Direct naar de inhoud van deze pagina

Over Haarlemmermeervoorelkaar

Haarlemmermeervoorelkaar.nl is een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer en de Vrijwilligerscentrale Haarlemmermeer onderdeel van MeerWaarde. De bemiddelingsconsulenten en beroepskrachten van de Vrijwilligerscentrale vormen het team van Haarlemmermeervoorelkaar.

Haarlemmermeervoorelkaar.nl is dé verbindende schakel tussen mensen met een hulpvraag, vrijwilligers en professionals in de gemeente Haarlemmermeer. Hier vind je alle vragen naar en aanbod van vrijwilligerswerk in Haarlemmermeer.

Haarlemmermeervoorelkaar.nl is verbonden aan de landelijke website NLvoorelkaar. Beide websites zijn laagdrempelig, veilig en gebruiksvriendelijk. Je kunt er snel en overzichtelijk als individuele bewoner maar ook als professionele (zorg)organisatie of vrijwilligersorganisatie je hulpaanbod plaatsen en hulpvragen aanbieden. Een soort marktplaats voor vrijwilligerswerk dus, maar dan voor hulp, klusjes en zorg.

In Haarlemmermeer willen we dat iedereen mee kan blijven doen, en zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en leven. Daar is soms hulp voor nodig. Als de gemeente en je eigen netwerk die hulp niet of niet voldoende kunnen bieden, geeft de website je de mogelijkheid om zelf op zoek te gaan naar een vrijwilliger of een vangnet van vrijwilligers. Belangrijk is dat je als bewoner de regie in handen houdt, en zelf de hulp kan vragen die op dat moment nodig is.

Je hulpvraag (vrijwilligersvacature) en het aanbod kan structureel of incidenteel zijn, klein of groot. Zoek je bijvoorbeeld iemand die regelmatig een kopje koffie met je wil drinken, of je eens in de zoveel tijd kan helpen met je tuin? Je wilt graag als vrijwilliger aan de slag bij een sportvereniging of bent als scholier op zoek naar een Maatschappelijke Stage? Haarlemmermeervoorelkaar.nl is er voor jou! Ook geeft de website informatie over vrijwilligerswerk en biedt het je de mogelijkheid om cursussen en bijeenkomsten aan te kondigen. Tevens vind je het aanbod van cursussen, trainingen en workshops die vanuit de VrijwilligersAcademie Haarlemmermeer worden georganiseerd.