie drinken, wandelen, fietsen, een spelletje spelen, naar de markt of het theater en nog veel meer. Hoe lang je Maatje bent, verschilt per project: dat varieert van een paar maanden tot een paar jaar. Er is altijd iemand die jouw hulp kan gebruiken!

Actuele hulpvragen voor maatjes in Haarlemmermeer.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wethouder Tom Horn geeft startsein 'Haarlemmermeer zoekt Maatjes!'

Met een druk op de knop en het afschieten van een confettikanon heeft wethouder Tom Horn op zaterdag 23 juni het startsein gegeven voor de campagne 'Haarlemmermeer zoekt Maatjes'. Dit deed hij tijdens

foto startschot Hmeerse Maatjes 23-6-2018

de informatiemarkt 'Hoofddorp in ontwikkeling' in het Raadhuis, in aanwezigheid van de samenwerkingspartners.

In het project voeren de maatjesprojecten in Haarlemmermeer samen campagne om maatjes te werven. De slogan is 'Haarlemmermeer zoekt maatjes! Voor wie maak jij het verschil?'

Veel vraag naar maatjes

Er is veel vraag naar vrijwilligers die maatje willen zijn in Haarlemmermeer. Maatjes geven iemand wekelijks of tweewekelijks wat extra aandacht of een steuntje in de rug. Dat kan op heel veel manieren: samen koffie drinken, wandelen, de taal leren, praten over opleiding of werk en nog veel meer. Een maatje maakt echt het verschil in het leven van iemand. Hoe lang je maatje bent varieert van een paar maanden tot een paar jaar.

Samenwerking

De samenwerkingspartners in 'Haarlemmermeerse Maatjes' zijn Meerwaarde Welzijn, SEIN, Mantelzorg en Meer, Humanitas, Roads, Ons Tweede Thuis, Vluchtelingenwerk, de Zonnebloem, Joannes de Doper parochie en RIBW. Zij richten zich in hun maatjesprojecten op verschillende doelgroepen. Denk hierbij aan migranten, eenzame ouderen, mensen met een beperking of een psychische aandoening, jongeren met een hulpvraag. Naast de werving van maatjes, organiseren de maatjesprojecten samen scholing voor vrijwilligers en delen ze kennis en expertise. De VrijwilligersCentrale van Meerwaarde coördineert het project. Het Oranjefonds en de gemeente Haarlemmermeer financieren het.

Meer weten over maatjes

Mensen die interesse hebben om maatje te worden, kunnen terecht op www.haarlemmermeervoorelkaar.nl/maatjes. Daar is alle informatie te vinden over maatje worden. Net als alle hulpvragen en het hulpaanbod van maatjes. Ook zijn zij van harte welkom bij het inloopspreekuur van de VrijwilligersCentrale bij Meerwaarde van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.30 uur aan de Dokter van Dorstenstraat 1 in Hoofddorp, of via telefoonnummer 023-5698870.

Achterwand Hmeerse Maatjes

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Fluitend naar je vrijwilligerswerk" Fluitend naar je vrijwilligerswerk

Door: Lucas Meijs, Hoogleraar Strategische Filantropie en Vrijwilligerswerk aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit.
In: Vandaagmagazine.nl,
Hoe gaat het met vrijwilligerswerk in Nederland? Goed meent hoogleraar Lucas Meijs. Nederlanders zijn nog steeds bezield en bereid om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Maar dat vraagt wel om nieuwe en flexibele vormen van organiseren en faciliteren.
"We zouden eens moeten stoppen met mopperen", antwoordt Meijs op de vraag wat er beter kan in vrijwilligerswerk. "Iedere groep moppert wel op een andere groep. Zelf maakte ik dat mee bij mijn scoutingclub, waar we een verbouwing bespraken. We hadden het voortdurend over ouders die niet geholpen hebben, in plaats van dat we iedereen oprecht bedankten die wel had meegedaan.
Ook zouden we moeten stoppen met ons zorgen maken over aantallen. Er is veel vrijwillige energie. De vraag is vooral hoe wij die meer kunnen benutten en mensen kunnen uitdagen om mee te doen. Dat kunnen we alleen door goed aan te sluiten bij ieders voorkeuren van bereidheid, beschikbaarheid en bekwaamheid. Dat betekent: in gesprek gaan en goed luisteren. Waar worden zij gelukkig van? Wat hebben zij nodig om hun bekwaamheid te willen geven?
Hoe ga ik dat als organisatie faciliteren? Dat zit in kleine dingen. Als een vrijwilliger aangeeft dat hij om 9.15 kan beginnen, waarom wordt hij dan toch om 9.00 uur ingedeeld? Wat we nodig hebben zijn managers die goed inspelen op de verschillende manieren waarop mensen hun vrijwillige energie aanbieden.
Toch zijn er twee sectoren waar het vrijwilliger-zijn pijn doet, waar het heel belastend is. Een is de thuiszorg. Dat is niet omdat mensen niet willen. Er zijn heel veel vrijwilligers actief. Maar er is zo veel vraag en die blijft maar toenemen, door vergrijzing en door politieke keuzes om de zorg te vermaatschappelijken.
De andere pijnplek vormen de besturen van verenigingen. Daar wordt het werk vaak op de traditionele manier ingericht. Zoals ik 30 jaar terug op de fiets naar een kerkzaaltje reed waar we vergaderden, papieren kopieerden en deze per fiets rondbrachten, door weer en wind. Daar kun je nu nog voor kiezen, maar dat lukt alleen als je mensen vindt die het op die manier willen doen. Het is vrijwilligerswerk dat vaak veel tijd en energie 'kost' en weinig 'oplevert'. Een andere manier is om optimaal gebruik te maken van eigentijdse – vaak tijdbesparende – middelen, zoals social media en app-groepen. Dan ben je minder plaats- en tijdgebonden en het werk kost veel minder moeite en heeft vaak meer effect. Daarvoor moet je je oude vertrouwde manier durven loslaten.
Misschien speelt voor sommige mensen wel het idee mee, dat vrijwilligerswerk een soort opoffering is, een burgerplicht die veel tijd moet kosten en weinig mag opleveren. Nee hoor! Vrijwilligerswerk kan heel leuk zijn en kan heel veel voldoening geven. Fluitend naar je vrijwilligerswerk.
Ook bij jonge mensen is genoeg vrijwillige energie, maar we moeten snappen en toelaten dat ze het op andere manieren willen doen. En wees blij met wat ze doen. Als ze hun maatschappelijk stage hebben gedaan of voor de kerk kerststukjes hebben rondgebracht en ze willen dan even niet: oké! Laat maar weten hoe en wanneer je het wel weer wilt doen. Goed luisteren dus, om steeds de goed match te maken".

==========================================================================

Galerie Kunst 2001 prijst zich gelukkig met vier succesvolle matches

Els : 'Tot onze verbazing heeft het veel opgeleverd'. Vorig jaar wilde ze haar eigen vrijwilligerswerk in de Galerie gaan afbouwen en ging met succes via de site 'Haarlemmermeervoorelkaar' op zoek naar een vervanger. Ze is heel blij.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Haarlemmermeer voor elkaar ONTMOET kijkt terug op geslaagde bijeenkomst.

foto reportage

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een warme winteravond met vrijwilligerswerk!

Haarlemmermeer. Ook zin om iets leuks én zinvols te doen deze winter? Denk eens na over vrijwilligerswerk! Het geeft je positieve energie, waardering én je leert nieuwe mensen en organisaties kennen. Bovendien doe je zinvol werk en levert het je een waardevolle ervaring op. Via www.haarlemmermeervoorelkaar.nl zijn er mogelijkheden genoeg. Het leuke is: er zijn zoveel verschillende vacatures dat er voor iedereen wel iets passends te vinden is.

Iets doen voor elkaar levert waardevolle ervaringen op.

www.haarlemmermeervoorelkaar.nl heeft volop vragen, van uitvoerend tot organiserend of leidinggevend, van groepsactiviteiten tot klusjes, voor langere tijd of juist voor een korte periode of één keer. Gewoon bij jou in de buurt. Je kiest zelf wat past bij jouw tijd, jouw interesses of talenten. Ga je bijvoorbeeld graag aan de slag bij een organisatie samen met andere collega-vrijwilligers met het activiteitenprogramma, of ga je liever samen met iemand naar het museum, de bioscoop of samen een frisse wandeling maken met als afsluiting warme chocomel? Alles kan, kijk voor alle actuele vragen op https://www.haarlemmermeervoorelkaar.nl/hulpvragen.

Hulpaanbod
Het is mogelijk om niet alleen een vraag te stellen maar ook iets aan te bieden, misschien in de vorm van gezelschap, een luistert oor, een paar klushanden of kennis van bijvoorbeeld het voeren van administratie. Ook dit kun je kenbaar maken via de website.

Op dit moment staan er heel veel hulpaanbiedingen op de website, Haarlemmermeer blijkt een behulpzame gemeente!

Bedankt!
We hebben een mooi middel erbij om mensen samen te brengen; de website www.haarlemmermeervoorelkaar.nl. Deze website gaat pas leven én goed werken als wij, de inwoners van Haarlemmermeer, de maatschappelijke organisaties én de professionals het gaan inzetten. Samen maken we een succes van Haarlemmermeervoorelkaar.

Vrijwilligers gezocht!

Wist je dat er ruim 230 vacatures (hulpvragen) op www.haarlemmermeervoorelkaar.nl staan? Kijk eens op https://www.haarlemmermeervoorelkaar.nl/hulpvragen. Daar staat misschien ook wel iets voor jou tussen. Wil je vrijwilligerswerk doen maar zie je toch niets dat je aanspreekt of zoek je iemand die jou kan helpen? Plaats dan zelf jouw hulpvraag of hulpaanbod (https://www.haarlemmermeervoorelkaar.nl/hulpaanbod). Dat kan alleen als je je geregistreerd hebt op de website https://www.haarlemmermeervoorelkaar.nl/inloggen. Dat gaat eenvoudig en snel. In een paar minuten kun je aan de slag. Succes!

Wil je liever langskomen voor een persoonlijk gesprek, hulp of uitleg? Dat kan bij onze consulenten van Haarlemmermeer voor Elkaar. Neem contact op via info@haarlemmermeervoorelkaar.nl of bel met 023-5698870. We helpen je graag verder!

Match gevonden via www.haarlemmermeervoorelkaar.nl?

Wij zijn benieuwd naar de ervaringen met de nieuwe website voor vrijwillige inzet. Heeft jouw hulpvraag tot een match geleid met een aanbieder? Wij komen graag met jou in contact en horen graag jouw persoonlijke verhaal. Mail ons via info@haarlemmermeervoorelkaar.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

******* Langskomen voor hulp of het vinden van vrijwilligerswerk kan 5 dagen in de week bij ons op kantoor bij Haarlemmermeervoorelkaar, van de Vrijwilligerscentrale Haarlemmermeer *******

Wil je meer weten over Haarlemmermeervoorelkaar of wil je graag persoonlijk contact en hulp bij het vinden van vrijwilligerswerk of het gebruik van haarlemmermeervoorelkaar.nl? Dan kun je natuurlijk terecht bij het team van Haarlemmermeervoorelkaar.nl. In het team zitten medewerkers van de Vrijwilligers Centrale Haarlemmermeer die 5 dagen in de week bereikbaar zijn en je graag verder helpen.

Telefoonnummer: 023-5698870
Email: info@haarlemmermeervoorelkaar.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Officiële opening van www.haarlemmermeervoorelkaar.nl voor maatschappelijke organisaties door wethouder Tom Horn. Een mooie opkomst, veel belangstelling en betrokkenheid. Fijn dat jullie er waren!

Foto: Jimmy Verschuyl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wil je meer weten over Haarlemmermeervoorelkaar of wil je graag persoonlijk contact en hulp bij het vinden van vrijwilligerswerk of het gebruik van haarlemmermeervoorelkaar.nl? Dan kun je natuurlijk terecht bij het team van Haarlemmermeervoorelkaar.nl. In het team zitten medewerkers van de Vrijwilligers Centrale Haarlemmermeer.

Adres: Meerwaarde Welzijn, Dokter van Dorstenstraat 1, 2132 JT Hoofddorp. Telefoonnummer: 023-5698870.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zegt het voort
Wij vinden het belangrijk dat organisaties én inwoners weten waar zij terecht kunnen voor vrijwillige inzet in Haarlemmermeer. Help jij mee Haarlemmermeervoorelkaar.nl onder de aandacht te brengen? Vraag dan onze flyer aan en help mee iedereen op de hoogte te brengen van dit nieuwe platform! Mail naar info@haarlemmermeervoorelkaar.nl t.n.v. Carline.